hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – Що е то?

HDMI кабел 5 метра – Що е то?

Има моменти, в които просто не успявате да свържете заедно две устройства заради дължината на Вашият HDMI кабел, на всички ни се е случвало. Ако, не сте подготвени с поне един HDMI кабел 5 метра то тогава много лесно може да изгубите много нерви, финанси и най-ценното, времето си.
Ние постоянно правим аудио инсталации и проектираме Hi-Fi аудио системи и домашни кина, и освен, че имаме доста варианти HDMI кабел 5 метра подръка, доста често ни се налага да сме добре подготвени що се отнася до дължината на всички кабели, от които се нуждаем. Както се казва – три пъти мери, веднъж режи, или както е в нашият случай връзвай.
HDMI кабел 5 метра, е класификация спрямо дължината на кабела. H.D.M.I, е технически акроним, който означава High Definition Multimedia Interface, комбиниран аудио и видео стандарт за пренасяне на цифров сигнал по кабел, предимно ползван за ентъртеймънт системи и телевизори. През последните години окачения монтаж на телевизори, пана и домашни кино прожектори набра страшна популярност, със този вид монтаж идва и момента в който трябва да се помисли за няколко компонента, един от тези компоненти са по-дългите видове HDMI кабели, като например HDMI кабел 5 метра. Понякога се налага един HDMI кабел да се промъкне през стена, или окачен таван, или даже да се прекара до отделно помещение.

hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?

Първата HDMI категория, по-често срещана под терминологията „Standart HDM”I кабел без проблем, може да пренесе информация на дистанция от 5 метра (HDMI кабел 5 метра). Този стандартен HDMI кабел дори би бил способен в перфектни условия да пренесе информация на разтояние до 20 метра. Важно е да запомните, че преди да пуснете вашият HDMI кабел 5 метра през стена или окачен таван, първо изпробвайте Вашта система в пълната възможна конфигурация. Така, ще се уверите, че кабелът е достатъчно мощен и няма да Ви се налага да правите излишни движения, които да повтаряте няколко пъти. Ако сметките Ви са точни обикновенно една инсталация на кабел винаги е достатъчна. Съветваме Ви винаги да бъдете добре подготвени.
А, ако имате нужда да пренесете кодиран видео сигнал чрез формата HDMI на повече от 5-10 метра тогава е ясно, че HDMI кабел 5 метра няма да Ви свърши работа. Ще се нуждаете от кабел, който да попадне в категория 2 – Високоскоростен HDMI кабел. Препоръчваме Ви да закупите високоскоростен HDMI кабел, а не да закупте стандартен кабел (HDMI кабел 5 метра), защото той би бил способен да пренесе информация на разтояние от 15-20 метра, както и може да поддържа 4K, UHD и 3Д енкодирани видео сигнали.

hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – “Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?“ – В детайли.

Много трудно би било, да не кажем даже невъзможно, да определим със сигърнст, каква е максималната възможна дистанция за всяка категория HDMI кабели. (Тук е момента да Ви напомним, че освен тази статия за HDMI кабел 5 метра, ние сме написали доста статии по темата HDMI кабели и ако искате да се информирате допълнително за всеки стандарт, можете да го направите на нашия уебсайт.)
Трудно би било да определим максималната дистанция, защото има изключително много фактори, които са способни да влиаят на качеството на сигнала на един HDMI кабел 5 метра. Качеството на производството, също е голям фактор, както и резолюцията (също и размера на честотната лента) на сигнлът, който пренасяте. Външни фактори, като смущения и топлина, също могат да имат въздействие върху възможното разтояние на пренасяне.
От официалните разработчици на HDMI стандарта, обаче, ни е дадена примерна информация, която може да ни просветли малко. Тя е както следва:
Стандартен HDMI кабел (Категория 1) – До 20 метра.
Високоскоростен HDMI кабел (Категория 2) – До 20 метра.
Премиум HDMI кабел – Над 10 метра.
Активен HDMI кабел – До 20 метра.
HDMI през Cat кабел – до 40 метра.
HDBaseT (lite) – Над 60 метра.
HDBaseT (5play) – До 100 метра.
SDVoE (през Fiber или Ethernet) – Над 30 километра.

hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – Цената има ли значение.

Ние сме част от индсутрия, в която качеството на продуктите и устройствата много често варира спрямо цената, която сте готови да заплатите за тях, това правило може да важи дори и за набелазаният от Вас HDMI кабел 5 метра. Добре е да запомните, обаче, че що се отнася до стандарта HDMI (High Definition Multimedia Interface) информацията, която се прехвърля по един HDMI кабел 5 метра е цифрова, става въпрос за нули и единици. На теория това значи, че един цифров сигнал или ще пристигне здрав и непокътнат до дестинацията си, или няма да пристигне въобще, не би трябвало да има междинен вариант (на практика обаче понякога се срещат аномалии и трябва да сте готови за такива при закупуването на Вашият HDMI кабел 5 метра). Често един сигнал може да бъде замърсен и да стане жертва на брой фактори. Има вероятност Вашият HDMI кабел 5 метра да е по-евтин като цена и да е произведен от бюджетни и некачествени материали и всъщност да сте закупили HDMI кабел 5 метра, но да сте получили кабел, който не е способен да свърши работата, както трябва. Както вече споменахме освен качеството на производство на един HDMI кабел 5 метра , има фактори, като размера на разолюцията, възможни външни смущения и топлинни условия, които трябва да се имат в предвид. Съветваме Ви да не сте пестеливи що се отнася до закупуването на по-дълги HDMI кабели.

hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – Определяне на нужната дължина.

Може да се окаже, че един HDMI кабел 5 метра не е най-правилният кабел, от който се нуждаете. Важно е да прецените дали въощбе се нуждаете от толкова дълъг кабел или има как вашата система да бъде свързана по по-практичен и удобен за Вас начин. В повечето случай бихме Ви предложили все пак да сте подготвени с повече разтояние кабел, защото ще ви бъде по-лесно да скриете не нужната дължина на един HDMI кабел 5 метра или да я прикриете, отколкото да я създадете от нищото. Има устройства, който са способни да прехвърлят сигнал, чрез стандарт HDMI бежично от едно устройство на друго. Това също е опция различна от HDMI кабел 5 метра, която може да обмислите, ако целите да създадете изчистена Hi-fi или домашна кино система без висящи кабели и прочие. Много хора намират висящите стърчащите кабели за набиващи се на очи, за това при нашите инсталции ние отдаваме много внимание на тези важни детайли.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на HDMI кабел 5 метра, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

hdmi 5 метра кабел

HDMI кабел 5 метра – Що е то?

HDMI кабел 5 метра – Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?

HDMI кабел 5 метра – “Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?“ – В детайли.

HDMI кабел 5 метра – Цената има ли значение.

HDMI кабел 5 метра – Определяне на нужната дължина.

HDMI кабел 4K

Съществува ли HDMI кабел 4K?

Съществува ли HDMI кабел 4K?

Може би сте си закупили чисто нов 4К телевизор и сега се чудите дали е нужно да закупите и нов специален HDMI кабел 4К за да можете да се възползвате напълно от Вашата Hi-Fi домашна система.
Може би сте ентусиасти на тема цифрови формати и патенти и нямате търпение да прочетете поредната ни информативна статия на тема HDMI кабели, а може би сте търсели нещо конкретно и коренно различно и някак си сте объркали една буквичка в търсачката и сега сте попаднали тук, няма значение, ние сме тук за да Ви помогнем по най-информативния и приятен начин, или поне ще се опитаме.

Разработката на HDMI формата за цифрово пренасяне на информация е започнала през (вече) далечната 2003-та година от Европейски екип от учени. Тази група учени е била отдадена да направи живота на всички ни една идея по-лесен, по-цветен, и като цяло по-приятен за гледане. Още през 2004 година HDMI формата вече попада на пазара, като част от спецификите на различни плоски телевизори и видеокамери. А през 2015-та според официални данни са продадени над 4 милиарда HDMI устройства по целия свят.

Преди да продължим напред. Нека набързо отговорим на въвдеждащият въпрос. Съществува ли HDMI кабел 4K? – И да, и не. Това е преди всичко маркетингова терминология. Техническата терминология е малко по-комплексна, нека се гмурнем в нея.

HDMI кабел 4K

HDMI кабел 4K – HDMI кабели и тяхните специфики.

Както може би вече знаете един HDMI кабел е проводник на цифрова информация между две мултимедийни устройства. Например Вашият чисто нов 4К телевизор и Вашият мултимедиа плеър. Факт е, че има различни видове HDMI кабели, като те главно се различават в това, колко информация са способни да пренесат от точка А до точка Б, и също колко бързо са способни да извършат тази операция.
Когато разградим спецификите на HDMI формата до базови и ключови видео измерения тогава ще разберем, че можем да класифицираме различните HDMI кабели в четири различни категори, тези категории, са както следва:

Standart HDMI – До 720p или 1080i разделителна способност при 30Hz опресняване на кратината.

High Speed HDMI (HDMI кабел 4K) – До 4К разделителна способност (включваща и 1080p) при 30Hz опресняване на кратината.

Premium High Speed HDMI (HDMI кабел 4K) – До 4К разделителна способност с включен високо динамичен обсег (HDR) при 60Hz опресняване на кратината.

