Стойка за телевизор за таван

3.3/5 - (6 votes)

Стойка за телевизор за таван: Коя да изберете?

Независимо дали сте у дома или на работното място, телевизорите обикновено се използват като дисплеи за развлечение и производителност. Въпреки това, в много пространства големите телевизионни шкафове или монтирани на стена телевизори не са практични, остава варианта за монтаж на телевизора със стойка за телевизор за таван, като най-добър вариант. Можете също така просто да предпочетете телевизорът да бъде монтиран на тавана като декор. И в двата случая може би се чудите какви са вашите варианти стойка за телевизор за таван и кой е най-добрият? Тази статия ще има за цел да отговори на тези въпроси и да ви помогне да решите как да изберете правилната стойка за телевизор за таван за вашия развлекателен център или работно място.

Стойка за телевизор за таван

Немоторизирана стойка за телевизор за таван

Стандартната статична стойка за телевизор за таван се състои от задна плоча за монтиране на телевизора ви и опорно рамо, което е прикрепено към опорите във вашия таван. Тези тип стойка за телевизор за таван обикновено позволява както вертикални корекции, така и хоризонтални, както и завъртане. Така че да отговарят на различни размери на телевизора и да позиционират телевизора на предпочитаната височина, както и ъглови корекции, за да оптимизират вашето гледане. Тъй като тези стойки не са моторизирани, тези настройки се правят при първото монтиране на телевизора и не могат да бъдат променяни лесно (в зависимост от вида на стойката, корекциите могат да се правят дори без усилие и след монтажа). Немоторизираните опции за стойка за телевизор за таван са добър избор, ако знаете къде точно искате да позиционирате телевизора си, но те нямат гъвкавостта или стиловото въздействие на моторизираните опции.

 

Моторизиран тип стойка за телевизор за таван, падащ тип

Моторизираните падащи опции за стойка за телевизор за таван осигуряват ъглова настройка на вашите телевизори от 0 градуса, което е успоредно на вашия таван, до 75 градуса. Тези стойки се прикрепват лесно към повърхността на вашия таван, отнема само час-два и отговарят както на плоски, така и на скатни тавани. За да контролирате моторизираната функционалност на стойката, тя използва IR дистанционно управление, което ви позволява просто да регулирате ъгъла на телевизора с едно натискане на бутон. Контролерът има и функция памет, за да се приспособи лесно към любимата ви позиция за гледане. Моторизираната стойка за телевизор за таван се предлага в няколко различни размера, което им позволява да работят с телевизори с размери от 19 инча нагоре. Тези стойки са идеални, ако се нуждаете от регулируем ъгъл на гледане или трябва да монтирате телевизора си на повърхността на тавана и той да остане скрит до момента когато искате да го използвате. Освен че пести място, това е една наистина приятна опция, освен това придава изчистен дизайн на помещението.

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван тип лифт

Падащите телевизионни лифтове са най-елегантната опция за стойка за телевизор за таван. Тези лифтове ви позволяват да приберете телевизора вътре в тавана си и да го свалите надолу само когато е необходимо. Подобно на опциите за статично монтиране, падащият тип стойка за телевизор за таван се монтира към опорите на вашия таван, но за разлика от опциите за статичен монтаж, те осигуряват много по-голяма вертикална гъвкавост. Падащият телевизионен лифт се предлага със скоба за гипсокартон, която ви позволява да прикрепите секцията за изрязване на тавана към лифта, като изглежда че нищо не се е променило, когато телевизорът ви е скрит. Лифтът се управлява от радиочестотно дистанционно, което означава че няма нужда да се притеснявате от смущения, когато телевизорът ви е в тавана. Падащият телевизионен лифт се предлага в различни дължини на хода, за да осигурите необходимото удължение и да позиционирате телевизора на предпочитаната височина, както и да поберете телевизори с различна височина. Тези лифтове са идеални, когато искате телевизорът ви да бъде скрит, когато не се използва или ако искате да използвате падащия ефект като шоустоп за привличане на внимание.

Стойка за телевизор за таван

Опция стойка за телевизор за таван тип „направи си сам“

Ако нито една от горните опции не отговаря на вашите нужди или сте от типа, хора които предпочитат да изпипвате нещата до съвършенство сами, може да помислите за падащ комплект стойка за телевизор за таван от типа „направи си сам“. Такъв комплект за повдигане включва всичко, от което се нуждаете, за да изградите свой собствен телевизионен лифт, монтиран на тавана, от линейния задвижващ механизъм до монтажните скоби до дистанционното управление. Единственото, от което се нуждаете, е телевизор и желание.

И така, купили сте нов плосък екран и сега трябва да се заемете със следващия етап – трябва да го монтирате някъде. Повечето хора се придържат към монтаж на стената, което е най-очевидното място, но ако искате да се отличите с нещо малко по-различно, таванът също винаги е опция.

Налични са много таванни стойки, но както казахме, в този раздел говорим за типа потребител който предпочита „направи си сам“ или просто искате да спестите малко пари, това решение от може да свърши работа. Всичко, от което се нуждаете, е някакъв алуминиев профил, няколко къси парчета черна тръба и основните болтове, шайби и гайки.

Започнете с формиране и сглобяване на алуминиевия профил на гърба на телевизора, след което прикрепете едно от парчетата черна тръба. Още две парчета алуминиев профил се прикрепят към тръбата, а след това още две в обратна посока върху тях.

Ще ви бъде необходимо още едно парче черна тръба което завършва стойката, прикрепена към метална плоча, която е вашата опора за стойката. Кабелите се пускат през тръбата, която се свързва с отвор в плочата, за да придаде на инсталацията чист вид.
Крайният резултат изглежда доста професионален, а вие ще изпитате задоволството да се „произвели“ вашата собствена стойка за телевизор за таван сами.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на стойка за телевизор за таван, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Стойка за телевизор за таван

Стойка за телевизор за таван: Коя да изберете?

Немоторизирана стойка за телевизор за таван

Моторизиран тип стойка за телевизор за таван, падащ тип

Стойка за телевизор за таван тип лифт

Опция стойка за телевизор за таван тип „направи си сам“