Озвучаване за баня

Rate this post

Как да получите най-доброто озвучаване за баня?

Ако предпочитате да се насладите на качествен звук, помислете за свързване на вашата баня с домашна музикална система. Водоустойчивите високоговорители са свързани към аудио плейър и усилвател извън банята – музиката може да се контролира чрез стенен панел или приложение на вашия телефон/таблет или компютър. Control 4 EMEA предоставя такива системи за автоматизация, с опции за управление на осветлението на банята от същия панел като вашата музика, за да настроите наистина настроението. Като алтернатива може да сe достави водоустойчиво дистанционно управление.
Всички електрически инсталации за баня трябва да отговарят на строги правила за безопасност – квалифициран електротехник винаги трябва да извършва инсталацията и да ви съветва какво е и какво не е възможно във вашето конкретно пространство.

озвучаване за баня

Не можете да си позволите пълна музикална система? Има ли по-евтини варианти за озвучаване на баня?

Високоговорителите с Bluetooth, които предават музика от смартфон или таблет, са приемлив вариант. За безопасна употреба в банята те се захранват от водоустойчиви трансформатори с ниско напрежение, свързани към електрическата мрежа. Най-често срещаните са високоговорителите в тавана и тези в огледалата и шкафовете. Устройствата с Bluetooth обикновено имат поне 10-метров обхват, така че можете да оставите телефона или таблета си извън банята, в безопасност от вода и музиката ще продължи да се възпроизвежда.
Такива варианти са и Bluetooth усилватели с малки тонколони вградени в окачения таван, като едни от най-добрите и бюджетни решения са на белгийската марка ArtSound.

озвучаване за баня

Какво озвучаване за баня да изберете ако не искате да окабелявате?

Изберете преносимо решение за озвучаване на баня. Налични са много водоустойчиви Bluetooth високоговорители и простичкото но работещо решение, „радио за душ“, сега с значително подобрено DAB качество. Изпробвайте водоустойчивите високоговорители на ArtSound CRAZY PACK или стерео усилвател ArtSound – HYDE, които могат да бъдат инсталирани във влажната среда на банята.
Също така вижте преносими wi-fi високоговорители, като Denon HOME. WiFi има по-голям обхват от Bluetooth и слушането ви няма да бъде прекъснато от обаждания или текстови сигнали, освен това системите на Denon HOME могат да бъдат разширени до цялостен мултирум.

озвучаване за баня

Какви качества правят един добър говорител, перфектен в озвучаването за баня?

Водоустойчивост
Високоговорителите за баня трябва да имат степен на защита от пръски или поне водоустойчиви гумирани контролери, решетки, устойчиви на влага, за защита на драйверите и противоплъзгаща се стойка или опция за монтаж на стена.

Добър звук с много баси
Високоговорителят трябва да има добър звук в целия честотен спектър. Добрите баси могат да бъдат особено предизвикателство, тъй като повечето високоговорители за баня са по-малки, но интелигентната акустична технология може да реши проблема.

Широка дисперсия на звука
Високоговорителите за баня в идеалния случай трябва да имат способността да разпръскват звука в широка зона. Тъй като няма да седите пасивно на „sweet spot“, а по-скоро ще се премествате от душ към мивка към рафт за хавлии, това ще осигури най-последователното звуково удоволствие.

Практически характеристики
В стаи като бани и кухни практичността е от ключово значение. Удобните опции като Bluetooth и / или Wi-Fi стрийминг, радио и предварително зададени бутони могат да улеснят контрола на звука ви, докато сте заети по друг начин.

Компактна форма
Тъй като средната баня не е много голяма, високоговорителите за озвучаване на баня трябва да са компактни. Опцията за монтиране на стена също е хубава опция, тъй като това спестява място на рафта и е по-безопасна опция в мокра среда.

озвучаване за баня

Какво е IP рейтинг при озвучаване за баня?

IP при техниката и в частност при озвучаване за баня, означава Ingress Protection и всеки източник на музика в банята се нуждае от него. Последната дадена цифра показва защитата от вода, като 8 е най-високата. Потърсете поне IP67 или IPX7, покриващо потапяне – IP65 или IPX5, означава защита от пръски. Високоговорителите в тавана, които не се намират над вана или душ, трябва да бъдат само влагоустойчиви, така че IP44 и нагоре е достатъчен.
Всяка прилична аудио система за баня до известна степен ще бъде водоустойчива. Точно както етикетът „хранителен“ може да бъде върху всяка хранителна стока, етикетът „водоустойчив“ е подобен. Това, което искате да знаете, е точно колко водоустойчив. Някои високоговорители могат да понасят влага, така че можете да ги монтирате в банята, но не близо до душа или ваната. Други говорители всъщност могат да оцелеят при потапяне в метър вода.

Има цяла система за оценка, посветена на това да помогне на потребителите да разберат степента, до която даден електронен продукт е хидроизолиран. В САЩ рейтинговата система се контролира от Националната асоциация на производителите на електрическа енергия. Продуктите се тестват и им се присвоява IP код.
Например, високоговорител с IP3 може да оцелее, ако бъде пръскан с вода в продължение на 5 минути, но нищо повече, като пълно потапяне. Аудио високоговорител с рейтинг IP6 може да оцелее напръскан от струи вода за 1 минута. Така че, докато определено ще искате някаква степен на хидроизолация, трябва да помислите точно колко ви е необходима. Това ще зависи от това къде планирате да монтирате високоговорителя в банята. Ще го поставите ли директно в зоната на душа или ще го поставите върху рафт в банята, на влага но все пак далеч от директните пръски.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на озвучаване за баня избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

озвучаване за баня

Как да получите най-доброто озвучаване за баня?

Не можете да си позволите пълна музикална система? Има ли по-евтини варианти за озвучаване на баня?

Какво озвучаване за баня да изберете ако не искате да окабелявате?

Какви качества правят един добър говорител, перфектен в озвучаването за баня?

Какво е IP рейтинг при озвучаване за баня?