Как клауд базираните видеоконферентни системи променят света на корпоративната комуникация?

5/5 - (13 votes)

Клауд-базираните видеоконферентни услуги дават на компаниите възможностите на видеоконферентните технологии без нужда от големи инвестиции в хардуер, инфраструктура и обучение на служителите.

Технологията трябва да е невидима. Хората не мислят за реактивно задвижване , когато качване на самолет или за въртящ момент при шофиране . Така че, защо се притеснявате за латентност, устойчивост на грешки и преминаване през защитни стени при провеждане на видео конференция? Видео комуникация трябва да бъде толкова проста, естествена и универсална , колкото изпращането на имейл. Видео конферентните системи трябва да работят с всяко устройство, на всяка достъпна мрежа  и да бъдат достъпни за всички на разумни цени.

imeet-a-cloud-based-audio-and-video-conferencing-serviceНезависимо дали използвате PC, мобилно устройство или разполагате със специална стая за конференции, с навлизането на облачните системи, видео връзките вече са лесно достъпни за всеки и навсякъде.

Ето и основните преимущества на видеоконферентните системи базирани на облачни услуги:

Само софтуер

Конвенционалните видео системи ви ангажират със специализиран хардуер, скъпа и трудна за поддръжка инфраструктура за да поддържат multi point конференции. Клауд решенията са различни – те могат да работят като софтуер на всички стандартни сървъри и виртуални платформи. За персонално ползване клауд системите предлагат редица приложения за мобилни телефони и компютри. HD видеоконферентните връзки вече са толкова достъпни, колкото обикновените гласови обаждания.

Качество

Клауд услугите предлагат възможност за HD multi point обаждания с високо качество дори през обществен интернет. Свързването е изключително опростено на принципа click-to-connect, а участниците могат да се включат от мобилно устройство, компютър или видеоконферентна система.

Надеждност

При всяка мрежа са възможни забавяния и загуби на пакети. Най-добрите клауд системи  могат да се справят с HD връзка при до 20% загуби по мрежата. Подобна надеждност не е възможна при класическите видеоконференции.

Възможност за разрастване

Добрите клауд системи предлагат над 100 едновременни свързвания. Как е възможно това? Вместо транскодирането да става централизирано, което води до забавяния поради огромния обем информация (т.нар. bottlenecks), оптимизирания видео поток се изпраща към всеки участник по отделно. Това гарантира равно високо качество за всички участници.

Умения

Управлението на видеоконферентна система изисква определено ниво на познания в IT сферата и компании, които не разполагат с подобни специалисти срещат трудности при използването на оборудването. Използването на клауд базирана система е лесно и интуитивно и не изисква специализирани познание или обучаване на кадри.

Инвестиция

Традиционните видеоконферентни системи изискват сериозна инвестиция в оборудване, особено ако се очаква системата да се разраства в бъдеще. Освен самото устройство, което осъществява комуникацията, е необходима и отделна високоскоростна мрежа със значителен bandwidth за да се провеждат качествени разговори. Големите месечни разходи по поддръжка на традиционните видеоконференции отказват много малки и средни фирми да инвестират в подобна технология.

Компонентите на клауд видеоконференциите се надграждат софтуерно, което елиминира постоянната нужда от закупуване на нова техника.

 

helpАко се интерсувате от клауд базирани или класически видеоконферентни системи, заедно с Вас можем да изберем най-добрите решения, независимо от производителя. Имаме опит в имплементирането на видеоконферентни системи в редица български компании. Наша мисия е да Ви предложим решение базирано на Вашите нужди, без да се ограничаваме от общоприетите ограничения. Ние предлагаме уникални решения за всеки от Вас.

На разположение сме за консултации по телефон, e-mail и посещения на място.