Саундбар система – Стерео или съраунд звук?

Rate this post

Саундбар система – ЗАЩО МИ ТРЯБВА САУНД БАР?

Терминът саундбар система дължи съществуването си на телевизорите с плосък панел…поне до известна степен. Разбира се, появата на тези плоски екрани доведе до технология за кристално ясна картина. Но за разлика от една саундбар система, техните малки, вградени високоговорители в повечето случай не са способни да възпроизвеждат ясно диалога, още по-малко да възпроизведат убедителни експлозии, автомобилни катастрофи и всички други шумни моменти, които ни държат в захлас oт любимите ни филми и телевизионни предавания. Добре е да запомните, че в сравнение със една качествена саундбар система, телевизионните високоговорители не само са с малък размер и мощност, но също така почти винаги са насочени в грешната посока, излъчвайки звук надолу или към стената зад телевизора. Не е чудно, че звуковите вълни излизат неясно и не на фокус.
Една саундбар система е изградена така че да е способна да осигури звуково изживяване, което по-точно съответства на реалистичната картина на телевизора. Производителите на оборудване използват различни методи за постигане на тази цел и почти всяка саундбар система, която изберете, ще звучи по-добре от високоговорителите на вашия телевизор. Много по-добре. През 2021 година на пазара има наистина много качествени 4К и 8К телевизори, но за съжаление що се отнася до звукът, който те предоставят без допълнителни способи като една саундбар система, качеството наистина е много лошо.

саундбар система

Саундбар система – КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАМ ?

Телевизионните саундбар система, нараснаха по популярност през последните години, а броят на моделите на които можете да попаднете също нарасна значително. Затова предоставяме тази статия за да ви информира преди закупуване, така се надяваме да Ви помогнем бързо да разберете каква саундбар система ще е най-подходяща за вашият телевизор.

Една саундбар система е система от високоговорители “всичко в едно”(all in one), която осигурява висококачествен звук, без да изисква пространство, сложност и разходи за приемник за домашно кино и настройка на високоговорителите за съраунд звук. Дългият, тънък корпус на една саундбар система съдържа два или повече високоговорителя и може да осигурява стерео звук. Някои саундбар системи се съпровождат с отделен субуфер за производство на дълбок бас, което добавя ефект към филмовите саундтраци и музика. Почти всички саундбар системи, които ще срещнете, са със самостоятелно захранване или по друг начин казано „активни“ – тоест имат свои собствени вградени усилватели. Но естествено има и изключения при по-старите модели от преди няколко години, където всъщност има саундбар системи разработени с нуждата от захранване чрез традиционен усилвател за аудио систем. На тези типове саундбар системи без захранване или иначе казано „пасивни“ звукови ленти, им липсва едно от главните предимства на активните модели саундбар системи: лесна настройка и работа.

саундбар система

Саундбар система – КЪДЕ ДА ПОСТАВИТЕ ВАШИЯ САУНД БАР?

Когато пазарувате, ще срещнете саундбар системи от почти всяка аудио компания, както и от повечето производители на телевизори. Саундбар система направена от същата компания, която е изградила вашия телевизор, може да бъде идеална козметична комбинация или да предлага други предимства за съвместимост. Но за чисто качество на звука вероятно ще се справите по-добре с модел от компания, чийто основен фокус е проектирането и производството на висококачествено аудио оборудване.
Професионален съвет: саунбар системи се предлагат във всички различни форми и размери. Някои могат да бъдат монтирани директно на стената, докато други са направени да седят под вашия телевизор или да стоят върху специални стойки. Част от избора на най-добрата саундбар система за вашите нужди включва измерване на физическото пространство с което разполагате. Няма нищо по-лошо от това да разопаковате страхотно оборудване, само за да установите, че не подхожда на вашия телевизор и стойка. Нашият съвет? Измерете дължината, ширината и дълбочината на вашия телевизор, преди да закупите скъпа, но висококачествена саундбар система. Знаейки къде ще поставите една саундбар система незабавно ще опрости решението ви и ще стесни избора ви. Има две основни опции. Ако вашият телевизор е окачен на стената, можете да монтирате вашата саундбар система точно под него за изчистен монтаж. Запомнете, че ако изберете тази опция, ще се наложи да помислите как ще скриете захранващия кабел и свързващия кабел.

саундбар система

Саундбар система – ДОСТАТЪЧНО ВЪЗМОЖНОСТИ

От друга страна, ако вашият телевизор седи на стойка или шкаф, можете да монтирате новата си саундбар система пред телевизора. В този случай ще искате да измерите стойката и основата на вашия телевизор, за да сте сигурни, че новата саундбар ситема няма да стърчи непривлекателно от стойката. Трябва също да измерите пространството между горната част на стойката и долната част на телевизионния екран, за да сте сигурни, че новата саундбар система не блокира нито един от екраните. Има тонколони от типа саундбар система, които могат да бъдат позиционирани или с високоговорителите, обърнати напред, или положени плоско с високоговорителите нагоре, точно поради тази причина. Различните видове саундбар системи се предлагат в широк диапазон от размери. Правилният размер на една саундбар система за вас ще зависи от размера на вашата стая, размера на вашия телевизор и вашите лични предпочитания.
Ако планирате да пазарувате поне в обикновени магазини, извадете телефона си и направете няколко снимки на телевизора си, преди да излезете. По този начин, когато сравнявате модели, ше можете да проверите тези снимки и да получите по-добра представа как ще изглеждат различните саундбар системи във вашия дом. Ако смятате, че може да искате саундбар система с придружаващ субуфер, това може да ограничи възможностите ви за поставяне малко, но вероятно по-малко, отколкото бихте очаквали. Предлагаме Ви да разгледате Саундбар система DENON DHT-S316

саундбар система

 

Саундбар система – СТЕРЕО ИЛИ СЪРАУНД ЗВУК?

Струва си да повторим, че всяка саундбар система ще звучи много по-добре от вашия телевизор. Основните саундбар системи обикновено са със стерео дизайни, които възпроизвеждат една и съща аудио информация за десен и ляв канал като традиционните говорители на вашият телевизор. Но те звучат много по-силно благодарение на по-големите високоговорители, захранвани от вградените усилватели с истинска сила. Ще се сблъскате и със системи с два високоговорителя или дори три високоговорителя в конфигурация ляв/десен/централен, които могат да надхвърлят ограниченията на една традиционна стерео система. Тези саундбар системи могат да използват Dolby Digital обработка, за да закотвят диалога към телевизионния екран и да поставят звуци, така че да получите по-широка предна звукова сцена с по-прецизно разположение на звуковите ефекти. Има и многоканални саундбар системи, които имитират реалистичния, заобикалящ звук на пълна съраунд саунд звукова система с множество високоговорители. И ето нещо, което вероятно всички сме изпитали: гледане на телевизия на удобно ниво на силата на звука, след което внезапно да бъдете изхвърлени от дивана, когато се появи реклама. Повечето саунд барове вече включват технология, която гарантира, че рекламите не са по-силни от саунд траците на шоуто.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на саундбар система, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

саундбар система

Саундбар система – ЗАЩО МИ ТРЯБВА САУНД БАР?

Саундбар система – КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАМ ?

Саундбар система – КЪДЕ ДА ПОСТАВИТЕ ВАШИЯ САУНД БАР?

Саундбар система – ДОСТАТЪЧНО ВЪЗМОЖНОСТИ

Саундбар система – СТЕРЕО ИЛИ СЪРАУНД ЗВУК?