Тонколони Sony – Страхотно качество

5/5 - (1 vote)

Тонколони Sony – Отново в играта

Чудите се дали да не добавите, няколко тонколони Sony към вашата Hi-Fi система? Казано с най-прости думи, с качеството на различните тонколони Sony няма да сбъркате. Sony е може би една от най-добре познатите компании производители на качествена електроника в световен мащаб и никак не е случайно, че Sony предлага една от най-добрите селекции от електронно оборудване на пазара вече повече от 50 години. Наличието на толкова време за изграждане на опит и събирането на база данни с отзиви от клиенти би поставило всяка компания в лидерска позиция. В тази статия ще се обърнем внимание на най-новият модел тонколони Sony а именно Sony HT-A9. Причините да се се доверите на качеството на невероятните тонколони Sony, наистина са много. Изненадващо е как, запазвайки конкурентният си статут на пазара за висококачествени високоговорители вече толкова много годни, Sony все още продължава да изумява клиентите си с изключително елегантни и изчистени дизайни, които естествено са комплементирани със страхотни функционалности и най-важното – качествен звук. Най-новото попълнение в семейството на различните тонколони Sony е Sony HT-A9.
HT-A9 e безжична аудио система за домашно кино изградена изцяло от тонколони Sony,тя насърчава потребителите да позиционират своите високоговорители произволно, което обещава изграждането на равномерно и потапящо слушателя звуково поле, независимо от симетрията на вашата конфигурация.

Тонколони Sony

Тонколони Sony – Новата технологията зад Sony HT-A9

HT-A9 поддържа новата технология наречена 360 Spatial Sound Mapping, която надгражда и комбинира две други скорошни разработки част от модерните безжични тонколони Sony – пълна оптимизация на звуковото поле и така нареченият монополен синтез. Първата от споменатите технологии се отнася до напълно автоматизираната калибрация на звуковата характеристика на системата спрямо помещението в което се намират вашите нови тонколони Sony. За измерване на височината на стаята, разстоянието на вашите тонколони Sony HT-A9 oт отразяващите звука повърхности и тяхното точно местоположение в помещението, се използват два прецизни микрофона вградени във всеки високоговорител. Втората технология позволява за подобряването на звуковата картина, чрез две функции наречени Ambisonics и Wave Field Optimization. Тези функции помагат за синтезирането на звуково поле както с реални, така и с така наречените фантомни звукови източници (най-просто казано, това са звукови изображения, който създават илюзията, че са възпроизведени от посока от която видимо няма звуков източник). Всеки от четирите корпуса на тези тонколони Sony съдържа 19 мм преден високоговорител и специален X-балансиран драйвер с пълен честотен обхват, както и насочен нагоре X-балансиран драйвер пригоден за Dolby Atmos, който цели да добави още едно измерение на звука. Екипът разработил тези тонколони Sony HT-A9 твърди, че четирите отделни високоговорителя са способни да създадат звуково поле състоящо се 12 „фантомни“ високоговорителя.

Тонколони Sony

Тонколони Sony – Интеграция с телевизор Sony

Тези от вас, които искат да подобрят слабия звук на своя иначе визуално компетентен телевизор, в момента имат възможността да избират между два основни типа продукти: звукови ленти и конфигурации изцяло от високоговорители. Първият предлага компактно, „plug and play“ удобство, докато вторият може да достави висококачествен звук, но ще посегне значително на вашата банкова сметка.
При тези тонколони Sony, е наистина интересен факта, че в пълната конфигурация няма специална централна тонколона, която да цели да закотви диалога към екрана, или поне да го централизира в пространството. Въпреки това, клиентите на компанията, които освен, че притежават тези тонколони Sony, притежават и съвместим телевизор Sony, например Bravia XR (X95J, A80J, A90J, Z9J), могат да го свържат към HT-A9 системата чрез включен кабел, за да се възползват от функцията за Acoustic Center Sync на Sony, която интегрира вградените високоговорители на телевизора в системата. Много ентусиасти на домашното кино смятат, че звуковите компромиси на едно саундбар устройство са просто твърде значителни, за да си струва финансовата инвестиция и все пак, непрактичността на една пълна система, особено в по-малки домове я прави неудобна за повечето хора. Истината е, че и двете опции разчитат на доста точно разположение, за да създадат една добра или поне приемлива позиция за слушане, която често се оказва разочароващо тясна, но при саундбар устройствата минусите са значителни.

Тонколони Sony

 

Тонколони Sony – Страхотно качество

Системата от безжични тонколони Sony HT-A9, се състои от четири еднакво изглеждащи безжични високоговорителя и един специален хъб, който се свързва с вашия телевизор. HT-A9 има за цел да предложи нещо, което нито не много системи са способни да предложат, гъвкаво, цялостно, но все пак базово домашно кино с Dolby Atmos функционалност. Когато комбинираме тези тонколони Sony със страхотният и първокласен саундбар на Sony, HT-A7000, тогава наистина за една доста достъпна цена, ще получите доста звук. Естествено, качеството винаги има цена, но тази комбинация е едно приятно и бюджетно решение, което ще бъде способно да ви гмурне в света на Hi-Fi аудио електрониката, без да се потапяте много дълбоко, поне в началото. В момента тези тонколони Sony HT-A9 са един уникален продукт и бихме очаквали, че за клиентите, които обмислят закупуването на тази система, решаващият фактор, освен цената, вероятно ще бъде естетически издържаният дизайн, който би паснал в много модерно изглеждащи домове. С малко над 30 см височина, тези тонколони Sony са по-високи от повечето саундбар устройства, но си личи, че инженерите на Sony са се опитали да направя дизайна възможно най-занижен. Предната и горната повърхност са покрити с матова перфорирана решетка, докато задната част на всяка тонколона е леко сплескана.

Тонколони Sony

Тонколони Sony – HT-A9 в заключение

При прослушване бързо си проличава, че тази система от безжични тонколони Sony се представя най-добре, когато се ползва на по-високи звукови нива, HT-A9 осигурява прилично количество ниско честотен звук въпреки малките размери на говорителите. Междувременно в горния честотен диапазон има прекрасно изобилие от звукови възможности. Системата от тонколони Sony HT-A9 предлага потапящ звук за всяко базово домашното кино за ценители на доброто аудио без големи претенции, HT-A9 успешно комбинира страхотна лекота на употреба заедно с полезни функционалности. Това е достъпна и щедра система за начинаещи аудио любители, които искат да добавят приемливо аудио към всекидневната си, а най-добрият фактор е, че системата е невероятно гъвкава спрямо своето разположение. Разбира се, има ограничения по отношение на това, което тези тонколони Sony могат да предложат. Въпреки тоналния обхват, прецизността и експанзивността на HT-A9, които превъзхождат повечето саундбар устройства в този ценови диапазон, системата не притежава същата прецизност и прозрачност, както бихте очаквали от традиционна кино конфигурация от високоговорители, като например продуктовите линии на Acoustic Energy, Monitor Audio или Bowers & Wilkins
И все пак системата за домашно кино от тонколони Sony HT-A9 запълва една конкретна празнина на пазара.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на тонколони Sony и цялостен избор на система, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Тонколони Sony

Тонколони Sony – Отново в играта

Тонколони Sony – Новата технологията зад Sony HT-A9

Тонколони Sony – Интеграция с телевизор Sony

Тонколони Sony – Страхотно качество

Тонколони Sony – HT-A9 в заключение