HDMI Splitter 4K – Splitter или switch?

5/5 - (1 vote)

HDMI Splitter 4K – Splitter или switch?

Основна разлика между HDMI Splitter 4K и HDMI switch – HDMI превключвателят (SWITCH) приема множество източници (Xbox, DVD, кабелна кутия и др.) и изпраща един сигнал към вашия телевизор или друго устройство. От друга страна един HDMI Splitter 4K взема един източник и го изпраща до множество телевизори.
Предлагаме, че повечето четящи тази статия, вероятно ще се нуждаят от HDMI Switch, въпреки че има много ситуации, които изискват HDMI Splitter 4K, те наистина не са толкова често срещани за обикновения потребител. Можете да запомните разликата по този начин – HDMI превключватели: когато нямате достатъчно входове за всички устройства във вашият телевизор. Основната причина да се нуждаете от HDMI switch, а не от HDMI Splitter 4K е, ако вашият телевизор, AV приемник или soundbar имат твърде малко входове за броя източници, от които възнамерявате да се възползвате.
Например, вашият телевизор има два HDMI входа и имате кабелна кутия, ресивър и игрална конзола. Всъщност за тези от вас, които разполагат с повече от една игрална конзола, един HDMI switch вместо един HDMI Splitter 4K би свършил много добра работа, защото няма да ви се налага да често да сменяте кабелите всеки път когато смените конзолата. От друга страна, ако имате по-абстрактни цели и искате да излъчвате едно и също съдържание на няколко телевизора с най-доброто качество, тогава определено се нуждаете от HDMI Splitter 4K.

HDMI Splitter 4K

HDMI Splitter 4K – От какво се нуждаете вие?

Нека споделим няколко неща, които трябва да имате предвид, когато пазарувате за HDMI Splitter 4K или HDMI Switch. Първо когато се отнася за взимането на HDMI Swtich ви предлагаме да проучите добре и да вземете повече данни, отколкото са ви необходими. Разбира се, възможно е да замените ресивър или игрова конзола с нов модел, но също толкова вероятно е да добавите още някое устройство към уравнението, и така ще се нуждаете се от още един HDMI вход. А що се отнася до закупуването на HDMI Splitter 4K, разковника се крие в името на технологията, а именно знаменателят 4К. Повечето висококачествено видео съдържание, на което се наслаждаваме в днешно време вече попада под термина 4К, а много скоро ще направим и стъпка напред към 8К, така че когато искате да изпратите един сигнал на различни места, най-добре е направо да инвестирате във наистина висококачествен HDMI Splitter 4K.
От огромно значение е да се уверите, че устройството, който обмисляте да закупите, поне съответства на разделителната способност и HDMI версията на другите устройства, които също смятате да използвате. Много евтини варианти HDMI Splitter 4K са HDMI 1.4, което е добре за 1080p резолюция, но не и за повечето 4K устройства. Що се отнася до HDMI Splitter 4K, който е HDMI 2.0, определено си струва да похарчите малко повече, за да получите нещо, което ще ви свърши добра работа.

HDMI Splitter 4K 4

HDMI Splitter 4K – Бъдете подготвени.

Дори ако нито един от текущите ви източници не е 4K, следващите ви източници със сигурност ще бъдат. HDMI 2.0 е обратно съвместим, но не можете да “надградите” един HDMI Splitter 4K от HDMI 1.4 до 2.0. Както казахме HDMI Splitter 4K значи един източник и множество телевизори. Ако имате един източник и искате да изпратите сигнала на този източник към няколко телевизора, имате нужда от HDMI Splitter 4K. Може би този телевизор е в друга стая, или може би в същата стая имате телевизор за гледане през деня и проектор за проектиране през нощта. Един HDMI Splitter 4K ще дублира сигнала и ще го изпрати до всички телевизори в системата чрез множество HDMI кабели. Някои видове HDMI Splitter 4K също са и превключватели, с множество различни входове и множество различни изходи.
Ако искате два дисплея да работят едновременно, трябва да имате предвид, че максималната разделителна способност за всички е каквато и да е най-ниската разделителна способност. Така че, ако имате 4K източник, 4K телевизор и 1080p телевизор, 4K източникът ще изпраща само 4К сигнал. Вашият HDMI Splitter 4K няма да преобразува сигнала в 1080p само за този телевизор. Важно е добре да премислите точното приложение на вашето оборудване преди да добавяте нови елементи към една AV система.

HDMI Splitter 4K

 

 

HDMI Splitter 4K – Нека се гмурнем надълбоко

На теория не би трябвало да имате проблеми със един HDMI Splitter 4K стига да не сте направили компромис що се отнася до цената му. Трябва да можете да изпращате всяко съдържание, което искате, чрез вашият HDMI Splitter 4K до множество телевизори (колкото позволява устройството). Това обаче не е гаранция, че ще го ползвате без никакви без проблеми. HDCP „ръкостисканията“ са черна магия, която понякога може да бъде разрешена само чрез ритуално танцуване около вашият HDMI Splitter 4K. Това важи особено за по-старите дисплеи и източници. Уверете се, преди да го купите, че преминава така наречената HDCP процедура. Тази информация обикновено е налична в описанието и техническата спецификация на един HDMI Splitter 4K. Въпреки че на пазара има някои видове HDMI Splitter 4K с пасивно захранване, със сигурност е по-добре да вземете модел който е с активно захранване. Тези модели HDMI Splitter 4K е възможно да струват малко повече пари, но така вие вдигате шанса вашата система да работи без досадни прекъсвания или проблеми със свързаността на сигнала. Както загатнахме малко по-горе, има устройства, които комбинират HDMI Switch и HDMI Splitter 4K в една и съща кутия. Превключвателят “4×2” също е сплитер, с четири входа и два изхода. Може да изпраща всеки от четирите източника към два телевизора.

HDMI Splitter 4K

HDMI Splitter 4K – кратко обобщение:

Не забравяйте, че когато закупите новия си HDMI Splitter 4K, вероятно ще трябва да закупите и HDMI кабели. Повечето хора държат своите превключватели, източници и телевизори близо един до друг, така че по-късите дължини се оказват едновременно по-евтини и по-удобни. И както споменахме по-горе, уверете се, че вашият HDMI Splitter 4K, както и вашите кабели могат да се справят с разделителната способност от вашето оборудване. Едно последно нещо, което трябва да имате предвид. Добавянето на всяко ново устройство към HDMI веригата може да причини проблеми. HDMI е деликатна технология и е възможно да се натъкнете на някаква комбинация от източник, HDMI Splitter 4K, кабели и дисплей, които просто не работят добре заедно. Няма начин да предотвратите това да се случи, но поне не е често срещано, просто трябва да го имате предвид. Може да се наложи да отстраните някои проблеми. Както казахме и в началото на тази статия, най-добре е да си направите добро и дълбоко проучване преди да харчите излишни пари.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на HDMI Splitter 4K, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

HDMI Splitter 4K

HDMI Splitter 4K – Splitter или switch?

HDMI Splitter 4K – От какво се нуждаете вие?

HDMI Splitter 4K – Бъдете подготвени.

HDMI Splitter 4K – Нека се гмурнем надълбоко

HDMI Splitter 4K – кратко обобщение: