Най-новото попълнение на Meridian Audio – DSP8000 XE

5/5 - (2 votes)

Meridian Audio – DSP8000 XE

DSP8000 XE е най-новото попълнение в продуктовата линия на озаглавени. С появата си на пазара DSP8000 XE доказва, че Meridian Audio наистина умело специализират не само в дизайнерски и естетически издържани продукти, но и са лидери на пазара, що сe отнася до технологичният им нюх, през 2021 година те се справят по-добре от всякога демонстрирайки иновативните си нови разработки в сферата на цифровите активни високоговорители. DSP8000 XE е първият високоговорител на Meridian, произлязъл от разработките озаглавения Extreme Engineering на компанията. Инициативата Extreme Engineering е създадена преди повече от шест години и е предназначена да преосмисли всеки елемент от продуктовата платформа на Meridian, включително както на софтуерно ниво, така и на хардуерно ниво.

Meridian Audio – DSP8000 XE

Проектирането и разработката

Създаден чрез значителната финансова инвестиция от страна на Meridian Audio за проектирането и разработката, DSP8000 XE разполага с нова концепция за дизайн, наречена Precision Sonic Transport (PST). PST приема иновативни техники и нови процеси, за да гарантира, че всеки аспект от пътуването на аудио сигнала през високоговорителя е максимално запазен и чист без изкривявания. Това означава, че аудиото се възпроизвежда точно както е заснето в записа. Новият високоговорител е изграден върху нова аудио архитектура, използвайки по-високи спецификации и по-мощни компоненти, уповавайки се на опита на Meridian в психо акустиката, за да постигне своето качество на звука.

Meridian Audio – DSP8000 XE

Meridian Audio – DSP8000 XE – Какво да очаквате?

DSP8000 XE е първият от продуктите на Meridian Audio, които се възползват от подобренията, като споменатата PST технология, като предстои скоро да бъдат обявени нови разработки на продукти който да последват вече отъпканата от DSP8000 XE пътечка. Тонколона Meridian DSP8000 XE разполага с Atlas Software Core, нова платформа за аудио обработка и контрол, която се възползва от най-мощния DSP двигател, който компанията е създавала до момента, позволявайки внедряването на нови технологии и функции за подобряване и регулация на звука, независимо от съдържанието или услугата, която ползвате (Spotify например). Освен това позволява да се извлече и достави още повече производителност от съществуващите собствени аудио технологии на Meridian Audio.

Meridian Audio – DSP8000 XE

Платформата R1 Electronics

Платформата R1 Electronics е основната хардуерна инфраструктура, която внедрява концепцията за проектиране на PST в DSP8000 XE. Платформата има нови, високоспециализирани цифрови и аналогови схеми, както и сложни разработки за подобряване на сигнала. Едно от тези разработки е командната платка, най-съвременен център за обработка, който е посветен на мощния DSP процесор и контролира функционалността на високоговорителя. Второ, връзката за синхронизиране пренася прецизно повторно тактирано цифрово аудио чрез екранирани RJ45 връзки от командната платка директно към новите платки изпълняващи функции, който традиционно бихме свързали с дейностите на DAC устройство. И накрая, той разполага с нови отделни специализирани платки за DAC с по-висока производителност и по-мощни усилвателни платки, специфични за приложението, които са свързани чрез изключително къса балансирана аудио връзка, за да се сведат до минимум всякакви смущения в сигнала.

Meridian Audio – DSP8000 XE

Тонколона Meridian DSP8000 XE – Бъдещето е днес!

Задвижващите устройства от следващо поколение са въведени в целия високоговорител, за да издигнат нивата на производителност до нови граници. Има шест нови 200-милиметрови басови драйвери с дълъг ход (24 мм екскурзия) в „силово балансирана“ конфигурация , за да се осигури максимално удължаване на басите с пълна яснота и контрол. Включено е задвижващо устройство с дълъг ход от 160 мм, заедно с ново разработена непреводима звукова бобина и голяма двигателна система за предоставяне на детайлност и яснота, съчетани с мощност и динамика. Той също така има 25 мм берилиев купол и сребърна звукова намотка с нов персонализиран стоманен вълновод, който позволява точно изображение и широка дисперсия на звука за пълно пространствено потапяне.

С модернизирана естетика и преработен корпус, DSP8000 XE разполага с подобрения на механичните характеристики с актуализирана система за скоби-пръстени на водача, акустично прозрачни метални решетки и алуминиева основна плоча с масово натоварване.

DSP8000 XE предлага значителни нови функции за свързване и контрол, включително лесна настройка и управление чрез новото Bluetooth устройство Meridian B-Link, IR, USB, RS232 или пък с Meridian Controller. Всеки високоговорител включва и допълнителен аналогов входен модул IA21, който позволява на потребителите да свързват и контролират DSP8000 XE чрез предпочитания от тях аналогов предусилвател или процесор.

Джон Бюканън, главен изпълнителен директор на Meridian Audio, коментира: „DSP8000 XE въплъщава всички основни ценности на Meridian и разбива нова основа в производителността на високоговорителите Meridian с първото внедряване на нашата концепция за дизайн на Precision Sonic Transportation. Изцяло новите хардуерни и софтуерни платформи се комбинират, за да отприщят ново ниво на точност, мощност и емоционална връзка, а резултатът е холографско звуково изживяване, толкова потапящо, че сякаш високоговорителите не са в стаята.“

„DSP8000 XE наистина е ново поколение високоговорител на Meridian и води компанията във вълнуваща нова ера за нашия талантлив екип, нашите бизнес партньори и нашите клиенти.”

Високоговорителят DSP8000 XE е наличен за поръчка сега в пиано черно стандартно покритие. Налични са опции за избор на цвят. Производството ще започне през март 2022 г.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на тонколона Meridian Audio, както и цялостен избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

Meridian Audio – DSP8000 XE

Meridian Audio – DSP8000 XE

Проектирането и разработката

Meridian Audio – DSP8000 XE – Какво да очаквате?

Платформата R1 Electronics

Meridian Audio – DSP8000 XE – Бъдещето е днес!