Влагоустойчиви тонколони

Rate this post

Влагоустойчиви тонколони – План за банята.

Има няколко важни неща, които трябва да обмислите, когато планирате да озвучите вашата баня. Най-главното нещо обаче е да помислите дали тонколоните, които сте харесали се водят част от подразделението влагоустойчиви тонколони. Могат ли вашите тонколони да издържат на влага, и ако да до каква степен и при какви условия те ще функционират добре и безпроблемно? Ако искате да получите полезна информация що се отнася до важните неща, които трябва да знаете за тонколоните от типа влагоустойчиви тонколони, тогава сте попаднали на правилното място.

Голяма е вероятността да се нуждаете от влагоустойчиви тонколони. Когато търсите нова тонколона обикновено главните приоритетите винаги са качеството на възпроизвеждане на звука и нейния външния вид, това са двата най-отличителни белега на една висококачествена Hi-Fi тонколона. Когато, обаче вие търсите тонколона, която да поставите в най-влажното помещение във вашата къща, критериите стават малко повече. Ситуацията при избирането на едни влагоустойчиви тонколони е малко по-различна и това е нормално. Всъщност едни влагоустойчиви тонколони могат да намерят своето приложение на доста различни места, за които може би не бихте се сетили, когато някой спомене влагоустойчиви тонколони, едно от тези места може да е вашата нова яхта например, все пак защо ви е една луксозна яхта ако нямате страхотен звук.

влагоустойчиви тонколони

Влагоустойчиви тонколони – Под микроскоп.

Закупуването на влагоустойчиви тонколони е една добра инвестиция. За щастието на меломани и аудиофили по целия свят в днешно време е доста достъпно да изградите добра вентилационна система във вашата баня, така е много лесно да премахвате голям процент от влажността във въздуха, но това не значи, че няма да се нуждаете от влагоустойчиви тонколони, колкото и да е добра вашата вентилационна система. Влагата и водата в помещението все още остават проблем, който трябва да бъде решен лесно и практично. Въпреки казаното до сега, трябва и да споменем, че не всеки има щастието неговата баня да е изградена със специална вентилационна система, която да премахва много голям процент от влажността във въздуха, в тази ситуация добавката на едни влагоустойчиви тонколони наистина се превръща в приоритет, ако планирате да озвучите помещението с издръжлива и качествена аудио техника. Нека го поставим така, ако след един приятен и горещ душ сте способни да нарисувате усмихнато лице в огледалото с пръст, тогава наистина се нуждаете от влагоустойчиви тонколони, всяка друга Hi-FI тонколона бързо ще издаде багажа, гушне букета или ритне камбаната. Ако пък, някак си успеете да намокрите вашата тонколона поради силното размахване на ръце по време на ежедневната караоке сесия под душа, тогава ситуацията става от финансово лоша на житейски опасна.

влагоустойчиви тонколони

Влагоустойчиви тонколони – Жично или безжично?

Има два вида влагоустойчиви тонколони, за да се радвате от възпроизводството на звука, което първият вид предоставя ще се нуждаете от окабелена система. Както споменахме преди малко, когато обсъждахме присъствието на вентилационна система, окабеляването на една Hi-Fi система обикновено започва още при проектанският етап от изграждането на едно ново жилище, това е така за да може кабелите да бъдат проводени през и скрити в стените, все пак не искате да се спъвате, провесвате и така нататък, главното съображение в повечето случаи , обаче е стилистическо и това е съвсем нормално. Една жична тонколона може да попадне в под категория влагоустойчиви тонколони стига тя да има такива качества.
Ако искате, обаче да намерите преносимо решение, което да ползвате не само в банята (или на яхтата) тогава трябва да обърнете погледа си към преносими влагоустойчиви тонколони, обикновено повечето от тях биват нарeчени bluetooth тонколони. Това е името на технологията на свързване към вашият плейър или мобилно устройство. Важно е да споменем, че когато изберете такъв вид тонколона вие избирате да слушате музиката си в едноканално/моно възпроизвеждане на звука, което не е никак оптимално, добрата новина е че има видове bluetooth влагоустойчиви тонколони, които имат функционалност, която позволява да свържете две преносими влагоустойчиви тонколони в стерео композиция.

влагоустойчиви тонколони

Влагоустойчиви тонколони – Важна информация.

Когато избирате тонколона за ползване при влажни условия, трябва на първо място да разберете дали тя всъщност е част от категорията влагоустойчиви тонколони или всъщност е изцяло водоустойчива или пък само малко водоустойчива. Нужната информация за да разберете дали сте попаднали на правилните влагоустойчиви тонколони обикновено е ясно изобразена.

Повечето водоустойчиви устройства, като тонколони от типа влагоустойчиви тонколони, притежават специално определен от инспектори IPX рейтинг, който може да ви подскаже, точно колко водоустойчива е вашата тонколона, което пък би ви помогнало да изберете нейното приложение и правилно за помещението позициониране.
Обикновено един IPX рейтинг от 0 означава, че една Hi-Fi тонколона не притежава водоустойчиви или пък влагоустойчиви качества и не може да бъде класифицирана като тонколона от типа влагоустойчиви тонколони . Един IPX рейтинг от 8 означава, че една водоустойчива тонколона може да бъде потопена във вода на дълбочина до не повече от 1 метър. В края на краищата обаче, вашият избор на висококачествени влагоустойчиви тонколони ще бъде официално определен от вашите индивидуални нужди и желания, дали вие искате да закупите тонколона, която да може да издържи на леко пръскане, влажност и лек дъжд, или пък искате водоустойчива тонколона, която да издържи на пълно потапяне под вода. Изборът може да изглежда труден, но ако разберете IPX рейтинга на една тонколона от типа влагоустойчиви тонколони всичко ще е наред. Предлагаме Ви да разгледате тонколона Earthquake PCS-6.5

влагоустойчиви тонколони

Влагоустойчиви тонколони – Заключение.

Друг важен фактор, който със сигурност трябва да се вземе предвид, когато търсите да добавите нова тонколона към вашата колекция от електроника, е качеството на звука. За съжаление на световния аудио пазар са малко висококачествените тонколони от типа влагоустойчиви тонколони, които да комбинират доста висок IPX рейтинг с наистина аудиофилско качество на звука, а дори да намерите перфектното попадение, то много често попада в един ценови диапазон, който не е по джоба на всеки. Намирането на перфектното решение за влагоустойчива тонколона е наистина трудно.
Последния важен фактор, който трябва да вземете предвид е обемът на звуковото налягане, което една тонколона от типа влагоустойчиви тонколони е способно да възпроизвежда. Препоръчително е обемът на звуковото налягане възпроизведен от една тонколона във вашата баня да е равномерен в цялото помещение, когато сте в банята едва ли прекарвате цялото си време в една определена позиция, най-вероятно ще се местите от душа до мивката, до тоалетната и така нататък. Важно е да вметнем, че колкото повече влагоустойчиви тонколони толкова по-добре.

При интерес от ваша страна, наш специалист ще Ви даде безплатна информация относно избора на влагоустойчиви тонколони и цялостен избор на система за озвучаване, можете да се свържете с нас чрез нашата контактна форма или на телефон +359 887 434 333

влагоустойчиви тонколони

Влагоустойчиви тонколони – План за банята.

Влагоустойчиви тонколони – Под микроскоп.

Влагоустойчиви тонколони – Жично или безжично?

Влагоустойчиви тонколони – Важна информация.

Влагоустойчиви тонколони – Заключение.