Добър рутер – Висока скорост

5/5 - (1 vote)

Добър рутер – Това от което се нуждаете.

Една добра и надеждна Wi-Fi мрежа в дома, офиса и на много други места е задължително попълнение в живота на повечето хора, тя става възможна благодарение на покупката на качествен и добър рутер. Въпреки това, когато вие избирате един добър рутер за закупуване, има толкова много неща, които трябва да имате предвид и които трябва да обмислите. Със сигурност ще трябва да знаете как да изберете добър рутер и ще можете да го направите като прочетете до край тази статия и разберете, кои са наистина важните технологични аспекти що се отнася до един добър рутер.
Едно от първите съображения при избора на добър рутер е да разберете от кой безжичен стандарт се възползва той. По-старите рутери на предишното десетилетие използваха IEEE802.11a или 802.11b, но оттогава нещата се раздвижиха значително. Често те са съвместими с редица най-нови версии, но ако рутерът ще се използва в продължение на няколко години, най-добре е да се уверите, че поддържа най-новия стандарт. По този начин един наистина добър рутер ще може да осигури най-добрата производителност. Тъй като новите модели модерни рутери са обратно съвместими, дори ако има някои по-стари устройства, които изискват специфични връзки и работят със специфични протоколи, те все още ще могат да се поддържат.

добър рутер

Добър рутер – Важни числа.

Най-новият безжичен интернет стандарт е 802.11ac, който можете да наблюдавате при всички най-нови устройства и при всеки добър рутер. Това означава, че рутерът може да поддържа скорости до един Gigabit, много по-бързо от предишното ограничение от само 600 Mbps (почти двойно). Имайте предвид обаче, че не е възможно да извлечете пълната полза от един добър рутер който се възползва от най-новия безжичен стандарт, освен ако мобилните ви устройства също не го използват, но в края на краищата всички знаем, че винаги е по-добре да използвате най-новата технология в продължение на по-дълго време, отколкото да се налага да опреснявате гамата си от безжични устройства постоянно.
Нека обърнем внимание на важните спецификации за скоростта на Wi-Fi мрежата, която обслужва един добър рутер. Както може да се очаква, всички производители, които имат силен стремеж да продават продукт минаващ за „добър рутер“ ще цитират максималната скорост, осигурена от последния и споменатият преди само момент 802.11 стандарт, поддържан от рутера. В действителност тези скорости се наблюдават рядко – те наистина се случват само при идеални и тестови условия, създадени в специализирана лаборатория. Дори един добър рутер може да има проблеми – множество потребители, смущения, затихване на сигнала, причинено от стени и други предмети, както и множество други проблеми от реалния живот ще доведат до осезаемо намаляване на скоростта.

добър рутер

Добър рутер – Позитивната страна.

Въпреки казаното до сега, не трябва да се страхувате, дори когато цитираните скорости обикновено са доста над съществените. Днес един добър рутер ще бъде способен да поддържа качествено поточно предаване на видео с висока разделителна способност, освен естествено, ако сигналът е много нисък, има много потребители или много смущения. Добра идея е също да проверите използваемите кабелни интерфейси на рутера. Има няколко форми на различни Wi-Fi рутери. Някои са проектирани да бъдат свързани към широколентови, докато други са предназначени само за Ethernet или евентуално други връзки. Един добър рутер трябва да бъде широкоспектърен в това отношение. Често маркетингово ориентираните към дома рутери ще имат връзка за широколентова услуга, както и Ethernet порт и евентуално USB порт. Когато избирате един добър рутер за закупуване, уверете се, че отговаря на изискванията за свързаност по отношение на споменатите. Рутерите с USB портове вече се използват по-често за вид евтино мрежово съхранение. Възможно е да включите твърд диск или флаш памет устройство за съхранение на информация в задната част на рутера и да споделите съхранените данни с всяко устройство в мрежата. По този начин ще е възможно чрез един добър рутер да се създаде мрежов медиен хъб за локално стрийминг на филми, музика или телевизия.

добър рутер

Добър рутер – Висока скорост.

Когато разглеждате кабелните връзки, си струва да проверите и скоростите, за да се уверите, че наистина сте попаднали на един добър рутер. Често по-евтините рутери може да имат така наречените Ethernet комутатори, оценени само на 100Mbps, така че за да изберете един добър рутер, най-добре е да се уверите, че негова Ethernet връзката е оценена на 1Gbps (1000Mbps). Когато става въпрос за добър рутер, също така е добре проверите производителността на всички USB връзки, тъй като USB3 / USB3.1 е много по бърз от по-стария стандарт USB 2. Съвместимост с доставчик на широколентов достъп. Обикновено се изисква един добър рутер да бъде свързан с доставчик на широколентов достъп. Проверете дали вашият добър рутер който смятате да закупите, е съвместим с конкретния доставчик на широколентови услуги. Също така си струва да запомните, че доставчиците на широколентови услуги, ISP(Internet Service Provider), са склонни да цитират своите максимални налични скорости. Още един момент, който трябва да се отбележи, е, че много хора използват оптични връзки в наши дни – разберете как да свържете вашият добър рутер с оптична връзка, защото може да се изисква допълнителен модем или предоставен от доставчика на връзката ви
Уверете се, че интернет доставчик на може да предоставя данни с желаната от вас скорост. Отново доставчиците често цитират максимални скорости, така че когато много потребители влязат в техните мрежи, скоростите често се забавят.

добър рутер

Най-добрият рутер – Ние препоръчваме Luxul.

Ако вие търсите просто, едно базово и достатъчно бюджетно решение то тогава възможностите са много, но при всяка има значителни компромиси с които трябва да се съобразите. Ако търсите надежден и добър рутер, то тогава трябва да се запознаете с рутерите и мрежовото оборудване на Luxul.
Luxul е водещ иноватор в сферата на лесни за внедряване професионални IP мрежови решения, за използване от персонализирани професионални инсталатори. Електрониката на Luxul e специално проектирана за използване както в жилищни, така и в търговски среди, Luxul предлага пълна гама от решения, които опростяват мрежовия дизайн и неговото внедряване – което води до мрежа, която е едновременно мощна и лесна за инсталиране. Рутерите и мрежовите устройства на Luxul покриват всички изисквания споменати в статията що се отнася до намирането на „добър рутер“. С Luxul инсталаторите могат да предоставят най-добрата IP мрежа без сложността, свързана с традиционното мрежово оборудване. Всички продукти на Luxul включват доживотна поддръжка и тригодишна ограничена гаранция.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на добър рутер за вас и цялостен избор на системи за развлечение у дома, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

добър рутер

Добър рутер – Това от което се нуждаете.

Добър рутер – Важни числа.

Добър рутер – Позитивната страна.

Добър рутер – Висока скорост.

Най-добрият рутер – Ние препоръчваме Luxul.