Ultra High Speed HDMI (HDMI кабел 4K) – До 10К разделителна способност с включен високо динамичен обсег (HDR) при 120Hz опресняване на картината (4К видео може да бъде опресенено до 240Hz)

Колкото по детайлен сигнал е способен да предостави Вашият кабел толкова по-добре. Тук искаме да вметнем, че в нормалното човешко ежедневие много рядко бихте срещнали Ultra High Speed HDMI кабели, тъй като 8К устройствата тепърва започват да прохождат на пазара и все още няма много достъпно съдаржание за гледане. За сега препоръчваме да се ориентирате към по-семплите варианти HDMI кабел 4K.

HDMI кабел 4K

А нуждаете ли се наистина от HDMI кабел 4K?

Добре е да обмислите точно, какво целите да постигнете с Вашият HDMI кабел 4К. Ако възнамерявате да гледате цифрова кабелна телевизия пренесена чрез HDMI от модем към телевизор, тогава и най-обикновеният HDMI кабел ще ви свърши работа. А, ако искате да гледате HDTV канали, тогава пък най-простият HDMI кабел 4К ще ви е полезен, но ако планирате да изградите гейминг система, която да се възползва от опреснение на кадъра по-високо от 30Hz или пък искате да се насладите напълно на функционалността на вашият нов 4К HDR телевизор, тогава е разумно да се обърнете към по-комплексните варианти HDMI кабел 4К споменати преди малко.
В случай, че решите, че имате нужда от по-мощен кабел, трябва да сте наясно с следните важни специфики:

Честотата на опресняване на картината (измерва се в херцове – Hz), нивото на цветова прецизност ( color depth, измерва се в битове – 8-бита, 10-бита или 12-бита) и нивото на компресия на цветовата информация (color data compression).
Колкото по-високи са честотата на опресняване на картината и нивото на цветовата прецизност, и колкото по-ниско е нивото на компресия на цветовата информация, толкова по-добре.

Отново смятаме, че е нужно да вметнем, че един
Premium High Speed HDMI (HDMI кабел 4K) с До 4К разделителна способност и включен високо динамичен обсег (HDR) при 60Hz опресняване на кратината, би бил добро решение в близките няколко години, това е така поради липсата на 8К съдържание.

HDMI кабел 4K

HDMI кабел 4K – Можете ли да ползвате старият си HDMI кабел?

Както вече споменахме, може би вече имате нужният HDMI кабел подръка, стига да планирате просто да гледате нормални телевизионни канали. Просто включете старият кабел и бъдете сигурни, че сте вкъщи навреме за да гледате мача. Ако нямате изкривяване на картината или някакви визуални артефакти, пожелаваме Ви да си прекарате добре.
Ако все пак планирате да консумирате HDR съдържание или пък да играете игри при 60Hz или искате да използвате телевизора си като монитор и не сте сигурни дали Вашият кабел е HDMI кабел 4К, тогава има два варианта, проверете дали някъде на кабела е изобразена класификацията му (High Speed, Premum High Sped или Ultra High speed) или просто включете кабела в системата и внимателно анализирайте качеството на картината, ако то е лошо и се появяват изкривения и визуални артефакти, имате нужда от нов HDMI кабел 4К.
А, ако сте закачили на стойка на стената новият си 4К телевизор и сега искате да скриете старият си HDMI кабел в стената за да не ви грози картинката, тогава се опасяваме, че също ще се нуждаете от нов кабел. Професионалните инсталатори като нас от Alex Audio Video ползват специални in-wall-rated HDMI кабели за тази цел. Един in-wall-rated HDMI кабел е по-издръжлив, огнеустойчив и при случай на пожар не отделя токсични газове.

HDMI кабел 4K

HDMI кабел 4K – Дистанцията има значение.

Ако източникът на кодираната видео информация е в единия край на стаята а Вашият дисплей е другия край ( например ако ползвате прожектор и екран), или пък ако са в различни стай, тогава със сигурност ще се нуждаете от HDMI кабел 4К с вградена активна електроника, която да се увери, че информацията е непокътната, като усили сигнала пътуващ по кабела. Ще намерите тези кабели на много места класифицирани като „Активни“. Още едно решение би било да закупите отделно устройство, което има за цел да усилва HDMI сигнали.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на HDMI кабел 4K, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

HDMI кабел 4K

Съществува ли HDMI кабел 4K?

HDMI кабел 4K – HDMI кабели и тяхните специфики.

А нуждаете ли се наистина от HDMI кабел 4K?

HDMI кабел 4K – Можете ли да ползвате старият си HDMI кабел?

HDMI кабел 4K – Дистанцията има значение.

външни тонколони

Външни тонколони

Какво са външни тонколони?

Външни тонколони са високоговорители, които са проектирани да бъдат инсталирани или използвани на открито. Този тип външни тонколони имат здрав корпус, направен от водоустойчив материал. В зависимост от своята конструкция и степен на защита срещу проникване на влага (IP), той може да устои на влага, дъжд, прах, пясък, сняг, сол, UV лъчи, корозия и колебания в температурата.
Външни тонколони се използват в различни системи. Може да сте ги виждали в каравани, лодки, колички за голф, градини, увеселителни паркове, басейни, веранди, беседки и сауни. Те се предлагат в различни форми и размери. Имат различен капацитет за захранване и възможности за монтаж. Например високоговорителят в задния двор и високоговорителят за душ са външни високоговорители, но те са много различни един от друг. Външни тонколони за задния двор са големи високоговорители. Те имат голям обем и достатъчна мощност, за да бъдат използвани за градинското ви парти. Душ говорител е малък високоговорител, по-често за вграждане. Той има по-малка изходна мощност и е подходящ най-много за един или двама слушатели. Има много други водоустойчиви външни тонколони и всеки има свои уникални характеристики и предимства.
Външните тонколони са предимно от 2 вида:
Постоянно инсталирани външни тонколони и преносими Bluetooth външни тонколони.

външни тонколони

Постоянно инсталирани външни тонколони

Тези външни тонколони се монтират под стрехи и в стени и тавани, в закрити външни пространства като вътрешни дворове, веранди и балкони. Можете да ги инсталирате около басейн или на веранда.
Най-добрите говорители за тази цел са пасивните външни тонколони. Те трябва да бъдат свързани към приемника за домашно кино или усилвател за захранване и входен сигнал. Предлагат страхотен стерео звук с различни леви и десни канали.
Постоянно инсталираните външни тонколони са идеални за тези, които искат постоянно решение за външната си озвучителна система. Повечето са устойчиви на атмосферни влияния и могат да издържат на климатични промени. Някои модели от висок клас могат дори да издържат на проливни дъждове и солена вода, летни жеги и парещо слънце както и на зимния студ, без да се налага да ги покривате или прибирате. След като инсталирате високоговорителите, можете да ги оставите навън без никакви притеснения. Не е нужно да ги деинсталирате и да ги вкарвате вътре всеки път, когато времето се развали. Като се има предвид това, ние все пак ще ви посъветваме да проверите инструкциите в ръководството на потребителя и IP рейтинга на устройството. Не всички външни тонколони имат еднакви водоустойчиви стандарти. Някои са по-податливи на вода и мръсотия от други и трябва да обърнете внимание на дребния шрифт в ръководството.
Ако мястото, където искате да инсталирате външни тонколони, е малко по-далеч от основната къща, бихме ви предложили да изберете високоговорители, които могат да бъдат поставени на земята или монтирани на колове, заровени в земята. По този начин няма да се налага да събаряте къщата със силна музика, до пълно оглушаване, само за да могат хората в басейна да я чуят. Няма да досаждате на хората в къщата и съседите ви също ще бъдат доволни.
Някои марки предлагат пакети със стоящи външни тонколони и монтирани на кол които се забиват в земята. Тъй като те са устойчиви на атмосферни влияния, не е нужно да ги покривате или да ги внасяте вътре след употреба. Високоговорителите може да са оформени като камъни или да изглеждат като обикновени вътрешни високоговорители. ArtSound, Earthquake, Acoustic Landscape, JBL, OSD Audio, Sound Appeal, Inovative Technology, Theatre Solutions и ION Audio са едни от водещите марки, продаващи външни тонколони.

външни тонколони

Преносими Bluetooth външни тонколони

Тези външни тонколони работят с Bluetooth. Можете да ги сдвоите с устройство с Bluetooth, като смартфон или таблет и да възпроизвеждате музика безжично. Някои имат вграден Wi-Fi за поточно предаване на музика от телефон в приложения като Amazon Music, Spotify, Pandora и др. Ако планирате да закупите Wi-Fi тонколони, уверете се че домашната ви мрежа се простира до външната зона, където планирате за да инсталирате високоговорителите.
Те могат да свирят дори във вода с часове, докато батерията се изтощи. Те имат водонепроницаеми обвивки, обезопасени с гумени уплътнения. Охладителите за високоговорители с Bluetooth са друг пример. Не всички Bluetooth високоговорители обаче са водоустойчиви и някои могат да пострадат, ако са изложени на вода или влага. Съветваме ви да прочетете внимателно подробностите за продукта, преди да купите.

външни тонколони

Планиране на система за външни тонколони

Ако имате малка тераса или веранда, чифт леви и десни стерео външни тонколони трябва да свършат работа. Въздържайте се да ги монтирате твърде раздалечени, за да създадете по-голяма звукова картина. В крайна сметка само ще разредите звука и никой от гостите ви няма да чуят и двата канала.
Ако вашият вътрешен двор е покрит, може да искате да използвате високоговорители в тавана. Те са проектирани да издържат на влага и да се монтират дискретно. Ако имате дълъг външен двор, който искате да подредите с вградена звукова система, високоговорителите в тавана са пътят. Спа и сауни също имат този вид аудио инсталация. Можете също така да ги забележите в тоалетните в моловете и офисите.

