Озвучаване на апартамент

Rate this post

Как да изберете озвучаване за апартамент?

Цялостните развлекателни системи за озвучаване на апартамент се предлагат в различни дизайн и конфигурации. Някои се грижат за ентусиасти, които притежават множество аудио / видео компоненти и искат да могат да се наслаждават на своите медии от няколко различни зони; други са предназначени за хора, които се задоволяват да слушат фонова музика. Независимо от вашия вкус, има система която да ви подхожда.

Ето основните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на система за озвучаване на апартамент. Най-добре е да потърсите помощта на професионалисти, но ако се съобразите с няколко основни неща, може да се справите задоволително и сами.

Имайте предвид разликата между система с един източник и система с много източници. Система с един източник ви позволява да видите или чуете едно и също видео или песен във всяка стая. Система с множество източници от друга страна, ви позволява да слушате или гледате нещо различно във всяка зона за забавление. „iTunes“ може да предава поточно към високоговорители в хола, докато „Spotify” възпроизвежда през високоговорителите в кухнята, например. Не забравяйте също, че една зона не трябва да бъде една стая. Вашата кухня и съседната трапезария – две „стаи“ – могат лесно да бъдат конфигурирани като една „зона“ на вашата система. Най-общо казано, колкото по-голяма е вашата система (или вашето семейство), толкова по-желана става системата с множество източници, точно това искаме да обсъдим при избора на озвучаване за апартамент.

озвучаване на апартамент 1

Жично или безжично озвучаване на апартамент?

„Окабеляването осигурява най-надеждната връзка между изходното оборудване като телевизори, ресивъри, усилватели, плеъри и други до високоговорителите. Но това би струвало много усилия и разходи при инсталирането във вече завършени апартаменти – особено в по-стари домове и жилищни сгради, на места като Ню Йорк например казва Том Кълън, съосновател и вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Sonos. „Ако строях нова къща, щях да свържа всяка стая жично, с висококачествени тонколони. Но за „съществуващите“ вече изградени и ремонтирани домове, безжичната връзка е най-добрият вариант от гледна точка на разходите и инсталацията.“

„Безжичните системи са по-евтини и по-лесни за инсталиране, но тук предимствата свършват. Въпреки че безжичните системи са по-достъпни в началото, те нямат надеждността и производителността на жичните системи“, казва Майкъл де Нигрис, съосновател на Autonomic Controls. „Безжичните системи са се подобрили значително, но няма нищо по-лошо от това музиката да спре, за да буферира аудио потока в средата на песента“, добавя Гилиган.
Когато вземете предвид сложността на някои мултирум A/V системи, лекотата на използване може да изглежда като „висока летва“, но това е критично за дългосрочно удовлетворение. „В края на дългия работен ден, искаме да можем да се отпуснем и само с натискането на един бутон, музиката или видеото да започнат да възпроизвеждат и да отпускат сетиватани“, а какво по-добро за целта от цялостно озвучаване на апартамент.

озвучаване на апартамент 1

Озвучаване на апартамент с висока разделителна способност?

Не е тайна, че живеем в HD и UHD свят. С правилния диск, Blu-ray плеърът може да направи всяко DVD да изглежда като VHS – това е толкова впечатляващо. Но тук не говорим само за Blu-ray. HD кабелни и сателитни услуги, HD видеокамери, интернет базирани HD видео потоци, HD съдържанието е навсякъде, а вашата аудио система за озвучаване на апартамент трябва да има възможността да се справи с тази задача.

Въпреки че HD е най-добрият начин да се възползвате пълноценно от ярките си телевизори, като предоставяте по-качествени снимки (и често по-добър звук), това също означава по-високи изисквания за честотна лента и по-големи размери на файловете. Уверете се, че системата, която купувате, може да се справи и с двете. „Трябва да можете да разпръсквате пълно 1080p видео и HD аудио“, казва Джеф Сингър, директор за маркетингови комуникации в Crestron. „Трябва също така да имате достъп и да разпространявате лични медии като снимки и семейни видеоклипове.“ Което от своя страна, означава че вашата система за озвучаване на апартамент, ще изисква и стабилна връзка за разпространение на сигнала. (За избор на правилната вътрешна мрежа, може да разгледате продуктите ни на Luxul, както и нашите статии по темата)

озвучаване на апартамент 1

Озвучаване на апартамент с „отворена архитектура“

Озвучаване на апартамент с „отворена архитектура“ за комуникация между отделните елементи
В сложна система за мултирум, където имате толкова много устройства, които си говорят и изпращат и получават аудио, видео и безброй команди за управление, комуникацията е ключова. Вицепрезидента по продажбите и маркетинга на Remote Technologies Inc. (RTI) Пийт Бейкър казва следното: „Отворената архитектура, която позволява контрол от устройства на трети страни чрез IP, RS-232 или IR, е от първостепенно значение.“
„Стриймингът на медиите в момента е задължителен, защото това в голяма степен означава да имате всичко, което бихте искали в едно“, казва Дейвид Родарте. Слушането на изобилието от налично онлайн съдържание изпълва дома ви с неограничени забавления. Има толкова много онлайн източници, че това увеличава стократно вашите възможности и отменя необходимостта от съхранение на твърдия диск. Това са само част от предимствата които можете да получите с избора на правилната система за озвучаване на апартамент.

озвучаване на апартамент 1

Митове в мултирум системите за озвучаване на апартамент

МИТ: Multiroom A / V системите са твърде скъпи. Те са само за собственици на имения.
ФАКТ: Както всичко на този свят, и тук има решения за почти всеки бюджет.
Да твърдиш, че мултирум аудиосистемите за озвучаване на апартамент са твърде скъпи, е все едно да кажеш, че автомобилите са твърде скъпи. Коя кола е твърде скъпа и защо? И какво трябва да направи тази кола за вас? Предоставянето на самостоятелна звукова система във всяка стая, където се желае музика, в много случаи може да стане по-скъпо от планираната система. Системите могат да варират от прости и рентабилни до скъпи и сложни. Има нива на качество и има нива на функции, които допринасят за цената и потребителския опит на системата.

МИТ: С докинг станции за iPod, вградени във всичко днес, не е необходима система от цяла къща.
ФАКТ: Някои биха казали, че професионално инсталираната система е скъпа и ненужна в днешния свят на евтини преносими музикални плейъри. Повечето собственици на жилища, които са инсталирали и са изпитали мултирум A/V системата за озвучаване на апартамент, ще ви кажат че скоро няма да я заменят за система от докинг станции за iPad.

МИТ: Мултирум системите за озвучаване на апартамент са твърде сложни.
ФАКТ: Въпреки че способността за правилна експлоатация на оборудването за потребителска електроника отдавна е придобито умение, цялостните производители на аудио и видео системи признават, че простотата е равна на удовлетворение. Колкото и усъвършенствана да стане системата, това не означава че тя не може да бъде интуитивна и лесна за всеки в дома, за да я управлява удобно.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора за озвучаване на апартамент и цялостен избор на система, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване на апартамент 1

Как да изберете озвучаване за апартамент?

Жично или безжично озвучаване на апартамент?

Озвучаване на апартамент с висока разделителна способност?

Озвучаване на апартамент с „отворена архитектура“

Митове в мултирум системите за озвучаване на апартамент