Как да изберем ТВ стойка?

Rate this post

Как да изберем ТВ стойка?

Едно от най-страхотните неща при телевизорите с висока разделителна способност е, че те са достатъчно плоски, за да се монтират лесно на стена. Това може да спести много пространство във вашата всекидневна или спалня, което преди би било заето от гигантска кутия за ТВ, побираща лъчевата тръба на телевизора. Важно е да се отбележи, че не всяка ТВ стойка ще бъде със същото качество. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите ТВ стойка.
Първият въпрос, който повечето хора задават, когато купуват нов телевизор е: „От какъв вид ТВ стойка имам нужда?“ Отговорът зависи от размера на телевизионния екран и разположението на стаята.
Закупуването на правилния размер ТВ стойка гарантира, че телевизорът ви ще остане здрав и ще бъде удобен за гледане. Продължете да четете, за да научите за размерите и видовете ТВ стойка, както и как да намерите подходящия за вашия дом.
Холът ви разполага с достатъчно места за всички, дори имате чисто нов телевизор с плосък екран, който е с около четири инча по-широк от предишния. Изглежда всичко е готово. Какво може да се обърка? Тогава седнете, включете този нов телевизор и осъзнайте, че вашата ТВ стойка е твърде ниска. Изведнъж врата ви боли, гостите са капризни и пропускате големият филм. Не позволявайте това да ви се случи. Преди да настъпи времето за удоволствие пред вашия нов телевизор, уверете се че и ТВ стойката е правилната за настройката на вашия хол (или която и да е стая). Ето как:

тв стойка

Най-важното при изборът на ТВ стойка; Измерете вашият телевизор

Трябва да започнете, като измерите ширината на телевизора си. Нищо не е по-лошо от телевизор, който е два пъти по-голям от стойката си. Добро правило е да се уверите, че ширината на вашата ТВ стойка е поне две трети от ширината на вашия телевизор. Също така на стойката ви най-вероятно ще се спомене идеалният размер на телевизора и неговата ширина.
За да намерите правилните измервания за ТВ стойка, измерете разстоянието от горния ляв ъгъл на вашия телевизор до долния десен ъгъл. Стойките за телевизори се продават спрямо размерът на телевизора, който могат да поберат, който е описан с тази диагонална мярка, а не с височина и ширина. Ако телевизорът ви не е с плосък екран или плазма, измервайте и дълбочината на телевизора, за да сте сигурни, че ще се побере.

тв стойка

Изберете място за монтаж на вашата ТВ стойка както и нивото на гледане

Къде ще поставите вашите стойки за телевизори в стаята си, зависи от оформлението, местоположението на кабелните връзки и други фактори. Ето обаче няколко основни правила, които да спазвате.
Не поставяйте телевизора или развлекателния център пред прозорец. Подсветката от прозореца ще затрудни виждането на екрана и блокирате навлизането на естествена светлина в стаята. За идеално гледане, опитайте се да центрирате средата на телевизора си в средата на най-големия кът за сядане във вашата стая.
След като сте избрали място за ТВ стойка, преценете площта на пода (ширина и дължина), която имате на разположение, за да намерите иделната позиция за сядане пред екрана. За най-приятното гледане трябва да оставите достатъчно пространство между зрителя и телевизора. Според световният стандарт, екранът трябва да заема 30 процента от зрителното ви поле. Уверете се, че сте взели предвид измеренията и позиционирайте телевизора и вашата ТВ стойка – не искате стойка, която заема толкова голяма част от стаята, че телевизорът е труден за гледане. Размерът на стойката и на телевизора трябва да бъде пропорционален на стаята.

Относно идеалната височина за гледане, това ще отнеме групови усилия, така че вземете приятели, семейство или когото прецените и седнете на каквито места за сядане предвиждате във вашият развлекателен кът. Измерете разстоянието от пода до очите си, запишете стойностите. Трябва центърът на телевизора ви да бъде на тази височина. След това измерете колко е висок вашият телевизор (включително основата му). Разделете това на две, за да намерите центъра му. Извадете това число от общото разстояние от пода до очите на вашия асистент. Това ще ви даде идеалната височина за следващата ви ТВ стойка.

тв стойка

Различните видове ТВ стойка

Ако не сте сигурни какъв тип ТВ стойка ще ви бъде необходим или предпочитате, разгледайте различните опции по-долу.

ТВ стойка тип „шкаф“
Телевизионните стойки тип „шкаф“ или телевизионни конзоли са добре познатите ни дълги и прости ТВ шкафове, върху които можете да поставите телевизора си и могат да разполагат с допълнително място за съхранение. Този тип ТВ стойка са ненатрапчиви и се предлагат в много различни материали и дизайнии, така че могат да паснат добре в големи помещения от всякакъв стил и размер.

ТВ стойка тип „Media Chest“
Идеални за хол и развлекателни стаи, медийните сандъци представляват ТВ стойка подобна на скрин с дрехи, предназначени да поставите телевизора и друга необходима за развлечения техника. Отворените слотове за игрови конзоли или кабелни кутии в горната част отличават медийните скринове от обикновените ТВ шкафове и скринове.

Ъглов тип ТВ стойка
Триъгълните ъглови телевизионни стойки са проектирани да се сгушат добре в ъгъла и са чудесни, ако стаята ви е с малък размер.

Също така, можете да изберете някой от стандартните видове ТВ стойка, като стойка за монтаж на стена, висяща от тавана, стойка за телевизор падаща от тавана, лифтове за скрит монтаж, или дори и направена по поръчка, специално за вашите нужди.

Подвижност и стил на вашата ТВ стойка

В някои случаи може да се наложи да промените позицията на ТВ стойката. Въртящата се ТВ стойка е най-добрият вариант в този случай. По същия начин може да е важно да преместите стойката на телевизора си от едната стая в другата. Това означава, че стойката трябва да е лека и лесна за носене. Накратко, покупката на ТВ стойка не винаги е толкова лесно, колкото изглежда.

След като вече сте покрили всички възникнали въпроси и важни измервания, трябва да вземете предвид един последен фактор. Стил. Дори ако телевизорът ви е на перфектната височина и виждате перфектно, телевизорът ви все още може да съсипе живота ви, ако не ви носи желаната естетика. За щастие, в днешно време изборът на ТВ стойка не се свежда до един и два модела, сега те се предлагат в широка гама от цветове, материали и естетика (някои дори се предлагат с шикозни камини).
Надяваме се, че горната информация ще бъде от голяма помощ за всеки собственик на телевизор с плосък екран.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на ТВ стойка, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

тв стойка

Как да изберем ТВ стойка?

Най-важното при изборът на ТВ стойка; Измерете вашият телевизор

Изберете място за монтаж на вашата ТВ стойка както и нивото на гледане

Различните видове ТВ стойка

Подвижност и стил на вашата ТВ стойка