Колаборация и отдалечена работа

Все повече фирми преминават в режим на отдалечена работа и Home office, това налага използването на приложения за колаборация и работа от разстояние

Преминавайки към дистанционна работа и отдалечен офис, всеки се нуждае от адекватно приложение. Такива приложения са необходими за аудио и видеоконферентна връзка, за отдалечена колаборация, споделяне и съвместна работа по файлове и тн..

В тази статия, Ще се опитаме да ви предоставим информация за различните възможности и предимства на отделните програми за конферентна връзка.

Zoom е лидер в съвременните корпоративни видео комуникации, с лесна и надеждна облачна платформа за видео и аудио конференции, колаборация, чат и уебинари през мобилни устройства, настолни компютри, телефони и конферентни системи. Zoom Rooms е оригиналното софтуерно-базирано решение за конферентни зали, използвано по целия свят в зали за конференции, конферентни събития, състезания и тренировки, както и в изпълнителни офиси и класни стаи. Основан през 2011 г., Zoom помага на бизнеса и организациите да обединят екипите си в среда без ограничение от местоположението, за да постигат повечеи да работят екипно. Zoom е една от най-използваните платформи, позволяваща гъвкавост и множество възможности за онлайн срещи и заседания. Платформата позволява както аудио и видео комуникация, така и споделяне на екраните на учасниците в срещата, както и редица други опции.

Webex Видео конферентна връзка е толкова лесна и безпроблемна колкото и лични срещи. С мобилното приложение на Webex можете да се срещнете абсолютно навсякъде. Хостингът е лесен, а присъединяването е по-лесно - просто кликнете върху връзката си, за да се присъедините. Планирайте и се присъединете към срещи от мястото, където работите. Всички, които поканите, могат да се присъединят към вашата онлайн среща, независимо как се свързват, дори и гости. Голяма публика? Не е проблем. Можете да се срещнете с до 100 000 души.

Hangouts Meet video-conferencing tool лесен за използване, видео срещи от Google,ез прекъсвания и замръзвания. Колаборация и производителност, заедно с вашия екип, независимо от това къде се намират в света.
Основните характеристики включват:
• Видео и аудио срещи с висока разделителна способност с до 250 участници
• Надписи в реално време, благодарение на технологията за "реч в текст" от Google
• Лесен достъп - просто споделете връзка и всеки може да се присъедини с едно щракване от десктоп или мобилен телефон
• Международни номера за набиране на всяка среща, за членове на екипа които предпочитат да участват по телефона
• Интеграция с Google Календар, за безпроблемно планиране и лесен достъп до детайли за срещи и прикачени файлове в календара от вашето видео повикване
Всеки може да се присъедини към среща в Meet чрез покана. Някои възможности остават достъпни само за клиенти на G Suite.

Slack е популярно приложение за използване от организациите, въпреки че безплатната версия има ограничения. Можете да се консултирате с тях за това как да настроите работно пространство за вашия офис, да споделяте връзки и файлове през създаденото от вас работно пространство и като цяло да поддържате нещата организирани чрез сортиране на достъп на служителите чрез канали.

Microsoft Teams приложението на Microsoft прилича много на Slack, но в момента има един голям плюс в това, че някои от неговите премиум функции ще бъдат достъпни безплатно, за да помогнат на хората да се преместят в отдалечена работа. Повече информация за това как да се възползвате от предоставените безплатни функции ще намерите в линка към статията.

Trello е система за управление на задачи, фокусирана върху създаването на работни процеси и списъци със задачи. Безплатната версия позволява само до 10 екипни дъски, въпреки че ценообразуването е мащабируемо спрямо големината на бизнеса и потребителите, за до 5000 души.

Basecamp позволява на ръководителите на проекти да споделят своята работа и напредък със своите клиенти или гости. Безплатната версия на Basecamp поддържа до 3 проекта, 20 потребители и 1 GB пространство за съхранение, но ценообразуването на версията за бизнес е определено на $ 99, което позволява неограничени проекти и неограничени потребители, без да се налага такса за потребител.

Asana за малки групи от около 15 души, безплатната версия на Asana може да бъде билет за работа с множество проекти. Освен това работи като комуникационно приложение, което може да е идеално за някои по-малки групи, които обработват сложни задачи спрямо използването на Slack или Teams.

Приложения за управление на времето - Има редица добре познати приложения за управление на времето за тези, които искат да следят какво правят и кога го правят. Има iPhone/уеб приложение Hours. Има и Toggl и Everhour, които могат да бъдат интегрирани в софтуера за управление на проекти или чат.

Пакет от приложения на Google - За тези, които не искат да харчат прекалено много за поддържане на работата си, винаги има Google Drive и Hangouts и множество еквиваленти на приложения, които имаt офис работен пакет. Ясно е, че използването на Google не винаги може да се препоръча, особено за големи организации, където сигурността е от първостепенно значение, но все пак е опция, ако нямате куп чувствителна информация.