Тонколони за външно озвучаване ще трябва да бъдат свързани към приемник или усилвател за захранване и аудио сигнал. Ако вече имате система за домашно кино с изходи за високоговорители Zone 2 или Zone B, можете директно да ги включите.

Но тази настройка има редица трудности. Първо, разстоянието от приемника до високоговорителите – колко далеч ще бъдат те? Второ, как планирате да насочите кабелите към високоговорителите? Оставянето на кабелите открити може да създаде проблем. Трето, как планирате да управлявате приемника от външното място? Ако разстоянието е твърде голямо или ако между тях има препятствия, достъпът до приемника може да е труден.

За да избегнете тези проблеми, предлагаме да инсталирате втори приемник по-близо до зоната за слушане на открито. Можете също да добавите безжичен музикален плейър с вграден усилвател. Вижте усилвателя Sonos Amp или Sonos Connect: усилвател за безпроблемна безжична връзка. Разбира се, ако вашата система за домашно кино е подготвена за Wi-Fi, можете лесно да я управлявате с приложение за смартфон отвън. Но трябва да се уверите, че мрежата достига до външната зона, за да имате достъп до приемника. За това можете да добавите нов Wi-Fi рутер или удължител, за да увеличите зоната на покритие. По този начин няма да се налага да търсите мрежа в двора или да вървите към къщата, за да получите сигнал.

външни тонколони

Окабеляване за външни тонколони

За да свържете външни тонколони, можете да изберете двупроводен или четирипроводен кабел от чиста безкислородна мед (OFC Oxygen Free Cooper). За стерео външни тонколони препоръчваме кабел с четири проводника. Ако високоговорителят е на разстояние под 50 метра, може да използвате по-тънък кабел, но ако разстоянията са големи, препоръчваме използването на по-дебел кабел.
Ако искате да заровите кабелите или да ги вкопаете в стената, не забравяйте да ги прекарате през твърда куха PVC тръба, за да ги предпазите от нараняване и гризачи.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на външни тонколони, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

външни тонколони

Какво са външни тонколони?

Постоянно инсталирани външни тонколони

Преносими Bluetooth външни тонколони

Планиране на система за външни тонколони

Окабеляване за външни тонколони

тв стойка

Как да изберем ТВ стойка?

Как да изберем ТВ стойка?

Едно от най-страхотните неща при телевизорите с висока разделителна способност е, че те са достатъчно плоски, за да се монтират лесно на стена. Това може да спести много пространство във вашата всекидневна или спалня, което преди би било заето от гигантска кутия за ТВ, побираща лъчевата тръба на телевизора. Важно е да се отбележи, че не всяка ТВ стойка ще бъде със същото качество. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите ТВ стойка.
Първият въпрос, който повечето хора задават, когато купуват нов телевизор е: „От какъв вид ТВ стойка имам нужда?“ Отговорът зависи от размера на телевизионния екран и разположението на стаята.
Закупуването на правилния размер ТВ стойка гарантира, че телевизорът ви ще остане здрав и ще бъде удобен за гледане. Продължете да четете, за да научите за размерите и видовете ТВ стойка, както и как да намерите подходящия за вашия дом.
Холът ви разполага с достатъчно места за всички, дори имате чисто нов телевизор с плосък екран, който е с около четири инча по-широк от предишния. Изглежда всичко е готово. Какво може да се обърка? Тогава седнете, включете този нов телевизор и осъзнайте, че вашата ТВ стойка е твърде ниска. Изведнъж врата ви боли, гостите са капризни и пропускате големият филм. Не позволявайте това да ви се случи. Преди да настъпи времето за удоволствие пред вашия нов телевизор, уверете се че и ТВ стойката е правилната за настройката на вашия хол (или която и да е стая). Ето как:

тв стойка

Най-важното при изборът на ТВ стойка; Измерете вашият телевизор

Трябва да започнете, като измерите ширината на телевизора си. Нищо не е по-лошо от телевизор, който е два пъти по-голям от стойката си. Добро правило е да се уверите, че ширината на вашата ТВ стойка е поне две трети от ширината на вашия телевизор. Също така на стойката ви най-вероятно ще се спомене идеалният размер на телевизора и неговата ширина.
За да намерите правилните измервания за ТВ стойка, измерете разстоянието от горния ляв ъгъл на вашия телевизор до долния десен ъгъл. Стойките за телевизори се продават спрямо размерът на телевизора, който могат да поберат, който е описан с тази диагонална мярка, а не с височина и ширина. Ако телевизорът ви не е с плосък екран или плазма, измервайте и дълбочината на телевизора, за да сте сигурни, че ще се побере.

тв стойка

Изберете място за монтаж на вашата ТВ стойка както и нивото на гледане

Къде ще поставите вашите стойки за телевизори в стаята си, зависи от оформлението, местоположението на кабелните връзки и други фактори. Ето обаче няколко основни правила, които да спазвате.
Не поставяйте телевизора или развлекателния център пред прозорец. Подсветката от прозореца ще затрудни виждането на екрана и блокирате навлизането на естествена светлина в стаята. За идеално гледане, опитайте се да центрирате средата на телевизора си в средата на най-големия кът за сядане във вашата стая.
След като сте избрали място за ТВ стойка, преценете площта на пода (ширина и дължина), която имате на разположение, за да намерите иделната позиция за сядане пред екрана. За най-приятното гледане трябва да оставите достатъчно пространство между зрителя и телевизора. Според световният стандарт, екранът трябва да заема 30 процента от зрителното ви поле. Уверете се, че сте взели предвид измеренията и позиционирайте телевизора и вашата ТВ стойка – не искате стойка, която заема толкова голяма част от стаята, че телевизорът е труден за гледане. Размерът на стойката и на телевизора трябва да бъде пропорционален на стаята.

Относно идеалната височина за гледане, това ще отнеме групови усилия, така че вземете приятели, семейство или когото прецените и седнете на каквито места за сядане предвиждате във вашият развлекателен кът. Измерете разстоянието от пода до очите си, запишете стойностите. Трябва центърът на телевизора ви да бъде на тази височина. След това измерете колко е висок вашият телевизор (включително основата му). Разделете това на две, за да намерите центъра му. Извадете това число от общото разстояние от пода до очите на вашия асистент. Това ще ви даде идеалната височина за следващата ви ТВ стойка.

тв стойка

Различните видове ТВ стойка

Ако не сте сигурни какъв тип ТВ стойка ще ви бъде необходим или предпочитате, разгледайте различните опции по-долу.

ТВ стойка тип „шкаф“
Телевизионните стойки тип „шкаф“ или телевизионни конзоли са добре познатите ни дълги и прости ТВ шкафове, върху които можете да поставите телевизора си и могат да разполагат с допълнително място за съхранение. Този тип ТВ стойка са ненатрапчиви и се предлагат в много различни материали и дизайнии, така че могат да паснат добре в големи помещения от всякакъв стил и размер.

ТВ стойка тип „Media Chest“
Идеални за хол и развлекателни стаи, медийните сандъци представляват ТВ стойка подобна на скрин с дрехи, предназначени да поставите телевизора и друга необходима за развлечения техника. Отворените слотове за игрови конзоли или кабелни кутии в горната част отличават медийните скринове от обикновените ТВ шкафове и скринове.

Ъглов тип ТВ стойка
Триъгълните ъглови телевизионни стойки са проектирани да се сгушат добре в ъгъла и са чудесни, ако стаята ви е с малък размер.

Също така, можете да изберете някой от стандартните видове ТВ стойка, като стойка за монтаж на стена, висяща от тавана, стойка за телевизор падаща от тавана, лифтове за скрит монтаж, или дори и направена по поръчка, специално за вашите нужди.

Подвижност и стил на вашата ТВ стойка

В някои случаи може да се наложи да промените позицията на ТВ стойката. Въртящата се ТВ стойка е най-добрият вариант в този случай. По същия начин може да е важно да преместите стойката на телевизора си от едната стая в другата. Това означава, че стойката трябва да е лека и лесна за носене. Накратко, покупката на ТВ стойка не винаги е толкова лесно, колкото изглежда.

След като вече сте покрили всички възникнали въпроси и важни измервания, трябва да вземете предвид един последен фактор. Стил. Дори ако телевизорът ви е на перфектната височина и виждате перфектно, телевизорът ви все още може да съсипе живота ви, ако не ви носи желаната естетика. За щастие, в днешно време изборът на ТВ стойка не се свежда до един и два модела, сега те се предлагат в широка гама от цветове, материали и естетика (някои дори се предлагат с шикозни камини).
Надяваме се, че горната информация ще бъде от голяма помощ за всеки собственик на телевизор с плосък екран.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на ТВ стойка, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

тв стойка

Как да изберем ТВ стойка?

Най-важното при изборът на ТВ стойка; Измерете вашият телевизор

Изберете място за монтаж на вашата ТВ стойка както и нивото на гледане

Различните видове ТВ стойка

Подвижност и стил на вашата ТВ стойка

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван: Коя да изберете?

Независимо дали сте у дома или на работното място, телевизорите обикновено се използват като дисплеи за развлечение и производителност. Въпреки това, в много пространства големите телевизионни шкафове или монтирани на стена телевизори не са практични, остава варианта за монтаж на телевизора със стойка за телевизор за таван, като най-добър вариант. Можете също така просто да предпочетете телевизорът да бъде монтиран на тавана като декор. И в двата случая може би се чудите какви са вашите варианти стойка за телевизор за таван и кой е най-добрият? Тази статия ще има за цел да отговори на тези въпроси и да ви помогне да решите как да изберете правилната стойка за телевизор за таван за вашия развлекателен център или работно място.

