HDMI кабел 10 метра – Какво трябва да знаем.

Rate this post

HDMI кабел 10 метра

Понякога има моменти, в които, колкото и да се опитвате не успявате да свържете заедно две устройства заради дължината на Вашият HDMI кабел, на всички ни се е случвало. Ако, не сте подготвени с поне един HDMI кабел 10 метра то тогава много лесно може да изгубите много нерви, финанси и най-ценното, времето си.
Ние ежедневно изграждаме аудио инсталации и създаваме проекти за Hi-Fi аудио системи и домашни кина, и освен, че имаме доста варианти HDMI кабел 10 метра под ръка, доста често ни се налага да сме добре подготвени що се отнася до дължината на всички кабели, от които се нуждаем. Както се казва – три пъти мери, веднъж режи, или както е в нашият случай връзвай.
HDMI кабел 10 метра, е класификация спрямо дължината на кабела. H.D.M.I, е технически акроним, който означава High Definition Multimedia Interface, комбиниран аудио и видео стандарт за пренасяне на цифров сигнал по кабел, предимно ползван за Ентъртейнмънт системи и телевизори.
През последните години окачения монтаж на телевизори, пана и домашни кино прожектори набра огромна популярност, със този вид монтаж идва и момента в който трябва да се помисли за няколко компонента, един от тези компоненти са по-дългите видове HDMI кабели, като например HDMI кабел 10 метра. Понякога се налага един HDMI кабел да се промъкне през стена, или окачен таван, или даже да се прекара до отделно помещение.

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра – Какво трябва да знаем.

Основната HDMI категория, по-често попада под терминологията „Standart HDM”I кабел без проблем, може да пренесе информация на дистанция от 5 метра (HDMI кабел 5 метра). Този общоприет HDMI кабел дори би бил способен в действителни условия да пренесе информация на разстояние до 20 метра. Важно е да разберете, че преди да пуснете вашият HDMI кабел 10 метра метра през стена или окачен таван, първо изпробвайте Вашaта система в пълната възможна конфигурация. Така, ще се уверите, че кабелът е доволно мощен и няма да Ви се налага да правите излишни движения, които да повтаряте няколко пъти. Ако сметките Ви са точни обикновено една инсталация на кабел винаги е достатъчна. Съветваме Ви абсолютно винаги да бъдете добре подготвени.
А, ако имате нужда да пренесете кодиран видео сигнал чрез формата HDMI на повече от 5-10 метра тогава е ясно, че HDMI кабел 5 метра няма да Ви свърши работа. Ще се нуждаете от кабел, който да попадне в категория 2 – Високоскоростен HDMI кабел. Препоръчваме Ви да закупите високоскоростен HDMI кабел, а не да закупiте стандартен кабел (HDMI кабел 5 метра), защото той би бил способен да пренесе информация на разстояние от 15-20 метра, както и може да поддържа 4K, UHD и 3Д енкодирани видео сигнали.

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра – “Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?“ – В детайли.

Невъзможно би било, да установим или да определим със сигурност, каква е максималната възможна дистанция за всяка категория HDMI кабели. (Тук е момента да Ви напомним, че освен тази статия за HDMI кабел 10 метра, ние сме написали доста други статии по темата HDMI кабели и ако желаете да се информирате допълнително за всеки стандарт, можете да го направите на нашия уебсайт.)
Мъчително би било да определим максималната дистанция, защото има твърде много много условия, които са способни да влияят на качеството на сигнала на един HDMI кабел 10 метра. Качеството на производството, също е голям фактор, както и резолюцията (също и размера на честотната лента) на сигналът, който пренасяте. Външни фактори, като смущения и топлина, също могат да имат въздействие върху възможното разстояние на пренасяне.
От формалните разработчици на HDMI стандарта, макар всичко това, ни е дадена примерна информация, която може да ни просветли малко. Тя е както следва:
Стандартен HDMI кабел (Категория 1) – До 20 метра.
Високоскоростен HDMI кабел (Категория 2) – До 20 метра.
Премиум HDMI кабел – Над 10 метра.
Активен HDMI кабел – До 20 метра.
HDMI през Cat кабел – до 40 метра.
HDBaseT (lite) – Над 60 метра.
HDBaseT (5play) – До 100 метра.
SDVoE (през Fiber или Ethernet) – Над 30 километра.

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра – Цената има ли значение.

Ние сме част от индустрия, в която свойство на продуктите и устройствата много често варира спрямо цената, която сте готови да заплатите за тях, този принцип може да важи дори и за небелязаният от Вас HDMI кабел 10 метра. Добре е да запомните, обаче, че що се отнася до стандарта HDMI (High Definition Multimedia Interface) информацията, която се прехвърля по един HDMI кабел 10 метра е цифрова, става въпрос за нули и единици. На теория това значи, че един цифров сигнал или ще пристигне здрав и непокътнат до дестинацията си, или няма да пристигне въобще, не би трябвало да има междинен вариант (на практика обаче понякога се срещат аномалии и трябва да сте готови за такива при закупуването на Вашият HDMI кабел 10 метра). Често един сигнал може да бъде замърсен и да стане жертва на брой фактори. Има вероятност Вашият HDMI кабел 10 метра да е по-евтин като цена и да е произведен от бюджетни и некачествени материали и всъщност да сте закупили HDMI кабел 10 метра, но да сте получили кабел, който не е способен да свърши работата, както трябва. Както вече споменахме освен качеството на производство на един HDMI кабел 10 метра, има фактори, като размера на резолюцията, възможни външни смущения и топлинни условия, които трябва да се имат предвид. Съветваме Ви да не сте пестеливи що се отнася до закупуването на по-дълги HDMI кабели. Предлагаме Ви да разгледате висококачествен меден активен HDMI кабел 10 метра с Ethernet – Kramer Premium Active HDMI cable 10,70m CA-HM-35

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра – Определяне на нужната дължина.

Може да се окаже, че един HDMI кабел 10 метра не е най-правилният кабел, от който се нуждаете. Важно е да прецените дали въобще се нуждаете от толкова дълъг кабел или има как вашата система да бъде свързана по по-практичен и удобен за Вас начин. В повечето случай бихме Ви предложили все пак да сте подготвени с повече разстояние кабел, защото ще ви бъде по-лесно да скриете не нужната дължина на един HDMI кабел 10 метра или да я прикриете, отколкото да я създадете от нищото. Има устройства, който са способни да прехвърлят сигнал, чрез стандарт HDMI безжично от едно устройство на друго. Това също е опция различна от HDMI кабел 10 метра, която може да обмислите, ако целите да създадете изчистена Hi-fi или домашна кино система без висящи кабели и прочие. Много хора намират висящите стърчащите кабели за набиващи се на очи, за това при нашите инсталации ние отдаваме много внимание на тези важни детайли.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на HDMI кабел 10 метра, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра

HDMI кабел 10 метра – Какво трябва да знаем.

HDMI кабел 10 метра – “Каква дистанция е възможна с един HDMI кабел?“ – В детайли.

HDMI кабел 10 метра – Цената има ли значение.

HDMI кабел 10 метра – Определяне на нужната дължина.