Удобство и контрол над целия дом с нисък бюджет. Как?

5/5 - (8 votes)

Удобство и контрол над целия дом с нисък бюджет

Интересен проект наскоро спечели престижна награда на CEDIA в категорията „Проект под $20 хил.“. Става въпрос за автоматизация на къща, изпълнена с по-умерен бюджет, която дава всички удобства на клиентите за контрол на аудио, телевизори и осветление. Накратко ще ви представим проекта в следващите редове.

Целта на проекта е да направи живота на клиентите по лесен с относително скромен бюджет. Системата е проектирана спрямо нуждите на собствениците по прост и надежден начин.

Възможността за контрол на осветление, мултирум аудио и телевизори чрез iPad, iPad Mini и iPhone интерфейси прави работата със системата лесна и интуитивна. Допълнително изискване към интеграторите е разширяване обхвата на наличната WiFi мрежа.

20ku1_2013_1

Обхват:

Проекта включва контрол на осветление, мултирум аудио, телевизори и разширяване на WiFi мрежата. Хола, всекидневната, терасата, градината, коридора и входа на къщата вече са оборудвани с осветителни тела. Хола, всекидневната и терасата имат инсталирана система за мултирум аудио. Фамилната стая и терасата имат телевизори

20ku1_2013_add1

По отношение на осветлението собствениците могат да избират между шест предварително зададени сцени за да изберат най-подходящата светлина спрямо случая – за гледане на филм, за семейно събиране, за вечеря и т.н. Във всяка отделна зона с телевизор може да се избира източник на съдържание – сателитна телевизия, Blu-ray или AppleTV. Инсталирани са и 3 нови точки за достъп (access point) за разширяване обхвата на безжичната мрежа.

20ku1_2013_3

Решения, съобразени с бюджета:

Внедряването на модерна система, която да отговаря на изискванията, но и да се вмести в определения бюджет е истинско предизвикателство и затова клиентите търсят съдействие от интеграторска фирма, която изпълнява проекта. Всичко започва с внимателно подбиране на точното оборудване. Целта е максимизиране на функционалностите на в всеки елемент от хардуера. Правилното комбиниране на елементите от системата, така че те да си взаимодействат оптимално също позволява да се постигне желания резултат без да се изразходват значителни суми.

20ku1_2013_4

Резултат:

След завършване на работата по къщата собствениците могат да контролират 24 кръга осветление (с възможност за димиране), три зони аудио и две зони с телевизори. Има възможност за изключване на абсолютно всички уреди с един бутон или изключване на системата в определен часови диапазон, когато няма никой в дома. Автономна система пуска осветлението пред входната врата след залез.

Всички уреди се управляват чрез персонализиран интерфейс за iPhone, iPad, iPad Mini, които вече разполагат с пълен обхват към домашната мрежа.

20ku1_2013_front

по материали на CEDIA, снимки CEDIA, 2014 г.

Contact usМожете да се свържете с нас за всякакви въпроси относно вашата настояща или бъдеща аудио/видео система – 4K телевизори, A/V ресивъри, тонколони, окабеляване, автоматизация, монтаж, поддръжка. На разположение сме за консултации по телефон, e-mail и посещения на място.