Тест на Artsound AS 410

5/5 - (7 votes)

Представяме Тест на колони AS 410 на белгийската фирма Artsound, предоставени от Алекс Аудио Видео.

 

as410_hgoВизия:

На пръв поглед отличаваме приятен и атрактивен дизайн с богата цветова гама в пиано лак. Тестовите бройки са в цвят оранжев. Спокойно можем да заявим, че цветът е с изключително приятна наситеност и придава завладяващ външен вид на колоните. Неочаквано, колона с тези размери тежи цели 2,3 кг.

Функционалност:

Колоните са опаковани по двойки, заедно с включена стойка за стенен монтаж. Кабелите се свързват посредством клема, което помага за лесно закрепване на стената, без да се вижда излишен кабел.  Говорителите са с коаксиална структура, 4“ Full Range и 0,5“ DomeTwiter. Формата на колоната няма паралелни стени. Това, заедно със специалната сплав от фибростъкло,  допринася за добрия звук без резонанс на кутията. Честотният диапазон 90Hz – 20kHz., е покрит, съгласно спецификацията.  Липсата на бас – рефлексен отвор също допринася за стегнатия и акуратен звук при всякакви инсталации.

as410_hgwЗвук:

Първоначално включихме колоните към стерео усилвател и CD – плейър от среден клас. Звукът определяме като топъл, с детайлни среди и високи. Останахме учудени, че такива компактни колони успяват да направят добра стерео сцена.  Ниските честоти, както и очаквахме, не могат да ни впечатлят, но интересен е фактът, че се чуват всички детайли и бас тонове. За стерео слушане препоръчваме да се използват в комплект със субуфер за постигане на 2.1 система.

Свързахме 5 броя колони в 5.1 система за домашно кино. Тук, след калибриране и правилна настройка на кросоувъра в ресивъра и субуфера, получаваме  много добър резултат. Компактна система за домашно кино, подходяща за помещения до 30-40 кв. м. Мощността от 100W предоставя истинско кино изживяване.

Заключение:

Предвид пространствения, топъл и ясен звук, препоръчваме колоните за фоново озвучаване. Те са подходящи и ако търсите приятен, детайлен и ненатрапчив звук. Artsound AS 410 е добро решение не само за фонова музика, но и комплектувана в 2.1 стерео система или домашно кино.

Artsound AS 410 ни предлага много добро съотношение цена/качество.