Заслужава ли си покупката на готово домашно кино?

5/5 - (1 vote)

htibХипермаркетите са претрупани с огромни количества готови за употреба домашни кина т.нар. home theater in a box. За няколко стотин лева можете да се сдобиете със система, която според консултанта в магазина и рекламните надписи на кашона ще ви предостави „всичко, от което се нуждаете за истинско кино изживяване“. Изборът от марки и модели наистина е огромен, като повечето включват 5 малки колонки и бас модул (или субуфер) с вграден усилвател, чрез който работи цялата система.

soundbar-reviews-1Друг често срещан вариант е изборът на саундбар – дълга и тънка колона монтирана под телевизора, която на практика представлява 3 малки отделни колони – ляво, дясно и център. Отделно се използва и допълнителен суб. В този случай съраунд ефекта е чисто виртуален и се постига чрез цифрова обработка на звука.

Всеки от тези варианти може да ви предложи приличен звук за по-малко пари. Ще можете да чуете някакъв съраунд ако сте на правилното място и шумен бас, който е без детайли и честотно богат.

Въпросът, който следва да си зададете да се запътите към мола, е дали посредствеността Ви задоволява или искате наистина „да отидете в кино салона“ без да напускате удобството на своя хол?

На кого ще се обадите?help

С помощта на професионалист в сферата на аудио/видео технологиите можете да постигнете резултати, значително надхвърлящи възможностите на широкоразпространените готови системи за домашно кино.

Ето и някои от причините да потърсите съдействие от специалист:

  • Аудио/видео компонентите са избрани съобразно размера и характеристиките на помещението и личните Ви предпочитания – например дали предпочитате да гледате филми, концерти, музика или по-често играете видео игри.
  • С точно калибриране на компонентите се постигат забележимо по-добри звук и картина
  • Истински триизмерен съраунд звук, който ви поставя в центъра на събитията с изумителен детайл и чистота.
  • Бас, който не просто е силен, а такъв който има необходимите детайл и честотел диапазон и го усещате в стомаха си.
  • Акустична обработка и/или звукоизолация на помещенията за да е сигурно, че нищо няма да попречи да чувате най-добрия възможен звук.

Работейки със професионалисти вие може да сте сигурни, че монтажа на оборудването ще бъде изпълнен по най-добрия начин, независимо дали е на стена, таван или на пода. Монтирането на специализирани екрани за домашно кино и правилното калибриране на проектор са специфични задачи, които могат да затруднят дори хора, които имат базови технически познания.

Заедно с Вас можем да изберем най-добрите решения, независимо от производителя на оборудване. Наша мисия е да Ви предложим решение базирано на Вашите нужди, без да се ограничаваме от общоприетите ограничения. Работим съвместно с водещи архитекти и интериорни дизайнери и винаги се стремим да сме в близък контакт с клиента за да надминем очакванията. В резултат предлагаме уникални решения за всеки от Вас.

На разположение сме за консултации по телефон, e-mail и посещения на място.