Стойка за телевизор за таван

Немоторизирана стойка за телевизор за таван

Стандартната статична стойка за телевизор за таван се състои от задна плоча за монтиране на телевизора ви и опорно рамо, което е прикрепено към опорите във вашия таван. Тези тип стойка за телевизор за таван обикновено позволява както вертикални корекции, така и хоризонтални, както и завъртане. Така че да отговарят на различни размери на телевизора и да позиционират телевизора на предпочитаната височина, както и ъглови корекции, за да оптимизират вашето гледане. Тъй като тези стойки не са моторизирани, тези настройки се правят при първото монтиране на телевизора и не могат да бъдат променяни лесно (в зависимост от вида на стойката, корекциите могат да се правят дори без усилие и след монтажа). Немоторизираните опции за стойка за телевизор за таван са добър избор, ако знаете къде точно искате да позиционирате телевизора си, но те нямат гъвкавостта или стиловото въздействие на моторизираните опции.

 

Моторизиран тип стойка за телевизор за таван, падащ тип

Моторизираните падащи опции за стойка за телевизор за таван осигуряват ъглова настройка на вашите телевизори от 0 градуса, което е успоредно на вашия таван, до 75 градуса. Тези стойки се прикрепват лесно към повърхността на вашия таван, отнема само час-два и отговарят както на плоски, така и на скатни тавани. За да контролирате моторизираната функционалност на стойката, тя използва IR дистанционно управление, което ви позволява просто да регулирате ъгъла на телевизора с едно натискане на бутон. Контролерът има и функция памет, за да се приспособи лесно към любимата ви позиция за гледане. Моторизираната стойка за телевизор за таван се предлага в няколко различни размера, което им позволява да работят с телевизори с размери от 19 инча нагоре. Тези стойки са идеални, ако се нуждаете от регулируем ъгъл на гледане или трябва да монтирате телевизора си на повърхността на тавана и той да остане скрит до момента когато искате да го използвате. Освен че пести място, това е една наистина приятна опция, освен това придава изчистен дизайн на помещението.

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван тип лифт

Падащите телевизионни лифтове са най-елегантната опция за стойка за телевизор за таван. Тези лифтове ви позволяват да приберете телевизора вътре в тавана си и да го свалите надолу само когато е необходимо. Подобно на опциите за статично монтиране, падащият тип стойка за телевизор за таван се монтира към опорите на вашия таван, но за разлика от опциите за статичен монтаж, те осигуряват много по-голяма вертикална гъвкавост. Падащият телевизионен лифт се предлага със скоба за гипсокартон, която ви позволява да прикрепите секцията за изрязване на тавана към лифта, като изглежда че нищо не се е променило, когато телевизорът ви е скрит. Лифтът се управлява от радиочестотно дистанционно, което означава че няма нужда да се притеснявате от смущения, когато телевизорът ви е в тавана. Падащият телевизионен лифт се предлага в различни дължини на хода, за да осигурите необходимото удължение и да позиционирате телевизора на предпочитаната височина, както и да поберете телевизори с различна височина. Тези лифтове са идеални, когато искате телевизорът ви да бъде скрит, когато не се използва или ако искате да използвате падащия ефект като шоустоп за привличане на внимание.

Стойка за телевизор за таван

Опция стойка за телевизор за таван тип „направи си сам“

Ако нито една от горните опции не отговаря на вашите нужди или сте от типа, хора които предпочитат да изпипвате нещата до съвършенство сами, може да помислите за падащ комплект стойка за телевизор за таван от типа „направи си сам“. Такъв комплект за повдигане включва всичко, от което се нуждаете, за да изградите свой собствен телевизионен лифт, монтиран на тавана, от линейния задвижващ механизъм до монтажните скоби до дистанционното управление. Единственото, от което се нуждаете, е телевизор и желание.

И така, купили сте нов плосък екран и сега трябва да се заемете със следващия етап – трябва да го монтирате някъде. Повечето хора се придържат към монтаж на стената, което е най-очевидното място, но ако искате да се отличите с нещо малко по-различно, таванът също винаги е опция.

Налични са много таванни стойки, но както казахме, в този раздел говорим за типа потребител който предпочита „направи си сам“ или просто искате да спестите малко пари, това решение от може да свърши работа. Всичко, от което се нуждаете, е някакъв алуминиев профил, няколко къси парчета черна тръба и основните болтове, шайби и гайки.

Започнете с формиране и сглобяване на алуминиевия профил на гърба на телевизора, след което прикрепете едно от парчетата черна тръба. Още две парчета алуминиев профил се прикрепят към тръбата, а след това още две в обратна посока върху тях.

Ще ви бъде необходимо още едно парче черна тръба което завършва стойката, прикрепена към метална плоча, която е вашата опора за стойката. Кабелите се пускат през тръбата, която се свързва с отвор в плочата, за да придаде на инсталацията чист вид.
Крайният резултат изглежда доста професионален, а вие ще изпитате задоволството да се „произвели“ вашата собствена стойка за телевизор за таван сами.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на стойка за телевизор за таван, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван: Коя да изберете?

Немоторизирана стойка за телевизор за таван

Моторизиран тип стойка за телевизор за таван, падащ тип

Стойка за телевизор за таван тип лифт

Опция стойка за телевизор за таван тип „направи си сам“

8k телевизори

Повече за 8K телевизорите

8K телевизори: Струва ли си инвестицията?

Благодарение на HDR технологията вече не е нужно да превръщате стаята си в пещера, за да се насладите на максимално добро кинематографско съдържание. Тя ви показва подробности, заровени и в най-тъмните или светли сцени. Нищо не остава скрито, а блясъкът на слънчевите лъчи не влияе на качеството на картината.
Широкоекранни, плоскопанелни и извити дисплеи, 3D, HD, Full HD, 4K HDR. Коя е следващата стъпка от еволюцията на телевизорите? Отговорът е ясен, 8K. Но не е ли твърде рано? Ако съдим по пазарния интерес към тези телевизори – не. Анализ, направен от компанията Futuresource Consulting показва, че въпреки високата си цена, 8K телевизорите ще покажат отличен пазарен ръст. По-конкретно, средният годишен темп на растеж за периода от 2019 г. до 2023 г. ще бъде 130%. Очаква се до края на годината да бъдат продадени около 200 хиляди телевизора с 8K резолюция, което съответства на около 0,1% от пазара. Но през 2023 г. 8К телевизорите ще заемат минимум 2% дял.

Един от основните „виновници“ за това е компанията Samsung,
която през последните 13 години се доказа като безспорен лидер и иноватор на пазара за телевизори. И днес техният LCD дисплей Bordeaux от 2006-а е синоним на елегантност и естетика. Именно Samsung представи на света първия въобще 3D LED телевизор, първия, който е снабден с органични светодиоди (OLED), както и първите извити 4К UHD телевизори, а сега е време и за QLED 8K телевизори.

Що е то 8K и какво предлагат 8K телевизорите?

Ако 4K телевизорите разполагат с резолюция от 3840 x 2160 пиксела, то при 8K телевизорите тя скача до впечатляващите 7680 по хоризонталната ос и 4320 по вертикалната. Това прави 16 пъти повече пиксели от Full HD резолюцията (1920×1080) и 4 пъти повече от 4К UHD резолюцията. Т.е. 8K телевизорите имат много повече пиксели на инч (PPI), което означава, че пикселите са по-малки като размер, като са много по-сгъстени и човешкото око трудно може да ги разграничи едни от други. Какво имам предвид? Някога стояли ли сте твърде близо до 4K телевизор? Дори и при техните 8 млн. пиксела пак можете да видите специфичния мрежест ефект. С увеличаване на размера на телевизора те стават дори по-лесно забележими. При 8K телевизорите той е почти изцяло незабележим.

8K телевизорите на Samsung в частност се отличават и с разработената от компанията QLED технология, която, за разлика от OLED, използва “квантови точки”- миниатюрни наночастици, които драматично подобряват цветовете и яркостта на картината.

Повече за 8к телевизори

Но не си мислете, че в случая става дума просто за още пиксели при 8K телевизорите.

Т.нар. висок динамичен обхват (или HDR) също е част от пакета. Благодарение на него вече не е нужно да превръщате стаята си в пещера, за да се насладите на максимално добро кинематографско съдържание. Тази технология, вплетена в 8K телевизори, ви показва подробности, заровени и в най-тъмните или светли сцени. Нищо не остава скрито, а блясъкът на слънчевите лъчи не влияе на качеството на картината.

Нещо повече – QLED 8K телевизори може да възпроизвеждат пикова яркост от 4000 нита – стандарт, който се среща в повечето филмови студия, а благодарение на технологията Direct Full Array Elite получавате по-добър контраст и точно управление на подсветката, както и 100% обем на цветовете, което ви дава възможност да видите милиарди нюанси с най-чиста прецизност.

Повече за 8к телевизори

Все още няма съдържание за 8K телевизори? Не е проблем.

Да, през 2020 г. Летните олимпийски игри в Токио трябваше да бъдат излъчени във величествените 8K, благодарение на японската ТВ компания NHK, която още в края на 2018 г. стартира канал с 8K съдържание, за съжаление нямахме възможност да изпитаме това върховно постижение, но съдържание тепърва ще има. YouTube и Vimeo поддържат тази резолюция отдавна, а Netflix и TV France, както и много други производители на съдържание, включително CBS, вече заснеха своите първи продукции в 8K.

Нещо повече – според тайванското търговско издание Digitimes 8K игрите и конзолите ще стимулират допълнително търсенето на 8K телевизори след 2020г.

