Телeвизор Сони 55 инча – HD Ready, Full HD или 4к

Rate this post

Телевизор Сони 55 инча – Каква друга електроника ще ползвате?

Повечето хора лесно забравят да проверят точният брой на устройства, които могат да бъдат свързани към един телевизор. Един телевизор Сони 55 инча, обикновено покрива повечето нужди, както на запалени аудиофили и технологични любители така и на обикновеният телевизионен зрител. Ако планирате да консумирате високорезолюционно съдържание от различни източници, тогава препоръчваме да разгледате за телевизор с поне четири различни HDMI порта, така няма да ви се налага да хабите енергия в разхождане и ръчно превключване на кабели от порт в порт, все пак удобството е важен фактор за повечето от нас, особено, когато водим толкова забързано и заето ежедневие. А пък, ако планирате да свържете Вашата Hi-Fi аудио система към един телевизор Сони 55 инча е хубаво да прецените как ще свържете системата към телевизора. Връзката посредством ARC HDMI стандарта се превърна в изключително модерно решение през последните няколко години, но можете и да се доверите на добрата стара SPDIF/коаксиална връзка или пък в краен случай даже може да се пробвате да използвате 3,5 милиметров аудио порт, за свързване на слушалки или базови и непретенциозни системи.
Много добра идея е да помислите за нещо друго, което включва като функционалност един телевизор Сони 55 инча, връзка с интернет и LAN мрежи.

Телевизор Сони 55 инча

Телевизор Сони 55 инча – Комуникация.

Умението на един телевизор да комуникира с интернет и да получава и праща информация през последните няколко години се превърна в фундаментална част от функционалностите на желаните модерните телевизори. Главната причина хората да държат на телевизор с интернет функционалност като телевизор Сони 55 инча, е че така те имат достъп до така наречените on-demand апликации, като Netlfix, HBO GO и т.н.
Ако избраният от вас телевизор няма вграден Wi-Fi модул, то тогава можем да препоръчаме да проучите дали той би поддържал външно Wi-Fi USB устройство, това би било лесно и практично решение, дори при вариант в който вграденият Wi-Fi модул на вашият телевизор поради някаква причина изгори (За съжаление всичко се случва и дори луксозен телевизор Сони 55 инча няма да издържи десетки години без проблеми). Повечето смарт телевизори също идват с поддръжка на функции за стрийминг като DLNA или пък Miracast, те позволяват за излъчване на съдържание директно от вашия smart мобилен телефон или таблет, което пък ни подсеща за нещо друго важно, което подминахме. Задължително не пренебрегвайте функционалностите на един Smart телевизор, в 2021ва година няма причина да не притежавате smart телевизор. Един смарт телевизор като телевизор Сони 55 инча например, позволява за гледането на всякакво съдържание от всички нашумели апликации, даже можете и да ползвате уеб браузър.

Телевизор Сони 55 инча

Телeвизор Сони 55 инча – HD Ready, Full HD или 4к.

Ако сте решили да си купите телевизор Сони 55 инча, то тогава най-вероятно ще се сдобиете с устройство, което е способно да възпроизвежда висококачествена 4К картина. Нека задълбаем за да разгърнем защо това е важно. Има много термини свързани с резолюцията на един телевизор. HD ready предлага 1,366 по 768 пиксела, Full HD предлага 1,920 по 1,080 пиксела, а пък най-модерния стандарт 4К предлага поддръжка на картина до 3,840 по 2,160 пиксела. Колкото по-голяма е резолюцията, толкова по-добро е качеството на картината възпроизведена от вашият телевизор Сони 55 инча. Освен ако не сте на много нисък бюджет, Ви предлагаме да фокусирате погледа си изцяло на телевизори с 4К възможност за възпроизводство на картината, в случай, че това не е опция, тогава телевизора поне трябва да има способността да възпроизвежда картина в Full HD качество. HD ready телевизорите ще са най-евтината опция, но много бързо ще забележите разликата в качеството на картината при консумиране на Standart Definition съдържание, особено когато сравните HD ready телевизор с разбиващ телевизор Сони 55 инча.
Нека обсъдим и размера на Вашият бъдещ телевизор. Защо телевизор Сони 55 инча?
Най-често срещаните размери в един дом обикновено са панели с размери: 32 инча, 40 инча, 42 инча, 46/49 инча или 55 инча. Най-лесният начин да разберете точно от кой размер се нуждаете е да премерите разстояние между телевизора и зрителната зона.

Телевизор Сони 55 инча

Телевизор Сони 55 инча – Размерът има значение.

Ако зрителната зона ще бъде на разстояние към един метър от телевизора то тогава дори 32 инчов телевизор ще ви свърши работа, а ако разстоянието е метър и нещо тогава се ще се нуждаете от 40 до 42 инчов телевизор, при разстояние по-голямо от споменатите, Ви препоръчваме телевизор Sony XR55A80JAEP 4K Ultra HD SMART LED.
При избора на телевизор Сони 55 инча, Вие ще получите най-добро качество картина на страхотна цена. Сони е лидер на пазара и разработва много от нововъведенията в индустрията. Технологията OLED, която е фундамент за най-продаваните телевизори през последните няколко години е наистина добре приложена в телевизорите на Сони. Един телевизор Сони 55 инча, включва и важни функции като HDR10, Dolby Vision, HLG. Друга важна функционалност, която смятаме, че трябва да споменем е възпроизводството на 4К съдържание при 120 херца опреснения на картината. Получавате свръх остро възпроизводство на картината с уникални детайли на цветовете, както и превъзходна система за стабилизация и поддръжка на движението в картината.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на телевизор Сони 55 инча, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Телевизор Сони 55 инча

Телевизор Сони 55 инча – Знаете ли от какво се нуждаете?

Телевизор Сони 55 инча – Каква друга електроника ще ползвате?

Телевизор Сони 55 инча – Комуникация.

Телeвизор Сони 55 инча – HD Ready, Full HD или 4к.

Телевизор Сони 55 инча – Размерът има значение.