Представяне на Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS

Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS

Marantz NR1200 HEOS

Най-новият модел стерео усилвател на Marantz от серия NR Marantz NR1200 е вече на пазара. Marantz NR1200 HEOS е 2-канален стерео ресийвър с вградена безжична мултимедийна аудио технология HEOS. AirPlay, Bluetooth, Amazon Alexa voice control и всички функции на ресивър за домашно кино, но с висококачествен стерео усилвател.

Marantz анонсира нов тънък стерео мрежов ресивър, насочен към тези, които искат да надстроят телевизионния си звук от традиционна звукова лента, без да правят скока към многоканален AV ресивър. Marantz NR1200 е създаден от нулата като високоефективен двуканален ресивър, предоставящ уникалното звучене на Marantz, заедно с впечатляващата мощност от 75 вата на канал. И всичко това в корпус, по-тънък от кейс за компакт дискове.

Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS
Представяне на Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS
Представяне на Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS

Вътре Marantz NR1200 разполага с ново проектирана усилвателна секция, с отделни симетрични леви и десни усилватели. Те споделят централизирано захранване с независими намотки за всяка функция. Това означава, че силовият трансформатор е свързан независимо от веригите на усилвателя, предусилвателя, безжичния модул и предния дисплей, което би трябвало да подобри разделянето на каналите, да намали смущенията между отделните вериги и да помогне за запазване на чистотата на звука.

 

В допълнение новият стерео ресивър Marantz разполага с два отделни DACs на канал, увеличавайки динамичния диапазон и подобрявайки съотношението сигнал / шум, което според Marantz ще доставя по-ясен звук от източници с по-ниско качество. Що се отнася до входовете, Marantz NR1200 разполага с пет HDMI входа, плюс един HDMI изход с ARC, като всички поддържат най-новите AV стандарти, включително HDCP 2.3, 4K видео на 60Hz, 4: 4: 4 Pure Color и HDR съдържание (HDR10 / HLG). Въпреки че е стерео приемник, NR1200 автоматично ще смеси всички съраунд формати, без да има проблем със съвместимостта.

Стерео Ресивър Marantz NR1200 HEOS