Дистанционна работа – Home office

Технологичната индустрия предприема стъпки да помогне в смекчаването на въздействието от COVID-19

Спазвайки препоръките и наредбите, голяма част от работодателите преобразуват работния процес, техните служители работят от дома, за да избегнат по-нататъшното разпространение на коронавируса, доставчиците на видеоконферентна връзка забелязват - и поне трима от тях предлагат безплатни телеконферентни услуги, за да насърчат отдалечената работа.

Базираната в Сан Хосе Cisco Systems Inc. в понеделник премахна ограниченията за време и ограниченията на потребителите за безплатни обаждания от Webex. Във вторник Google направи безплатната версия на своя продукт Hangouts Meet безплатен до 1 юли, като позволи безплатни разговори с до 250 участници, поточно предаване на живо за до 100 000 зрители и възможности за запис.

Двете оферти последваха примера на базирана в Сан Хосе, Zoom Video Communications Inc., която миналата седмица отмени 40-минутния лимит, който налага безплатни срещи с повече от двама участници.

"Тъй като повечето служители, преподаватели и студенти работят отдалечено в отговор на разпространението на COVID-19, ние искаме да дадем нашия принос в тази насока, за да им помогнем да останат свързани и продуктивни", каза генералният мениджър на G Suite Хавиер Солтеро.

Предвид разпространението на Коронавирус, компании като Google, Facebook и Microsoft предприемат отдалечена работа, за да запазят служителите си в безопасност, намалявайки възможността работниците им да се разболеят. Подобни препоръки са особено належащи, като се има предвид бързото разпространение и пандемиологично развитие в световен мащаб. Готовността на четири от най-големите компании да прилагат такива мерки, отразява гъвкавостта на съвременното работно място, Microsoft са разработили софтуер за дистанционно работа като Microsoft Teams. Следователно Google не закъсня и направи функциите на своя комуникационен софтуер "Google Hangouts Premium" безплатно за всички, за да направи работата и обучението от разстояние по-удобни.

Тъй като затварянето на училища вече се случва по подобие на Италия, в публикация в блога си Jennie Magiera, глобален ръководител на Google за въздействие върху образованието, Google for Education, заяви: „Прекарах повече от десетилетие в работа в училища като учител и администратор. Винаги, когато е имало събитие, вследствие на което училището да се затвори, намирах начин да гарантирам, че учениците не са загубили ценно време за учене. Ние наричаме това „дистанционно обучение“ и много учители, независимо дали работят във виртуално училище или са изправени пред уникално събитие, проучват как да го накарат да работи. В момента сме изправени пред подобно събитие. Притесненията за предаването на COVID-19 затварят училищата по целия свят и милиони ученици не могат физически да посещават училище."