Най-добрият рутер – Какво трябва да знаем?

4.5/5 - (2 votes)

Най-добрият рутер – Какво трябва да знаем?

Електрониката във вашето рутер устройство има наистина голямо значение, особено процесорът и количеството RAM памет, подобно на всеки модерен компютър. Но какво по-точно трябва да търсим, когато искаме да се сдобием с най-добрият рутер? Хората използват Wi-Fi за видео стрийминг, изтегляне на всякакви файлове, архивиране на важни данни, гейминг и многобройни други дейности, по време на които много данни се прехвърлят към и от интернет пространството. Съвсем нормално е да търсите нещо повече от нормален рутер, съвсем нормално е да търсите най-добрият рутер. Истината е, че поради споменатите дейности, и напредването на технологията безжичните рутери се нуждаят от много повече процесорна мощност, отколкото преди, а това прави търсенето на най-добрият рутер малко по-сложно, но няма нужда да се притеснявате. Екипът на Alex Audio Video се състои от експертни и квалифицирани инсталатори, които знаят как работи всичко, включително и „най-добрият рутер“. Ние просто наистина обичаме да свързваме заедно различна техника с цел изграждането на сложни и надеждни системи.
Когато избирате най-добрият рутер, трябва да знаете неговата работна честота и дали той има едно-ядрен, дву-ядрен или четири-ядрен процесор. Ако искате да се възползвате от много бърза мрежа, която да бъде наистина способна да се слави с повечето задачи, препоръчваме ви да спрете да купувате рутери с едно ядрени процесори.

най-добрият рутер 1

Най-добрият рутер – Малко важни цифри.

Най-добрият рутер трябва да е поне двулентов. Какво означава това? Това означава, че рутерът излъчва безжичния сигнал на две честоти (ако е двулентов) или повече (ако е трилентов или повече). Една от тези честоти винаги е лентата 2,4 GHz, която работи със стари безжични стандарти като Wi-Fi 4 (802.11n) или нови като Wi-Fi 6 (802.11ax) – ако имате рутер, който работи с Wi-Fi 6. Най-добрият рутер трябва да има поне двуядрен процесор, който може да работи с повече данни и повече различни клиенти, отколкото едноядрен процесор. Трябва да знаете, че един процесор например, работещ на честота 850 MHz, е по-малко мощен от процесор работещ при 1200 Мhz. Както вече споменахме най-добрият рутер трябва да има поне няколко ядра, нека продължим, колкото по-голям е броят на ядрата, толкова по-добре се представя рутерът. Прилагат се същите правила, както при компютрите, смартфоните и други изчислителни устройства. Освен това трябва и да запомните, че най-добрият рутер не трябва да има по-малко от 128MB RAM. Идеалното би било 256 MB RAM или повече. Това е, за да се гарантира, че може да обработва всичко възможно най-бързо. Ако сте със по-щедър бюджет и парите не са ви особено голям проблем, трябва да потърсите безжичен рутер с 512 MB RAM или 1 GB РАМ.

най-добрият рутер 1

Най-добрият рутер – Важни предимства.

Когато търсите най-добрият рутер, вие всъщност търсите устройство на което да можете да разчитате за доста дълъг период от време, но още повече от това, вие ще се нуждаете от рутер устройство с изключително добра съвместимост. Предимството на рутер работещ в честотният обхват около 2,4 GHz е, че е той ще бъде съвместим със стари мрежови устройства и че има широка зона на покритие. Един рутер работещ изцяло в тази честота обаче е далеч от най-дорбият рутер. Той е бавен и информационните „задръствания“ винаги са проблем, особено в блокове и офис сгради, където има множество Wi-Fi мрежи в този GHz обхват. Двулентовите или трилентовите рутери пък излъчват своя безжичен сигнал на честота 5GHz. Той е много по-бърз от 2,4 GHz и се възползва от използването на съвременни стандарти като Wi-Fi 5 (802.11ac) или Wi-Fi 6 (802.11ax). Може да се поспори дали най-добрият рутер всъщност работи точно на тази честота. Претоварването на мрежата обикновено е по-малък проблем, тъй като честотния диапазон от 5 GHz се използва доста по-малко от тази от 2,4 GHz, а зоната на покритие е малко по-къса. Ако искате модерен интелигентен дом с бърза безжична мрежа за Full HD или 4K стрийминг, вземете двулентов или трилентов безжичен рутер.

най-добрият рутер 1

Най-добрият рутер – Знаете ли с какво разполагате?

Най-вероятно вие вече разполагате с някакво рутер устройство, едва ли разполагате с най-добрият рутер, но би било добра практика да разберете мощността на сегашния си рутер за да може да прецените от какво точно се нуждаете. Понякога решението се оказва по-просто отколкото очакваме.
Също така има интернет страници, на които можете да проверите онлайн реалната скорост на рутера, който купувате. Когато четете спецификациите на един безжичен рутер, обикновено производителят не ви казва реалната скорост, която получавате, когато го използвате в ежедневието и в реални условия. Показват ви теоретични числа, които се измерват в специализирани лаборатории с идеалното мрежово оборудване. Най-добрият рутер трябва да бъде практичен, а не теоретичен. Ето защо също е хубаво да прочетете много различни отзиви: потребителски отзиви и отзиви, направени от специалисти. Всъщност това е добър съвет за всяка нова електроника, която планирате да добавите към дома си. Потърсете отзиви, където хората използват реални компютри и устройства, за да правят измервания, а не лабораторно оборудване, някои публикации използват други рутери за измерване на скоростта на рутерите, които тестват. Това може да ви подведе, когато търсите най-добрият рутер. Производителите правят това, защото искат продуктите им да изглеждат по-добре от тези на конкурентите. Предлагаме да четете публикации, които използват ежедневни устройства, като тези, които имате във вашата мрежа. Това е единственият начин да разберете какво получавате, когато купувате безжичен рутер, преди да решите да го купите.

най-добрият рутер 1

Най-добрият рутер – Можете да се доверите на Luxul.

Продуктите, на които можете да попаднете са много и доста разнообразни, но най-просто може да се каже, че ако търсите базово и бюджетно решение то тогава ще трябва да сте готови на доста досадни компромиси и ще трябва да се въоръжите с известна доза търпение. Ако всъщност търсите най-добрият рутер, то тогава можем да гарантираме, че е добра идея да се доверите на рутерите и мрежовото оборудване на страхотните Luxul.
Електрониката на Luxul e специално проектирана за да бъде използвана и прилагана както в битови и жилищни, така и в търговски среди, Luxul предлага пълна и доста широкоспектърна гама от решения, които опростяват мрежовия дизайн и неговото внедряване – което води до мрежа, която е изключително мощна.
Защо най-добрият рутер е на Luxul? Luxul е водещ иноватор и световен лидер в сферата професионални IP мрежови решения, за използване от персонализирани професионални инсталатори. Всички продукти на Luxul включват доживотна поддръжка и тригодишна ограничена гаранция. Рутерите и мрежовите устройства на Luxul покриват всички изисквания споменати в статията що се отнася до намирането на „най-добрия рутер“. С Luxul инсталаторите могат да предоставят най-добрата IP мрежа без сложността, свързана с традиционното мрежово оборудване.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на най-добрият рутер за вас и цялостен избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

най-добрият рутер

Най-добрият рутер – Какво трябва да знаем?

Най-добрият рутер – Малко важни цифри.

Най-добрият рутер – Важни предимства.

Най-добрият рутер – Знаете ли с какво разполагате?

Най-добрият рутер – Можете да се доверите на Luxul.