Kолони JBL

5/5 - (13 votes)

Kолони JBL – Добре познати.

JBL е доста известна компания производител на аудио техника. Ако търсите колони JBL, то най-вероятно търсите бързо, бюджетно и достъпно решение за вашата аудио система. JBL произвежда аудио системи вече повече от 70 години и компанията продължава да подобрява техниката си до ден днешен. През последните години марката разбива пазара със своите безжични колони JBL, що се отнася до аудио филските им предложения обаче, както вече споменахме има доста какво да се желае, но пък цените са бюджетни и приемливи. Безжичните колони JBL са чудесен избор за потребители, които искат да се наслаждават на дълбок бас, за да слушат модерна поп и хип-хоп музика. Взимайки предвид размерите на устройствата, качеството на звука е впечатляващо при ниска и висока сила на звука.
Заслужава си да споменем, че консуматорския пазар не е единственият пазарен сегмент пълен с различни колони JBL. Компанията обслужва и професионалният аудио пазар, произвеждайки концертно и DJ оборудване
Едно от нещата, които се открояват в техните Bluetooth безжични колони JBL, обаче е техният живот на батерията. Някои безжични колони JBL имат живот на батерията от 24 часа, други дори повече. Нашият екип се радва, както на безжичното така и на стационарното аудио оборудване, но истината е, че между двата типа колони JBL има ясни разлики и те имат доста различни звукови характеристики.

колони JBL

Колони JBL – Водещи безжични колони JBL.

JBL Boombox 2 е една от най-силните преносими колони на пазара днес, както и една от най-впечатляващите колони JBL. С него можете да имате озвучаване за вашето барбекю в задния двор, събиране в квартала или дори на семейна среща. Той е достатъчно силен, за да се използва на открито за малки събирания. Този лидер на безжичните колони JBL разполага с 24-часов живот на батерията, така че можете да се наслаждавате на музика през целия ден и цяла нощ.
Boombox 2 е най-силният Boombox, благодарение на усъвършенствания субуфер в него.
Водоустойчивост IPX7 – всички колони JBL Boobox имат водоустойчивост IPX7. Компанията използва защита срещу течности, за да гарантира, че тонколоната ще продължи да работи дори, ако я потопите във вода до един метър за не повече от 30 минути. Можете да свържете JBL Boombox 2 с други съвместими с PartyBoost колони JBL, когато трябва да включите музиката. Като бонус функция, високоговорителят се предлага с вградена захранваща банка, така че можете да поддържате партито, дори когато не сте близо до източник на захранване.
Нека погледнем и малкото братче на JBL Boombox 2, още едно попадение в страхотните колони JBL – JBL Flip 5.
JBL Flip 5 е най-минималистичният високоговорител на пазара в момента. Високоговорителят има само основните характеристики, които му придават онзи дълбок бас, който ще се хареса на купонджиите.

колони JBL

Колони JBL – Малки безжични колони JBL.

JBL Go 2 е малка безжична тонколона от безжичната линия колони на JBL с производителност като на доста по-голям високоговорител. Тази тонколона JBL e само с размери 71,2 на 86 на 31,6 мм, но осигурява изненадващо силен звук. Дори и с малкия си размер, батерията на тонколоната продължава да издържа до пет часа – което е по-ниско от това, което предлагат повечето безжични колони JBL.
JBL Charge 4 е подобрение на успешната безжична тонколона JBL Charge 3. Ако сте използвали Charge 3, ще оцените, че дизайнът на двата високоговорителя е почти еднакъв. Въпреки това, фините подобрения в Charge 4 правят цялата разлика в качеството на звука – аудио звуците, усъвършенствани в Charge 4. Charge 4 е сред безжичните колони JBL, които са способни да издържат около 20 часа на батерия. Това го прави добър избор, когато имате нужда от говорител за пътуване. JBL е марка, която непрекъснато подобрява своите тонколони. Ако има функция, която смятат, че се нуждае от подобрение, компанията стига до нея. Те имат широка гама от тонколони от малки високоговорители с огромен бас до големи високоговорители за малки събирания. Но както споменахме и в началото на тази статия има стационарни и традиционни колони JBL, които са проектирани специално за Hi-Fi аудио филският пазар.

колони JBL

Колони JBL – Hi-Fi колони

Когато мислим за аудио съраунд системи за домашно кино, ние сме склонни да мислим за най-доброто оборудване и луди конфигурации, които струват много пари. Но има много хора, които нямат нито бюджет, нито пространство, за да създадат мечтаната си система, но все пак искат да се насладят на качествено гледане със съраунд система. Тук идва продуктовата линия от колони JBL Studio. JBL създадоха система от високоговорители за домашно кино, която предлага достатъчно добра производителност, без да се нарушава и в същото време има достатъчно малък размер, за да се побере в тесни пространства и малки стаи. Cinema 610 е този вид система от колони JBL, тъй като е създадена преди всичко с предлагането на най-доброто съраунд изживяване на възможно най-ниската цена.
JBL Cinema 610 е прекрасна 5.1-канална система от колони JBL. 4-те основни/съраунд колони JBL се предлагат с размери 7,87” x 3,8” x 3,92” (200mm x 96,8mm x 99,5mm) и тегло 0,8kg (1,76lb) и са достатъчно компактни, за да се поберат почти навсякъде. Естествено, тъй като са толкова малки, ще трябва да ги поставите върху някои мебели или да ги монтирате на стената с включените стойки за стена. Техният черен пластмасов корпус се чувства достатъчно солиден, докато драйверите са покрити от метална решетка с логото на JBL, стоящо в средата и изпъкващо.

колони JBL

Колони JBL – Cinema 610

Говорейки за драйвери, всяка от тези колони JBL идва със 75 мм (3”) конус, който покрива средния диапазон и 32 мм (1,25”) високоговорител за високите честоти. Тези колони JBL са с мощност 60W с 86dB при 2.83V/1 метър чувствителност и честотен диапазон от 130Hz – 20kHz.
Централният канал, от друга страна, използва подобна настройка, но има двойни 75 мм (3”) конуса и 32 мм (1,25”) високоговорител и като такъв размерът му е малко по-различен при 3,92” x 9,4” x 3,78” (99,5 мм x 239 мм x 96 мм) и тегло 1,23 кг (2,7 фунта). Останалите спецификации са подобни с единствената разлика в честотния диапазон, тъй като централният високоговорител има обхват от 150 Hz – 20 kHz и чувствителност от 89 dB при 2,83 V/1 метър. Една малка подробност, която забелязахме, беше, че всяка от тези колони JBL има импеданс от 4 ома. Това означава, че трябва да внимавате с AV приемника, към който ще ги свържете, не само да не е много мощен, тъй като 10 – 100 вата е идеалното, но и да има поддръжка за 4 ома тонколони или поне да можете да се справите тях.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на колони JBL, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

колони JBL

Kолони JBL – Добре познати.

Колони JBL – Водещи безжични колони JBL.

Колони JBL – Малки безжични колони JBL.

Колони JBL – Hi-Fi колони

Колони JBL – Cinema 610