Озвучаване за заведения

5/5 - (1 vote)

Пътеводител в избора на озвучаване за заведение

За ресторантите и баровете не е тайна, че музиката е ключов елемент от атмосферата и положителното изживяване на клиентите. За някои места, като караоке барове и танцови клубове, това е основното привличане на мястото. Ако сте се опитвали да увеличите времето за престой на клиентите, репутацията на ресторанта и в крайна сметка продажбите, може би е време да започнете да инвестирате в качествено озвучаване на заведението, което може би е също толкова важно, колкото и избора на музика. Изборът на система за озвучаване на заведение може да се окаже сложен, тъй като в мрежата има тонове информация по темата, често написана в заплетени мрежи от объркващ аудиофилски жаргон. Ако търсите нова озвучителна система и се нуждаете от ясно и просто ръководство, за да започнете, тази статия е за вас.

Повечето собственици на заведения ще предпочетат да ползват лаптопи, но дори лаптопите могат да бъдат оптимизирани, за да осигурят най-добрия звук за клиентите. За да постигнете наистина чудесен източник на сигнал за вашата PA система, помислете за надграждане на звуковата карта на вашия лаптоп. Висококачествените опции често са доста достъпни и са толкова лесни за инсталиране, колкото поставянето на карта в слот на вашия компютър.

озвучаване за заведение

Миксер за озвучаване за заведение

След като сте си осигурили висококачествен източник, може би чрез лаптоп, сега е време да инвестирате в някакъв качествен хардуер, започвайки от миксера. Смесител на PA система се използва за управление на честотните нива на аудио сигнал. Например, искате ли басовите честоти на песента да са силни или тихи? Акустичната музика, пускана в кафене, вероятно ще се нуждае от различни нива на бас от тези в нощния клуб.

Трябва да се отбележи, че когато изграждате звукова система за вашия ресторант парче по парче, най-лесно е да се откажете от миксера. Възможностите за смесване често ще бъдат вградени в някой от другите компоненти на системата, като източника или усилвателя. Въпреки това, миксер може да е желателен, когато мястото трябва да смесва няколко източника наведнъж. Например, вашият ресторант или бар ще предлага ли музика на живо? Ще имате ли караоке нощи? Ако обмисляте опции като тези, тогава отделният миксер е правилното решение.
Освен това, видът музика, която се изпълнява във вашето заведени, е ключов фактор при вземането на решение какъв тип миксер да купите. Например, ако очаквате караоке вечер с най-много двама души, които пеят на фонова песен, може да е необходим по-малък миксер с три канала за една забавна вечер. Ако обаче очаквате музика на живо, особено изпълнение, включващо множество музикални инструменти и в това число барабани, имайте предвид, че всеки аудио източник изисква свой собствен канал. В този случай изберете миксер, който е десет или повече канала.

озвучаване за заведение

Усилвателят в озвучаване за заведение

Усилвателят е един от двата компонента на системата за озвучаване за заведение, за който ще похарчите по-голямата част от бюджета си. След като вашият миксер настрои честотните нива на електрическия аудио сигнал на вашия източник, било то лаптоп или друг източник, вашият усилвател усилва сигнала, така че да е подходящо силен за типа място, и тонколоните.
По този начин, когато купувате усилвател за озвучаване за заведение, мощността е вашият най-висок приоритет. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-силна е музиката. Основното правило при изграждането на система за озвучаване за заведение, е 5 вата на човек който слуша, или иначе казано, ако вашето заведение е със сто места, ще са ви необходими минимум 500 вата мощност. По принцип това е начинът, по който ще изберете вашия усилвател, освен ако не се надявате да организирате диви рейв нощи в нощен клуб, което може да изисква по-силна музика от 10 вата на човек и повече. Ако вашето заведение не може да побере повече от 40 души едновременно, ще са ви необходими приблизително 200 вата.

озвучаване за заведение 2

Високоговорители за озвучаване за заведение

Високоговорителят е това, което създава музиката, превръщайки електрическия сигнал на усилвателя в действителни звуци, които се превръщат в музиката която слушате. Озвучителните тела са може би последният приоритет за някой, който изгражда система за озвучаване за заведение, но те изискват и един от най-големите късове от бюджета. Не забравяйте че високото качество, изисква висок бюджет, ако сте вложили много в източник и усилвател, същото е и с високоговорителите за озвучаване за заведение. След като сте осигурили висококачествен звук на вашия компютър, миксер и усилвател, които правят всичко възможно, за да запазят верността на източника на сигнал, тогава е време да изберете качествени високоговорители.

При избора на високоговорители за озвучаване за заведение, имаме предвид два фактора: размер и възможности на високоговорителите. Високоговорителите работят чрез изтласкване на въздушни компресионни вълни в зависимост от излъчваните видове честоти. Ниските басови честоти изискват по-големите драйвери да изтласкват повече вълни, достатъчно големи, за да съответстват на дългите вълни на басовите сигнали. Високите честоти изискват обратното. В крайна сметка, ако искате висококачествен звук, особено в басовия диапазон, ще трябва да изберете високоговорители с подходящ размер.
Освен размера на високоговорителите, основно съображение при избора между високоговорителите за озвучаване за заведение, е теглото на високоговорителя. Като цяло, по-голямото тегло ще предложи по-здрав и по-качествен високоговорител, който създава по-малко смущения във възпроизвежданата музика.
Най-добре е да се доверите на специалисти за правилно изгражда на озвучаване за заведение.

озвучаване за заведение 2

Музикални права за озвучаване за заведение

И така вече сега сте готови да разтърсите ресторанта си с удивително чист звук на нова, добре изградена звукова система. Внимавайте обаче, дори след като сте настроили всичко, още не сте готови да отворите iTunes и да пускате музика във вашето заведение. Ресторантьорите трябва да бъдат предпазливи към законите за лицензиране на музика, които повеляват местата да плащат на звукозаписните компании за правото да пускат всяка песен или определен пакт от предварително избрани песни. Това включва Spotify, Pandora, YouTube и други музикални услуги, които са идеални за музикална вечер у дома, но малко по-скъпи за вашето озвучаване за заведение.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на озвучаване за заведение, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване за заведение 2

Пътеводител в избора на озвучаване за заведение

Миксер за озвучаване за заведение

Усилвателят в озвучаване за заведение

Високоговорители за озвучаване за заведение

Музикални права за озвучаване за заведение