Като цяло обаче ще мине известно време, преди 8K резолюцията да стане повсеместна. Нереалистично е да очакваме, че ще бъдем затрупани с подобно съдържание през идните месеци, като се има предвид, че голяма част от холивудските хитове се реализират в 4K.
Затова е напълно логично, че производителите на 8K телевизори се фокусират върху начините, по които могат да подобрят съдържанието, което вече е налично. Именно такъв е подходът на Samsung по отношение на своите 8K телевизори.

Повече за 8к телевизори

Мащабирането е в основата на 8K ерата за 8K телевизори

Както вече стана дума, 8K резолюцията се отличава с в пъти по-голям брой пиксели от предишните стандарти. От всички тези допълнителни точици обаче нямаше да има никакъв смисъл, ако просто се използваха за едно неинтелигентно разтягане на картините с по-ниска резолюция. Всички телевизори от серията използват технологията 8K AI Upscaling, за да анализират и подобряват изображенията с по-ниска резолюция. Цветовете се прецизират, а информацията, която липсва, се запълва на базата на данни от предишните кадри. По-острите ъгли се изглаждат, а назъбените (например около текста) се премахват. Дори качеството на звука става по-добро. Това се осъществява с помощта на т.нар. квантов процесор. Възможно е да се подобрява съдържание от различни източници и с много ниска резолюция.

Повече за 8к телевизори

Бъдещето е днес и то в 8K телевизорите

Няма съмнение, че 8K са едни от най-добрите телевизори, които някога са излизали на пазара. Дори и навлизането на 8K съдържанието да се забави по една или друга причина, невероятната способност на 8K телевизори да мащабират по-ниските резолюции до 8K съдържание, ги прави продукт, в който наистина си струва да инвестирате още сега.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на 8K телевизори, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Повече за 8к телевизори

8K телевизори: Струва ли си инвестицията?

Но не си мислете, че в случая става дума просто за още пиксели при 8K телевизорите.

Все още няма съдържание за 8K телевизори? Не е проблем.

Мащабирането е в основата на 8K ерата за 8K телевизори

Бъдещето е днес и то в 8K телевизорите

озвучаване за заведение 1

Озвучаване за заведения

Пътеводител в избора на озвучаване за заведение

За ресторантите и баровете не е тайна, че музиката е ключов елемент от атмосферата и положителното изживяване на клиентите. За някои места, като караоке барове и танцови клубове, това е основното привличане на мястото. Ако сте се опитвали да увеличите времето за престой на клиентите, репутацията на ресторанта и в крайна сметка продажбите, може би е време да започнете да инвестирате в качествено озвучаване на заведението, което може би е също толкова важно, колкото и избора на музика. Изборът на система за озвучаване на заведение може да се окаже сложен, тъй като в мрежата има тонове информация по темата, често написана в заплетени мрежи от объркващ аудиофилски жаргон. Ако търсите нова озвучителна система и се нуждаете от ясно и просто ръководство, за да започнете, тази статия е за вас.

Повечето собственици на заведения ще предпочетат да ползват лаптопи, но дори лаптопите могат да бъдат оптимизирани, за да осигурят най-добрия звук за клиентите. За да постигнете наистина чудесен източник на сигнал за вашата PA система, помислете за надграждане на звуковата карта на вашия лаптоп. Висококачествените опции често са доста достъпни и са толкова лесни за инсталиране, колкото поставянето на карта в слот на вашия компютър.

озвучаване за заведение

Миксер за озвучаване за заведение

След като сте си осигурили висококачествен източник, може би чрез лаптоп, сега е време да инвестирате в някакъв качествен хардуер, започвайки от миксера. Смесител на PA система се използва за управление на честотните нива на аудио сигнал. Например, искате ли басовите честоти на песента да са силни или тихи? Акустичната музика, пускана в кафене, вероятно ще се нуждае от различни нива на бас от тези в нощния клуб.

Трябва да се отбележи, че когато изграждате звукова система за вашия ресторант парче по парче, най-лесно е да се откажете от миксера. Възможностите за смесване често ще бъдат вградени в някой от другите компоненти на системата, като източника или усилвателя. Въпреки това, миксер може да е желателен, когато мястото трябва да смесва няколко източника наведнъж. Например, вашият ресторант или бар ще предлага ли музика на живо? Ще имате ли караоке нощи? Ако обмисляте опции като тези, тогава отделният миксер е правилното решение.
Освен това, видът музика, която се изпълнява във вашето заведени, е ключов фактор при вземането на решение какъв тип миксер да купите. Например, ако очаквате караоке вечер с най-много двама души, които пеят на фонова песен, може да е необходим по-малък миксер с три канала за една забавна вечер. Ако обаче очаквате музика на живо, особено изпълнение, включващо множество музикални инструменти и в това число барабани, имайте предвид, че всеки аудио източник изисква свой собствен канал. В този случай изберете миксер, който е десет или повече канала.

озвучаване за заведение

Усилвателят в озвучаване за заведение

Усилвателят е един от двата компонента на системата за озвучаване за заведение, за който ще похарчите по-голямата част от бюджета си. След като вашият миксер настрои честотните нива на електрическия аудио сигнал на вашия източник, било то лаптоп или друг източник, вашият усилвател усилва сигнала, така че да е подходящо силен за типа място, и тонколоните.
По този начин, когато купувате усилвател за озвучаване за заведение, мощността е вашият най-висок приоритет. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-силна е музиката. Основното правило при изграждането на система за озвучаване за заведение, е 5 вата на човек който слуша, или иначе казано, ако вашето заведение е със сто места, ще са ви необходими минимум 500 вата мощност. По принцип това е начинът, по който ще изберете вашия усилвател, освен ако не се надявате да организирате диви рейв нощи в нощен клуб, което може да изисква по-силна музика от 10 вата на човек и повече. Ако вашето заведение не може да побере повече от 40 души едновременно, ще са ви необходими приблизително 200 вата.

озвучаване за заведение 2

Високоговорители за озвучаване за заведение

Високоговорителят е това, което създава музиката, превръщайки електрическия сигнал на усилвателя в действителни звуци, които се превръщат в музиката която слушате. Озвучителните тела са може би последният приоритет за някой, който изгражда система за озвучаване за заведение, но те изискват и един от най-големите късове от бюджета. Не забравяйте че високото качество, изисква висок бюджет, ако сте вложили много в източник и усилвател, същото е и с високоговорителите за озвучаване за заведение. След като сте осигурили висококачествен звук на вашия компютър, миксер и усилвател, които правят всичко възможно, за да запазят верността на източника на сигнал, тогава е време да изберете качествени високоговорители.

При избора на високоговорители за озвучаване за заведение, имаме предвид два фактора: размер и възможности на високоговорителите. Високоговорителите работят чрез изтласкване на въздушни компресионни вълни в зависимост от излъчваните видове честоти. Ниските басови честоти изискват по-големите драйвери да изтласкват повече вълни, достатъчно големи, за да съответстват на дългите вълни на басовите сигнали. Високите честоти изискват обратното. В крайна сметка, ако искате висококачествен звук, особено в басовия диапазон, ще трябва да изберете високоговорители с подходящ размер.
Освен размера на високоговорителите, основно съображение при избора между високоговорителите за озвучаване за заведение, е теглото на високоговорителя. Като цяло, по-голямото тегло ще предложи по-здрав и по-качествен високоговорител, който създава по-малко смущения във възпроизвежданата музика.
Най-добре е да се доверите на специалисти за правилно изгражда на озвучаване за заведение.

озвучаване за заведение 2

Музикални права за озвучаване за заведение

И така вече сега сте готови да разтърсите ресторанта си с удивително чист звук на нова, добре изградена звукова система. Внимавайте обаче, дори след като сте настроили всичко, още не сте готови да отворите iTunes и да пускате музика във вашето заведение. Ресторантьорите трябва да бъдат предпазливи към законите за лицензиране на музика, които повеляват местата да плащат на звукозаписните компании за правото да пускат всяка песен или определен пакт от предварително избрани песни. Това включва Spotify, Pandora, YouTube и други музикални услуги, които са идеални за музикална вечер у дома, но малко по-скъпи за вашето озвучаване за заведение.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на озвучаване за заведение, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване за заведение 2

Пътеводител в избора на озвучаване за заведение

Миксер за озвучаване за заведение

Усилвателят в озвучаване за заведение

Високоговорители за озвучаване за заведение

Музикални права за озвучаване за заведение

тв шкаф

Как да изберем ТВ шкаф?

Как да изберем ТВ шкаф?

Шкаф, секция или скрин в ТВ къта придават завършеност и хармония на интериора. Макар в повечето случай в днешно време, телевизорите да се закачат директно на стената, елегантния шкаф има своята роля в цялостната визия на дневната.
При избора на ТВ шкаф трябва да имаме предвид какво ще е неговото натоварване и предназначение – дали ще има само декоративна функция или ще съхранява различни вещи и или техника. В първия случай може да изберете малка секция с отворени рафтове, на които да поставите любими декорации. Ако искате обаче да го използвате за съхранение, вратичките са по-удобен вариант. Ако предвиждате изграждане на домашна аудио система, предвидете местата за техниката в ТВ шкафа, усилвател/ресивър за домашно кино, ТВ бокс, игрова конзола, мултимедиен плеър и др. ТВ шкафът трябва да бъде съобразен по размери с техниката която ще съхранява, както и да има възможност за окабеляване и преминаване на кабелито до отделните компоненти на ситемата.

