Водоустойчива тонколона – Важни подробности

Rate this post

Водоустойчива тонколона – Как работи една водоустойчива тонколона?

Една водоустойчива тонколона е изградена от няколко главни компонента, говорител, драйвър, кросоувър и кабинета съхраняващ електрониката. Драйвърите превръщат електрическата енергия в механична енергия, която тонколоната използва за да възпройзвежда различни звуци и честоти на звука. Кросоувърът разделя приетият от една водоустойчива тонколона сигнал и го разделя на различни тоналности, които биват поставени в отделни честотни диапазони, чрез помощта на драйвъра.
Кабинетът е главният елемент на една водоустойчива тонколона, той съдържа в себе си всички вътрешни електронни компоненти и позволява на звуковите вълни да пътуват през него и със сигурност има голямо влияние върху качеството и тембъра на звукът възпроизведен от тонколоната.
Ако се питате дали можете да потопите изцяло една водоустойчива тонколона, веднага можем да ви кажем, че това въобще не е добра идея. Добре, ще е да запомните, че въпреки, че една тонколона може да попадне във подразделението водоустойчива тонколона това не значи, че тя е проектирана и изработена за да издържи на налягането създадено от пълно потапяне под вода, това в повечето случаи би довело до крайни щети и неизправности в устройството. Бихте се оказали късметлии ако въобще успеете да пуснете в експлоатация вашата водоустойчива тонколона след пълно потапяне във водно тяло. Всичко това обаче, не означава, че една водоустойчива тонколона не е перфектният избор за озвучаването на вашата баня.

водоустойчива тонколона

Водоустойчива тонколона – Все пак трябва да внимавате.

Повечето водоустойчиви устройства, като една водоустойчива тонколона например, притежават определен IPX рейтинг, който може да ви подскаже, точно колко водоустойчива е вашата тонколона, което пък би ви помогнало нейното приложение и позициониране.
Един IPX рейтинг от 0 означава, че една тонколона не притежава водоустойчиви качества и не може да бъде класифицирана като водоустойчива тонколона. Един IPX рейтинг от 8 означава, че една водоустойчива тонколона може да бъде потопена във вода на дълбочина на не повече от 1 метър. В края на краищата, вашият избор на водоустойчива тонколона ще бъде определен от вашите индивидуални нужди и желания, дали вие искате да закупите водоустойчива тонколона, която да може да издържи на леко пръскане, влажност и лек дъжд, или искате водоустойчива тонколона, която да издържи на пълно потапяне под вода.
Друг важен фактор, който със сигурност трябва да се вземе предвид, когато търсите да добавите нова тонколона към вашата колекция от електроника, е качеството на звука. За съжаление на пазара са малко висококачествените тонколони тип водоустойчива тонколона, които да комбинират висок IPX рейтинг с аудиофилско качество на звука, а дори да намерите перфектното попадение, то много често попада в ценови диапазон, който не е по джоба на всеки. Намирането на перфектното решение за водоустойчива тонколона е наистина трудно.

водоустойчива тонколона

 

Водоустойчива тонколона – Важни подробности.

Много по-често срещаме тонколони тип bluetooth водоустойчива тонколона, които не успяват да се справят добре, когато са поставени пред сблъсък със солена или морска вода. Важно е да запомните, че дори IPX рейтинга на една водоустойчива тонколона да е достатъчно висок за да можете да я потопите под вода, той дава никакво обещание за нивото на издръжливост на тонколоната потопена в морска и солена вода. Много е вероятно да повредите вашата водоустойчива тонколона ако я подлагате на контакт със солена вода, все пак това не значи, че вашата тонколона веднага ще се повреди ако случайно върху нея попаднат няколко капки солена вода.
Може би се чудите, точно какви магии правят производителите на аудио електроника за да направят своите bluetooth тонколони тип водоустойчива тонколона, добре запечатани и въобще издръжливи на каквото и да е било водно налягане. На технологичния пазар в световен мащаб, през последните две десетилетия бавно, но славно се появиха много продукти, които се класифицират като водоустойчиви. Водоустойчивите технологии не са нищо ново, но все пак се наблюдават големи подобрения в самата механика на запечатване и иновациите в този пазарен сегмент наистина нямат спирка. Както вече, споменахме добре е да прецените точното приложение на една водоустойчива тонколона, а именно къде ще я ползвате.

водоустойчива тонколона

Водоустойчива тонколона – Как е защитена една водоустойчива тонколона?

Как по-точно е защитена една водоустойчива тонколона? Една водоустойчива тонколона е изградена с достатъчно много нива на специална защита срещу пропускането на вода или други видове течности до нейната специализираната електроника, както и другите важни компоненти свързани с възпроизвеждането на звука. Първият, най-важен и най-често срещан защитен елемент се нарича conformal coating (кон формално покритие), той пази електрониката от влажност, химикали, и всякакви неблагоприятни температури. Още един сериозен защитен елемент, който може да бъде срещнат в една водоустойчива тонколона е така наречената нанотехнология. При употребата на нанотехнология, микро частици се експлоатират с цел създаването на водоустойчиво устройство, както и създаването на защита против UV лъчи и фини прахови частици. При по-високият клас тонколони тип водоустойчива тонколона можете и да срещнете така нареченото суперхидрофонично покритие, то е специален микс от споменатите технологии за запечатване и помага за създаването на уникално запечатване, което на теория трябва да притежава изключително голям IPX рейтинг.
Също така трябва да споменем, че има няколко вида тонколони тип водоустойчива тонколона. Може да търсите малко и портативно решение за вашата морска почивка или пък водоустойчива тонколона, която да взимате с вас, когато сте в настроение и искате да припявате с любимата си музика под душа, а може и да търсите специално фоново озвучаване за вашето заведение или градина.

водоустойчива тонколона

Водоустойчива тонколона – Заключение.

Ако вие търсите външна висококачествена тонколона за фоново озвучаване и за монтаж на стена или пък за монтаж на стойка, която да е тонколона тип водоустойчива тонколона и да е издръжлива на всички метеорологични условия, тогава предложенията стават доста повече, както и възможностите и качествата на продуктите в този пазарен сегмент. Като чудесен пример за фоново озвучаване на вашата градина например можем да дадем уникалната тонколона на марката ArtSound –Водоустойчива тонколона ArtSound – KURV BT. Тази водоустойчива тонколона предлага изключително висококачествен звук, много висок IPX рейтинг, и то на абсолютно приемлива и даже ниска цена.
Тонколоната Artsound Kurv e водо и слънце устойчива тонколона, която има прекрасен и изключително стилен дизайн. Artsound Kurv притежава и мощен високоговорител, който е способен, както да гали ушите на слушателя, така и да изпълни околността с висококачествен и детайлен звук.
Ако пък търсите bluetooth тонколона тип водоустойчива тонколона, тогава можем да ви предложим да разгледате някои уникални продукти като JBL Flip 5 или Ultimate Ears Boom 3.

При интерес от Ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на водоустойчива тонколона, както и цялостен избор на системи за развлечение, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

водоустойчива тонколона

Водоустойчива тонколона – Как работи една водоустойчива тонколона?

Водоустойчива тонколона – Все пак трябва да внимавате.

Водоустойчива тонколона – Важни подробности.

Водоустойчива тонколона – Как е защитена една водоустойчива тонколона?

Водоустойчива тонколона – Заключение.