Как да изберем ТВ шкаф?

Rate this post

Как да изберем ТВ шкаф?

Шкаф, секция или скрин в ТВ къта придават завършеност и хармония на интериора. Макар в повечето случай в днешно време, телевизорите да се закачат директно на стената, елегантния шкаф има своята роля в цялостната визия на дневната.
При избора на ТВ шкаф трябва да имаме предвид какво ще е неговото натоварване и предназначение – дали ще има само декоративна функция или ще съхранява различни вещи и или техника. В първия случай може да изберете малка секция с отворени рафтове, на които да поставите любими декорации. Ако искате обаче да го използвате за съхранение, вратичките са по-удобен вариант. Ако предвиждате изграждане на домашна аудио система, предвидете местата за техниката в ТВ шкафа, усилвател/ресивър за домашно кино, ТВ бокс, игрова конзола, мултимедиен плеър и др. ТВ шкафът трябва да бъде съобразен по размери с техниката която ще съхранява, както и да има възможност за окабеляване и преминаване на кабелито до отделните компоненти на ситемата.

ТВ шкафа трябва да бъде съобразен с размера, цветовата гама и интериорния стил на помещението.
Мебелите могат да бъдат монтирани за стената или свободно стоящи. Стенните модели са модерни, компактни, не заемат от пространството на пода и изглеждат много добре в малки помещения. Също така няма опасност децата да ги съборят, тичайки из стаята.

тв шкаф

Какъв материал да изберете за вашия ТВ шкаф?

Стъкло – може да бъде прозрачно, матирано или цветно. Важното е да е закалено за здравина и безопасност. Стъклените модели са модерни, компактни и стилни.

Дърво – шкафовете от дърво са солидни, здрави и трайни. Те се вписват добре както в модерния, така и в ретро интериора.

Конструкции от гипсокартон – може да се изработи импровизирана ТВ секция от гипсокартон, благодарение на гъвкавостта на материала. Така ТВ шкафа може да бъде с различна форма и големина в хармония с останалия интериор. Може да се боядиса като стената или да се облицова с други довършителни материали.

ПДЧ и МДФ – това са сред най-разпространените варианти. Те са практични, издръжливи, предлагат разнообразие от десени и имат по-ниска цена в сравнение с естественото дърво.

Метал – чудесно решение за индустриалния стил са мебелите от метал и ковано желязо. Те са уникални, стилни и се отличават със забележителна здравина. Метален, черен шкаф на колелца е отлично решение за индустриалната всекидневна.

Очарованието на ТВ къта може да бъде подчертано чрез допълнително осветление.
ТВ шкафът може да предложи доста място за съхранение в малката дневна.
Шкафът в минималистичен стил е изчистен с ясни линии, без дръжки и допълнителни аксесоари, като при този тип мебели, се използват така наречените „Push” механизми.
В скандинавския стил най-добре се вписва семпъл, изчистен шкаф на крачета от естествено дърво или ПДЧ в светъл цвят. Снимки в рамки и зелени растения са идеалната декорация.
За дневната в стил прованс са подходящи винтидж мебели както и такива от естествено дърво. Те могат да бъдат боядисани в бяло или пастелните тонове на синьо, розово, мента. Декорирани със свещи, старинни фотографии в рамки, огледала.

тв шкаф

Какво трябва да съобразим при избора на ТВ шкаф?

Габарити – Разбира се, че ТВ шкафа трябва да отговаря на размера на телевизора ви, както и на всички специални уреди и приспособления, които го захранват и с които се използва – система за домашно кино, видео игри, компютри, свързани с телевизора и т.н. Гледайте всичко това да се съберете на и около ТВ шкаф, който избирате, защото в противен случай ще се озовете в пълен хаос от техника и нищо атрактивно няма да се забелязва в холовия интериор.

За да скриете бъркотията… – Най-добре е да скриете всички кабели на първо място. Това може да стане, ако ползвате празно или резервно шкафче, както и задната страна на вашия ТВ шкаф. Винаги когато избирате такъв, имайте наум, че съвсем скоро към цялата техника, налична в този момент във вашия хол, може да се появи и някакъв нов уред. Именно така ще предвидите евентуално ново място за ново приспособление за вашето забавление в хола.

Цветове и материали – Вече обсъдихме най-често срещаните материали за изработка на ТВ шкаф, но нека поговорим и за избора. Основното тук е да се съобразите с две неща – големината на хола и останалите мебели (с изключение на меката мебел). Ако искате малкият ви хол да изглежда по-просторен, изберете ТВ шкаф от стъкло, но ако мястото за вас не е проблем, най-добре е да подходите артистично и да обмислите с какво най-добре ще се съчетае шкафа. В случай, че имате много елементи от дърво – гардероб, холна маса, допълнителна трапезарна маса или секция – подберете и своя ТВ шкаф с тази идея. Разбира се, същото важи и за цветовете – избягвайте прекалено лъскавото дърво, лакирано или допълнително декорирано с някакви по-искрящи украси – защото с уредите то просто не се съчетава кой знае колко добре!

тв шкаф

Какво Пропускаме при избора на ТВ шкаф?

Самият избор на тази мебел вероятно ще Ви изправи пред доста въпроси. В зависимост от това какъв е стилът в жилището трябва да изберете правилният стил и на тази мебел. Голяма част от клиентите допускат и някои грешки, които не са за подценяване. Една от тях е да закупят шкаф, който е прекалено голям за помещението. Така стаята започва да изглежда още по-малка и претрупана. Друг недостатък е, че поставят прекалено малък телевизор на този голям шкаф , който пък да се изгуби в него. Не на последно място е несъобразяването на материалите, от които е изработен с останалите мебели от интериора, както и какви функционалности да има. Сигурно изброените до тук неща Ви изглеждат нелепи, но се допускат от не малко потребители. Съветваме Ви да се консултирате със специалист, който наистина да Ви насочи към подходящият вариант. Голяма част от потребителите предпочитат ТВ шкаф по поръчка, с дизайн съобразен с цялостния интериор на жилището.

тв шкаф

Стъпки при покупка на ТВ шкаф

Няма спор, че съвременните клиенти са склонни да пренебрегнат секцията като традиционна холна мебел и да си изберат ТВ шкаф, който успешно да измести стандартното обзавеждане. Причините за този избор е в по-малките размери на шкафовете за телевизор. Ако самия хол не е прекалено голям и реално няма възможност за избиране на мебел с особено големи размери то алтернативата на секцията са именно ТВ шкафовете. Не само, че са практични и очарователни с мини размерите си, но и са функционални, защото реално вършат не малка работа с оглед на прикриване на кабелите на електроуредите и допълнителните устройства, от които се нуждае тв приемника за да работи.
Съвременната холна зона би изглеждала много по-добре ако изберете шкаф за телевизора съобразно следните насоки:

Фокус към малък размер, който да е равностоен на габаритите на телевизора;
Избор на шкаф, изработен от материали, които са „въздушни“ т.е. олекотени и не затормозяващи пространството;
Акцент към нишите, които също предоставят възможност за оптически обем в стаята;
Функционалност и възможност за прикриване на кабели, ел връзки и други.
ТВ шкафовете се предлагат в динамични варианти и концепции, така че всеки почитател на такива артистични мебели може да избере такъв, който е подходящ за неговия хол.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на ТВ шкаф и цялостен избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333тв шкаф

Как да изберем ТВ шкаф?

Какъв материал да изберете за вашия ТВ шкаф?

Какво трябва да съобразим при избора на ТВ шкаф?

Какво Пропускаме при избора на ТВ шкаф?

Стъпки при покупка на ТВ шкаф