ТВ шкафа трябва да бъде съобразен с размера, цветовата гама и интериорния стил на помещението.
Мебелите могат да бъдат монтирани за стената или свободно стоящи. Стенните модели са модерни, компактни, не заемат от пространството на пода и изглеждат много добре в малки помещения. Също така няма опасност децата да ги съборят, тичайки из стаята.

тв шкаф

Какъв материал да изберете за вашия ТВ шкаф?

Стъкло – може да бъде прозрачно, матирано или цветно. Важното е да е закалено за здравина и безопасност. Стъклените модели са модерни, компактни и стилни.

Дърво – шкафовете от дърво са солидни, здрави и трайни. Те се вписват добре както в модерния, така и в ретро интериора.

Конструкции от гипсокартон – може да се изработи импровизирана ТВ секция от гипсокартон, благодарение на гъвкавостта на материала. Така ТВ шкафа може да бъде с различна форма и големина в хармония с останалия интериор. Може да се боядиса като стената или да се облицова с други довършителни материали.

ПДЧ и МДФ – това са сред най-разпространените варианти. Те са практични, издръжливи, предлагат разнообразие от десени и имат по-ниска цена в сравнение с естественото дърво.

Метал – чудесно решение за индустриалния стил са мебелите от метал и ковано желязо. Те са уникални, стилни и се отличават със забележителна здравина. Метален, черен шкаф на колелца е отлично решение за индустриалната всекидневна.

Очарованието на ТВ къта може да бъде подчертано чрез допълнително осветление.
ТВ шкафът може да предложи доста място за съхранение в малката дневна.
Шкафът в минималистичен стил е изчистен с ясни линии, без дръжки и допълнителни аксесоари, като при този тип мебели, се използват така наречените „Push” механизми.
В скандинавския стил най-добре се вписва семпъл, изчистен шкаф на крачета от естествено дърво или ПДЧ в светъл цвят. Снимки в рамки и зелени растения са идеалната декорация.
За дневната в стил прованс са подходящи винтидж мебели както и такива от естествено дърво. Те могат да бъдат боядисани в бяло или пастелните тонове на синьо, розово, мента. Декорирани със свещи, старинни фотографии в рамки, огледала.

тв шкаф

Какво трябва да съобразим при избора на ТВ шкаф?

Габарити – Разбира се, че ТВ шкафа трябва да отговаря на размера на телевизора ви, както и на всички специални уреди и приспособления, които го захранват и с които се използва – система за домашно кино, видео игри, компютри, свързани с телевизора и т.н. Гледайте всичко това да се съберете на и около ТВ шкаф, който избирате, защото в противен случай ще се озовете в пълен хаос от техника и нищо атрактивно няма да се забелязва в холовия интериор.

За да скриете бъркотията… – Най-добре е да скриете всички кабели на първо място. Това може да стане, ако ползвате празно или резервно шкафче, както и задната страна на вашия ТВ шкаф. Винаги когато избирате такъв, имайте наум, че съвсем скоро към цялата техника, налична в този момент във вашия хол, може да се появи и някакъв нов уред. Именно така ще предвидите евентуално ново място за ново приспособление за вашето забавление в хола.

Цветове и материали – Вече обсъдихме най-често срещаните материали за изработка на ТВ шкаф, но нека поговорим и за избора. Основното тук е да се съобразите с две неща – големината на хола и останалите мебели (с изключение на меката мебел). Ако искате малкият ви хол да изглежда по-просторен, изберете ТВ шкаф от стъкло, но ако мястото за вас не е проблем, най-добре е да подходите артистично и да обмислите с какво най-добре ще се съчетае шкафа. В случай, че имате много елементи от дърво – гардероб, холна маса, допълнителна трапезарна маса или секция – подберете и своя ТВ шкаф с тази идея. Разбира се, същото важи и за цветовете – избягвайте прекалено лъскавото дърво, лакирано или допълнително декорирано с някакви по-искрящи украси – защото с уредите то просто не се съчетава кой знае колко добре!

тв шкаф

Какво Пропускаме при избора на ТВ шкаф?

Самият избор на тази мебел вероятно ще Ви изправи пред доста въпроси. В зависимост от това какъв е стилът в жилището трябва да изберете правилният стил и на тази мебел. Голяма част от клиентите допускат и някои грешки, които не са за подценяване. Една от тях е да закупят шкаф, който е прекалено голям за помещението. Така стаята започва да изглежда още по-малка и претрупана. Друг недостатък е, че поставят прекалено малък телевизор на този голям шкаф , който пък да се изгуби в него. Не на последно място е несъобразяването на материалите, от които е изработен с останалите мебели от интериора, както и какви функционалности да има. Сигурно изброените до тук неща Ви изглеждат нелепи, но се допускат от не малко потребители. Съветваме Ви да се консултирате със специалист, който наистина да Ви насочи към подходящият вариант. Голяма част от потребителите предпочитат ТВ шкаф по поръчка, с дизайн съобразен с цялостния интериор на жилището.

тв шкаф

Стъпки при покупка на ТВ шкаф

Няма спор, че съвременните клиенти са склонни да пренебрегнат секцията като традиционна холна мебел и да си изберат ТВ шкаф, който успешно да измести стандартното обзавеждане. Причините за този избор е в по-малките размери на шкафовете за телевизор. Ако самия хол не е прекалено голям и реално няма възможност за избиране на мебел с особено големи размери то алтернативата на секцията са именно ТВ шкафовете. Не само, че са практични и очарователни с мини размерите си, но и са функционални, защото реално вършат не малка работа с оглед на прикриване на кабелите на електроуредите и допълнителните устройства, от които се нуждае тв приемника за да работи.
Съвременната холна зона би изглеждала много по-добре ако изберете шкаф за телевизора съобразно следните насоки:

Фокус към малък размер, който да е равностоен на габаритите на телевизора;
Избор на шкаф, изработен от материали, които са „въздушни“ т.е. олекотени и не затормозяващи пространството;
Акцент към нишите, които също предоставят възможност за оптически обем в стаята;
Функционалност и възможност за прикриване на кабели, ел връзки и други.
ТВ шкафовете се предлагат в динамични варианти и концепции, така че всеки почитател на такива артистични мебели може да избере такъв, който е подходящ за неговия хол.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на ТВ шкаф и цялостен избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333тв шкаф

Как да изберем ТВ шкаф?

Какъв материал да изберете за вашия ТВ шкаф?

Какво трябва да съобразим при избора на ТВ шкаф?

Какво Пропускаме при избора на ТВ шкаф?

Стъпки при покупка на ТВ шкаф

озвучаване за баня

Озвучаване за баня

Как да получите най-доброто озвучаване за баня?

Ако предпочитате да се насладите на качествен звук, помислете за свързване на вашата баня с домашна музикална система. Водоустойчивите високоговорители са свързани към аудио плейър и усилвател извън банята – музиката може да се контролира чрез стенен панел или приложение на вашия телефон/таблет или компютър. Control 4 EMEA предоставя такива системи за автоматизация, с опции за управление на осветлението на банята от същия панел като вашата музика, за да настроите наистина настроението. Като алтернатива може да сe достави водоустойчиво дистанционно управление.
Всички електрически инсталации за баня трябва да отговарят на строги правила за безопасност – квалифициран електротехник винаги трябва да извършва инсталацията и да ви съветва какво е и какво не е възможно във вашето конкретно пространство.

озвучаване за баня

Не можете да си позволите пълна музикална система? Има ли по-евтини варианти за озвучаване на баня?

Високоговорителите с Bluetooth, които предават музика от смартфон или таблет, са приемлив вариант. За безопасна употреба в банята те се захранват от водоустойчиви трансформатори с ниско напрежение, свързани към електрическата мрежа. Най-често срещаните са високоговорителите в тавана и тези в огледалата и шкафовете. Устройствата с Bluetooth обикновено имат поне 10-метров обхват, така че можете да оставите телефона или таблета си извън банята, в безопасност от вода и музиката ще продължи да се възпроизвежда.
Такива варианти са и Bluetooth усилватели с малки тонколони вградени в окачения таван, като едни от най-добрите и бюджетни решения са на белгийската марка ArtSound.

озвучаване за баня

Какво озвучаване за баня да изберете ако не искате да окабелявате?

Изберете преносимо решение за озвучаване на баня. Налични са много водоустойчиви Bluetooth високоговорители и простичкото но работещо решение, „радио за душ“, сега с значително подобрено DAB качество. Изпробвайте водоустойчивите високоговорители на ArtSound CRAZY PACK или стерео усилвател ArtSound – HYDE, които могат да бъдат инсталирани във влажната среда на банята.
Също така вижте преносими wi-fi високоговорители, като Denon HOME. WiFi има по-голям обхват от Bluetooth и слушането ви няма да бъде прекъснато от обаждания или текстови сигнали, освен това системите на Denon HOME могат да бъдат разширени до цялостен мултирум.

озвучаване за баня

Какви качества правят един добър говорител, перфектен в озвучаването за баня?

Водоустойчивост
Високоговорителите за баня трябва да имат степен на защита от пръски или поне водоустойчиви гумирани контролери, решетки, устойчиви на влага, за защита на драйверите и противоплъзгаща се стойка или опция за монтаж на стена.

Добър звук с много баси
Високоговорителят трябва да има добър звук в целия честотен спектър. Добрите баси могат да бъдат особено предизвикателство, тъй като повечето високоговорители за баня са по-малки, но интелигентната акустична технология може да реши проблема.

Широка дисперсия на звука
Високоговорителите за баня в идеалния случай трябва да имат способността да разпръскват звука в широка зона. Тъй като няма да седите пасивно на „sweet spot“, а по-скоро ще се премествате от душ към мивка към рафт за хавлии, това ще осигури най-последователното звуково удоволствие.

