HBO Max – Вече и в България

5/5 - (5 votes)

HBO Max – Вече и в България.

Може би сте от хората които са си прекарвали добре гледайки различни хитови заглавия в HBO Go, може би сте предпочитали платформата пред други стрийтиминг платформи на пазара, като Netflix например заради голямата колекция от блокбъстъри, с които разполага гигантът HBO. Имаме една добра и една лоша новина за Вас. Нека започнем с лошата, тя гласи че повече няма да можете да ползвате HBO Go, но не се притеснявайте добрата новина е, че вече ще можете да се радвате на HBO Max и всички нови и развити функционалности, които тази нова и подобрена HBO стрийминг платформа предлага. При HBO Max главните плюсове, които няма как да не споменем преди да продължим са естествено възможността за гледане на най-новото 4K UHD филмово съдържание, както и всички заглавия с включени Dolby Atmos и Dolby Vision. От 8-ми март 2022 г. България става една от само 15-те европейски държави, които ще получат достъп до новата HBO Max стрийминг платформа. В световен мащаб платформата почти успява да настигне Disney+ по покритие в даден брой държави, но HBO Max все още има да настига по-разпространените стрийминг гиганти, като Amazon Prime Video и добре познатият на всички Netflix. Страхотно, е че киноманите на нашата малка държава получават достъп до HBO Max преди много други киномани по света, въпреки, че HBO Max не е единствената платформа предлагаща Dolby Atmos и Dolby Vision функционалност, тя предлага страхотно удобство и точност.

HBO MAX

HBO Max – Защо да ползвам HBO Max?

Като част от пускането на HBO Max в Европа, компанията Warner Bros е взела решението да намали времето, което най-новите блокбъстъри прекарват в кината на само 45 дни от премиерата им. Това означава, че ще можете да очаквате филми на Warner да се показват по HBO Max само 45 дни след премиерата в кината. Завърта се месечината и хоп, най-новият блокбъстър е вече на Вашият телевизор. Това е невероятно предимство за всички, които обичат да са в крачка с най-новите филмови попълнения, но предпочитат да ги изживяват в своята домашна кино система. Всъщност, според нас HBO Max е една стрийминг платформа, която е изключително благоприятна точно за хората с качествени домашни кина и развлекателни системи. Естествено, можете да се възползвате от HBO Max само с Вашият телевизор и без присъствието на качествена аудио-видео система, но тогава определено ще пропуснете ключовите функционалности, които HBO Max предлага, а именно Dolby Atmos и Dolby Vision, те са кючови именно за манифестирането на автентичното кино преживяване у дома. Ще споделим важните детайли свързани с тези Dolby стандарти след малко.
HBO Max в Европа предлага филми и сериали от Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals и още много друго кино съдържание.
4K стрийминг на HBO Max в Европа се предлага при 16-22 Mbps (HEVC) за среден битрейт на видео стрийминг.

HBO MAX

HBO Max – От какво се нуждаем за да гледаме 4K UHD съдържание?

Може би се чудите и искате да разберете, дали Вашите устройства покриват изискванията за да можете вие да гледате 4К съдържание през HBO Max. Ето от какво се нуждаете за да гледате 4К съдържание през HBO Max:
1. Абонамент за план на HBO Max (HBO Max навлиза в Европа с изключителна оферта от 33% до 50% отстъпка за постоянно, за да намали месечната цена от 6 на 3 евро на месец за основния пакет – 720p, 1 паралелен поток – или от 8 на 4 евро на месец за стандартен пакет -1080, 4K, с 3 едновременни потока. За да осребрят офертата за постоянно, потребителите трябва да се регистрират през първите седмици, действайте бързо.)
2. 4К HDR телевизор, който да може да възпроизвежда Dolby Vision или пък HDR10.
3. Стрийминг устройство, което да поддържа 4K UHD.
4. Високоскоростна интернет връзка (препоръчва се минимално да разполагате със скорост над 25 Mbps)
5. Всички устройства в системата трябва да могат да се възползват от HDMI 2.0 стандарт за обмен на информация, както и HDCP 2.2 (Това включва Вашият телевизор, медия плеър, аудио-видео ресивър, кабели, адаптери и всички други устройства.
Ако покривате споменатите изисквания, то тогава платформата HBO Max ще Ви позволи да гледате съдържанието, което сте избрали в 4К по подразбиране, но може да се наложи да отворите менюто, ако мислите, че качеството на картината не е правилно.

HBO MAX

HBO Max – Важните Dolby стандарти – Dolby Atmos.

Както вече споменахме появата на HBO Max в България е стъпка напред за всички любители на киното. Истината е, че HBO Max не е единствената стрийминг платформа, която предлага възпроизвеждането на най-новите холивудски заглавия в съраунд саунд и Dolby Atmos конфигурации, но определено за нас тя е най-добре оптимизираната такава. Стрийминг услагата на Амазон например, също би трябвало да разполага с Dolby Atmos функционалност, но на практика, тази функционалност е почти неизползваема. Netflix, както и Disey+ също предлагат Dolby Atmos функционалност подобно на HBO Max, обаче главната разлика е в достъпа до съдържанието и неговият вид, от вас самите зависи, кои заглавия ще предпочетете, но екипът на Alex Audio Video не може да отрече, че HBO Max е една стрийминг услуга, която е изключително пълна със съдържание, платформата разполага, както с най-новите блокбъстър филми така и с повечето от вечните кино класики. Но какво всъщност е Dolby Atmos? И каква аудио система ви е необходима? Atmos, по думите на Dolby, е „най-значимото аудио развитие в модерната кино технология“. Atmos е технология за съраунд звук, която първоначално е разработена през 2012 г.
Високоговорителите са поставени по стените (на всякакви височини) и дори зад самия екран, но решаващият момент за Atmos е, че можете да поставите тонколони и в тавана, обгръщайки публиката в купол от звук.

HBO MAX

HBO Max – Dolby Atmos в дълбочина.

Както, казахме за нас HBO Маx може да донесе доста удобства във една качествена кино система. Нека погледнем, какво точно се случва. Когато се инсталира една качествена Dolby Atmos тонколонна система, стаята обикновено трябва да получи пълна и дълбока калибрация, позволяваща на инсталаторите прецизно да ‘разпределят’ звуци и гласове точно в точките на звуковото поле, а не само на определени канали. Стига да имате възможността да възпроизвеждате Dolby Atmos съдържание HBO Max ще ви позволи с лекота да избирате от най-новите блокбъстъри и да ги изживявате в перфектен съраунд, такъв на какъвто бихте попаднали само в най-добрите кина. Всеки високоговорител в система Dolby Atmos има собствено отделно подаване. Всичко започва със съвместим AV ресивър с възможност за декодиране на Dolby Atmos съдържание. Повечето ресивъри, които излязоха на пазара през последните няколко години, поддържат формата – дори по-бюджетните. Pioneer беше един от първите производители на тонколони с пълен пакет тонколони с Dolby Atmos функционалност, S-73A, през 2014 г. – и оттогава към тях се присъединиха добре познати марки като Acoustic Energy, Gallo Acoustics и други.
При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на Dolby Atmos устройства и цялостен избор на система за озвучаване, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

HBO MAX

HBO Max – Вече и в България.

HBO Max – Защо да ползвам HBO Max?

HBO Max – От какво се нуждаем за да гледаме 4K UHD съдържание?

HBO Max – Важните Dolby стандарти – Dolby Atmos.

HBO Max – Dolby Atmos в дълбочина.