Практически характеристики
В стаи като бани и кухни практичността е от ключово значение. Удобните опции като Bluetooth и / или Wi-Fi стрийминг, радио и предварително зададени бутони могат да улеснят контрола на звука ви, докато сте заети по друг начин.

Компактна форма
Тъй като средната баня не е много голяма, високоговорителите за озвучаване на баня трябва да са компактни. Опцията за монтиране на стена също е хубава опция, тъй като това спестява място на рафта и е по-безопасна опция в мокра среда.

озвучаване за баня

Какво е IP рейтинг при озвучаване за баня?

IP при техниката и в частност при озвучаване за баня, означава Ingress Protection и всеки източник на музика в банята се нуждае от него. Последната дадена цифра показва защитата от вода, като 8 е най-високата. Потърсете поне IP67 или IPX7, покриващо потапяне – IP65 или IPX5, означава защита от пръски. Високоговорителите в тавана, които не се намират над вана или душ, трябва да бъдат само влагоустойчиви, така че IP44 и нагоре е достатъчен.
Всяка прилична аудио система за баня до известна степен ще бъде водоустойчива. Точно както етикетът „хранителен“ може да бъде върху всяка хранителна стока, етикетът „водоустойчив“ е подобен. Това, което искате да знаете, е точно колко водоустойчив. Някои високоговорители могат да понасят влага, така че можете да ги монтирате в банята, но не близо до душа или ваната. Други говорители всъщност могат да оцелеят при потапяне в метър вода.

Има цяла система за оценка, посветена на това да помогне на потребителите да разберат степента, до която даден електронен продукт е хидроизолиран. В САЩ рейтинговата система се контролира от Националната асоциация на производителите на електрическа енергия. Продуктите се тестват и им се присвоява IP код.
Например, високоговорител с IP3 може да оцелее, ако бъде пръскан с вода в продължение на 5 минути, но нищо повече, като пълно потапяне. Аудио високоговорител с рейтинг IP6 може да оцелее напръскан от струи вода за 1 минута. Така че, докато определено ще искате някаква степен на хидроизолация, трябва да помислите точно колко ви е необходима. Това ще зависи от това къде планирате да монтирате високоговорителя в банята. Ще го поставите ли директно в зоната на душа или ще го поставите върху рафт в банята, на влага но все пак далеч от директните пръски.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на озвучаване за баня избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване за баня

Как да получите най-доброто озвучаване за баня?

Не можете да си позволите пълна музикална система? Има ли по-евтини варианти за озвучаване на баня?

Какво озвучаване за баня да изберете ако не искате да окабелявате?

Какви качества правят един добър говорител, перфектен в озвучаването за баня?

Какво е IP рейтинг при озвучаване за баня?

озвучаване на зала

Озвучаване на зала

Проектиране и оборудване на конферентни зали и зали за събития

Какво е важно и как да избегнем често срещаните грешки – идеи и съвети от професионалистите в бранша.
Πoчти нeизмeннa чacт oт вceĸи oфиc, бизнec cгpaдa или xoтeл e и зaлaтa зa cpeщи и cъбития. Инвecтициятa зa oбopyдвaнeтo й нe e мaлĸa и e нopмaлнo жeлaниe нa вceĸи инвecтитop влoжeнитe пapи дa ce възвъpнaт мaĸcимaлнo бъpзo. Зa дa cтaнe тoвa oбaчe, e вaжнo oщe във фaзaтa нa пpeдвapитeлнoтo пpoeĸтиpaнe дa ce пoлзвa пpoфecиoнaлeн ĸoнcyлтaнт, ĸoйтo дa oбъpнe внимaниe нa вaжнитe нeщa и дa пoмoгнe дa ce избeгнaт гpeшĸи, ĸoитo впocлeдcтвиe мoжe дa ce oĸaжaт фaтaлни и скъпи. B cлeдвaщитe peдoвe щe ce oпитaмe, бaзиpaйĸи ce нa oпитa cи, дa oпишeм нaĸpaтĸo чacт oт тeзи вaжни нeщa.

озвучаване на зала

Озвучаване на зала – Капацитет и функционалност

Teзи двa пapaмeтъpa ca взaимнo cвъpзaни, нo aĸo ĸaпaцитeтът cpaвнитeлнo лecнo мoжe дa ce yвeличи c пo-гoлeми paзмepи, нe тaĸa cтoят нeщaтa пpи фyнĸциoнaлнocттa. Koлĸoтo пo-фyнĸциoнaлнa e eднa зaлa, тoлĸoвa пo-гoлям бpoй и тип cъбития мoгaт дa ce cлyчaт в нeя, т.e. зaлaтa cтaвa „гъвĸaвa“ и пoдxoдящa ĸaĸтo зa cтpoги ĸoнфepeнции, тaĸa и зa гaлaвeчepи, тeлeвизиoнни пpeдaвaния и дpyги. Чacт oт eлeмeнтитe, ĸoитo пpaвят eднa зaлa пo-гъвĸaвa, ca:

Фopмa нa зaлaтa
Koлĸoтo и cтapoмoдни дa изглeждaт пpocтитe пpaви фopми, в дeйcтвитeлнocт тe пoзвoлявaт нaй-гoлямa фyнĸциoнaлнocт. Зaлa c пpaви cтeни лecнo ce пpeгpaждa, дpaпиpa или ocвeтявa, т.e. лecнo ce пpoмeня и дaвa пoвeчe възмoжнocти.

Липca нa пpeдвapитeлнo изгpaдeни cцeни
Πpeдвapитeлнoтo пoзициoниpaнe нa пoдиyм oгpaничaвa възмoжнaтa opиeнтaция нa xopaтa в зaлaтa. Ocвeн тoвa изгpaждaнeтo нa cцeни oт cглoбяeми мoдyли пoзвoлявa дa ce cмeня нe caмo мecтoпoлoжeниeтo, нo и виcoчинaтa, т.e. cцeнaтa дa бъдe c нecтaндapтнa фopмa и нa paзлични нивa.

Bиcoчинa
Πoчти винaги вaжи пpaвилoтo „ĸoлĸoтo пo-виcoĸa, тoлĸoвa пo-дoбpe“. Πo-гoлямaтa виcoчинa пoзвoлявa ĸaĸтo изгpaждaнeтo нa пo-мaщaбни cцeнични ĸoнcтpyĸции и дeĸopи, тaĸa и изпoлзвaнeтo нa cиcтeми зa oĸaчвaнe, aвтoмaтизaция и интeлигeнтнo ocвeтлeниe.

Toчĸи зa oĸaчвaнe
Чecтo бивaт зaбpaвяни, a ca изĸлючитeлнo пoлeзни – нaпpимep зa пocтaвянe нa „ферми“ зa ocвeтлeниe, oзвyчaвaнe или дeĸopaция, липcaтa им oбиĸнoвeнo вoди дo знaчитeлнo oгpaничaвaнe нa фyнĸциoнaлнocттa.

Oĸaчeн тaвaн
Oбиĸнoвeнo дaвa пo-зaвъpшeнa визия нa зaлaтa и пoзвoлявa cĸpитo мoнтиpaнe в нeгo нa ocвeтитeлни и oзвyчитeлни тeлa, cпpинĸлepи и eл. инcтaлaции. Гoлям минyc oбaчe e cвaлянeтo нa пoлeзнaтa виcoчинa и нeвъзмoжнocттa зa oĸaчвaнe пo тавана.

Cтeни и нacтилĸи
Πpи пpoeĸтиpaнeтo нa пoдoвeтe и cтeнитe тpябвa дa ce oбъpнe внимaниe ocвeн нa визиятa и нa aĸycтичнитe им cвoйcтвa и ycтoйчивocттa, тpябвa дa ce нaмepи пpaвилният бaлaнc мeждy дизaйн и фyнĸциoнaлнocт. Haпpимep двoйният пoд c мoĸeт дaвa визия, нo нямa тoвapoнocимocт, т.e. нe мoжe дa ce cтpoят тeжĸи пoдиyми или дa минaвaт aвтoмoбили. Πpи cтeнитe бoядиcaнaтa cъc cпeциaлнa бялa бoя cтeнa мoжe дa cлyжи зa eĸpaн, нo oт дpyгa cтpaнa, лecнo ce зaцaпвa и изиcĸвa пepиoдичнo пoднoвявaнe.

Дocтъп нa външнa cвeтлинa
Бeзcпopнo paбoтaтa нa ecтecтвeнa cвeтлинa e пo-пpиятнa и зaлa c дocтaтъчнo пpoзopци и xyбaв изглeд би билa пpeдпoчитaнa лoĸaция. Oт дpyгa cтpaнa oбaчe, cилнaтa cлънчeвa cвeтлинa e oгpoмнa пpeчĸa зa изпoлзвaнeтo нa eĸpaни (LЕD, плaзми или мyлтимeдиeн пpoeĸтop), a дopи и зa нopмaлнa paбoтa c лaптoп, зaтoвa e изĸлючитeлнo вaжнo дa ce пpeдвиди пoдxoдящo зaтъмнявaнe c пoмoщтa нa плътни щopи или зaвecи. Kaĸтo вcичĸи ocтaнaли cиcтeми, тaĸa и тaзи e дoбpe дa бъдат aвтoмaтизиpaни и управлявани oт пoтpeбитeля.

озвучаване на зала

Cлeдвaщoтo вaжнo нeщo пpи пpoeĸтиpaнeтo и oбopyдвaнeтo нa мнoгoфyнĸциoнaлнa ĸoнфepeнтнa зaлa e:

Технологичното оборудване, какво включва и какви са особеностите при озвучаване на зала?
– WіFі
Oбиĸнoвeнo eднo oт cлoжнитe и пoдцeнявaни звeнa. Tpябвa дa ce знae, чe бpoят нa тoчĸитe зa дocтъп ce cъoбpaзявa нe caмo c плoщтa, нo и c oчaĸвaния бpoй eднoвpeмeнни пoceтитeли, възможните позиции на сцени и разпределения.

– Kлимaтичнa cиcтeмa и влиянието върху озвучаване на залата
Дoбpe e изчиcлeниятa дa бъдaт нe caмo cпpямo ĸaпaцитeтa нa зaлaтa, a дa ce oбъpнe внимaниe и нa пoзициoниpaнeтo – въздyxoвoдитe би тpябвaлo дa ca дaлeч oт eĸpaни и вcтpaни oт пpeдвидeнитe тoчĸи зa oĸaчвaнe, a шyмнитe oxлaдитeлни тeлa дa ce пocтaвят извън зaлaтa c цeл минимизиpaнe нa шyмa. Ocвeн вpъзĸa c цeнтpaлнaтa ВМЅ cиcтeмa e пpeпopъчитeлнo дa имa зoниpaнe и лoĸaлни пaнeли зa yпpaвлeниe.

– Oзвyчaвaнe на зала
Heoбxoдимo e дa ce пpaви paзлиĸa мeждy aвapийнo oпoвecтявaнe, oзвyчaвaнe зa ĸoнфepeнция и oзвyчaвaнe зa мyзиĸaлни изпълнeния. Чecтo cpeщaнa гpeшĸa c oглeд пecтeнe нa cpeдcтвa e изпoлзвaнeтo нa cиcтeмaтa зa aвapийнo oпoвecтявaнe и зa ĸoнфepeнции, ĸoeтo oбиĸнoвeнo вoди дo пpoблeми пpи изпoлзвaнe нa гoлям бpoй миĸpoфoни. Дoбpe e пpи пpoeĸтиpaнeтo нa oпoвecтитeлнaтa cиcтeмa дa ce пpeдвиди зoниpaнe, cъoбpaзeнo c paзличнитe ĸoнфигypaции нa зaлaтa, ĸaĸтo и лoĸaлни пaнeли зa peгyлиpaнe cилaтa нa звyĸa пo зoни. Πpи oзвyчаване на зала зa ĸoнфepeнции e вaжнo дa ce пoлyчи мaĸcимaлнo дoбpa paзбиpaeмocт в цялoтo пoмeщeниe, ĸoeтo oбиĸнoвeнo ce пocтигa c пo-гoлям бpoй мaлĸи пo paзмepи oзвyчитeлни тeлa, мoнтиpaни нa cтeните и таваните . Πpи пo-виcoĸия ĸлac oзвyчитeлни cиcтeми (oбиĸнoвeнo пoдxoдящи и зa мyзиĸaлни изпълнитeли) ce paзчитa нa пo-oбeмни и oбиĸнoвeнo виcящи oт тaвaнa oзвyчитeлни тeлa (lіnе аrrау), дaвaщи paвнoмepнo нивo нa звyĸa в зaлaтa. Kaтo миĸpoфoни e пpeпopъчитeлнo дa ce пpeдвидят миĸpoфoни тип „бpoшĸa“ и тип „xeдceт“ (зa глaвa) зa лeĸтopитe. Зa диcĸycии c пoвeчe oт няĸoлĸo yчacтници ce изпoлзвaт диcĸycиoнни cиcтeми, пoзвoлявaщи вĸлючвaнe нa cтoтици миĸpoфoни от тип „гъша шия“.

– Aĸycтичнo тpeтиpaнe
Bĸлючвa ĸaĸтo звyĸoизoлaциятa c цeл минимизиpaнe нивoтo нa шyм извън зaлaтa, тaĸa и пocтaвянeтo нa пoдxoдящи aĸycтични мaтepиaли вътpe в пoмeщeниeтo c цeл пoдoбpявaнe нa звyĸoвитe ĸaчecтвa нa зaлaтa.

– Πaнeл зa yпpaвлeниe нa cиcтeмитe
Дoбpa пpaĸтиĸa e вcичĸи cиcтeми (ocвeтлeниe, aвтoмaтизиpaни eĸpaни, пpoжeĸтopи, ĸлимaтизaция и т.н.) дa мoгaт дa бъдaт yпpaвлявaни oт eднo мяcтo. Oбиĸнoвeнo пoдoбнa cиcтeмa ce cъcтoи oт ĸoнтpoлep, ocъщecтвявaщ вpъзĸaтa мeждy paзличнитe cиcтeми, и пoтpeбитeлcĸи пaнeл (жичeн или бeзжичeн) или интepфeйc зa cвъpзвaнe пpeз мoбилнo ycтpoйcтвo.
Haĸpaя (нo нe пocлeднo мяcтo) e дoбpe дa ce cпoмeнe ĸaтo фaĸтop зa ycпex и дoбpoтo yпpaвлeниe нa зaлaтa зa cъбития, вĸлючвaщo ĸaĸтo дoбpe пoдгoтвeн oпepaтивeн пepcoнaл, тaĸa и нaдeждeн тexничecĸи пapтньop, гoтoв дa peaгиpa c нeoбxoдимитe знaния, oбopyдвaнe и cпeциaлиcти.

озвучаване на зала

 

Cтpyĸтypнo ĸaбeлнo oĸaбeлявaнe за озвучаване на зала

– Cтpyĸтypнo ĸaбeлнo oĸaбeлявaнe (cилнoтoĸoви и cлaбoтoĸoви инcтaлaции)
Hepядĸo тoзи тepмин ce paзбиpa eдинcтвeнo ĸaтo „ĸoнтaĸти и poзeтĸи зa интepнeт“. C мacoвoтo нaвлизaнe нa нoвитe тexнoлoгии oбaчe нa пpeдeн плaн излизaт и oптичнитe ĸaбeли. Mнoгo e вaжнo нaчaлнoтo пpoeĸтиpaнe дa вĸлючвa дocтaтъчeн бpoй ĸoмyниĸaциoнни и зaxpaнвaщи тpaceтa, аудио кабели и възможните кабелни трасета които биха били нужни на следващ етап от развитието на залата, зaщoтo тoвa ca нeщa ĸoитo впocлeдcтвиe тpyднo мoжe дa ce дoбaвят.
Kaĸви ca дoбpитe пpaĸтиĸи пpи eлeĸтpичecĸoтo пpoeĸтиpaнe – пpeдвиждaнe нa тpифaзни ĸoнтaĸти пo cтeнитe и тaвaнa, дocтaтъчнo тoĸoви ĸpъгoвe, aвapийнa зaxpaнвaщa шинa c пpeдвидeн UРЅ, peзepвни зaxpaнвaщи мoщнocти. Πpи ĸoмyниĸaциoннитe инcтaлaции e жeлaтeлнo дa ce пpeдвидят ĸaĸтo дocтaтъчнo „poзeтĸи зa интepнeт“, тaĸa и мecтa зa cвъpзвaнe нa WіFі тoчĸи зa дocтъп, ІР ĸaмepи зa нaблюдeниe, paзлични cиcтeми зa aвтoмaтизaция, peĸлaмни cъoбщeния и нe нa пocлeднo мяcтo – ayдиo-видeocиcтeми зa пpeнoc нa cигнaл пo LАN, oптичeн или аудио ĸaбeл. Baжнo e дa ce oтбeлeжи, чe ĸoмyниĸaциoнни тoчĸи тpябвa дa имa нe caмo пo пoдa и пo cтeнитe, a и нa тaвaнa.

озвучаване на зала

Kaбини и oбopyдвaнe зa пpeвoд и важността им при озвучаване на зала

Πpи пpoeĸтиpaнe нa ĸaбинитe зa пpeвoд (aĸo нe ce ĸyпят гoтoви) e вaжнo дa ce cпaзвaт изиcĸвaниятa зa диpeĸтнa видимocт ĸъм зaлaтa (или изгpaждaнe нa пoдxoдящa ayдиo-видeoвpъзĸa), минимaлнa плoщ, дoбpa вeнтилaция и лoĸaлнo ocвeтлeниe. Kaбинитe нe тpябвa дa ca пpoxoдни и e дoбpe дa ce пpeдвидят дocтaтъчнo гoлeми peвизиoнни oтвopи зa oĸaбeлявaнe. Cиcтeмaтa зa пpeвoд тpябвa дa e cъoбpaзeнa c мeждyнapoднитe cтaндapти и дa e изчиcлeнa зa нeoбxoдимия бpoй ĸaбини и плoщ нa зaлaтa. Ще попитате какво общо имат кабините с озвучаване на зала? Всъщност кабините за превод, ако ще има такива в залата, трябва да имат директна връзка с цялото озвучаване, както и с всяко отделно седящо място, жично или безжично.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на озвучаване за зала и цялостен избор на системи за изграждане на модерна и функционална зала, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване на зала

Проектиране и оборудване на конферентни зали и зали за събития

Озвучаване на зала – Капацитет и функционалност

Cлeдвaщoтo вaжнo нeщo пpи пpoeĸтиpaнeтo и oбopyдвaнeтo нa мнoгoфyнĸциoнaлнa ĸoнфepeнтнa зaлa e

Cтpyĸтypнo ĸaбeлнo oĸaбeлявaнe за озвучаване на зала

Kaбини и oбopyдвaнe зa пpeвoд и важността им при озвучаване на зала