Тонколона Meridian DSP750

16 794 лв. / Брой

Елегантна ултра тънка тонколона Meridian за вграден монтаж на стена (дълбочина 100 mm).  Решетката  може да бъде боядисана в цвят по избор, спрямо вашият интериор.

Тонколоните  Meridian могат да се свържат и да работят със Sonos система. За повече информация може да се свържете с нас.

По предварителна заявка

Описание

Тонколона Meridian DSP750

Захранван от ексклузивния DSP двигател „CLASS-M“ на Meridian и интегриран с усилватели с висока разделителна способност „DYNAMIC“. Към тонколона Meridian DSP750

се присъединява DSP730 в референтната серия, като и двата високоговорителя осигуряват Hi-Res аудио,  идеални за доставяне на прочутото аудио качество на Meridian дискретно във всяка всекидневна и аудио система.

Включвайки най-новите технологии за подобряване на звука от Meridian, включително Enhanced Bass Alignment (EBA) и Center Elevation, DSP520.2 осигурява невероятно реалистичен и просторен звук с несравними нива на производителност.

Ултра-плитък (100 мм дълбочина) дизайн осигурява пълна производителност на DSP високоговорителя, докато солидната кутия и система с рамка позволяват лесен монтаж и прецизно позициониране. Скарата може да бъде боядисана в съответствие с декора.

Тонколона Meridian DSP750

 

BESPOKE SIGNAL MAPPING

Meridian Bespoke Signal Mapping използва цифрова обработка на сигнала за прилагане на индивидуални кросоувър филтри, които са проектирани специално за всяка конфигурация на задвижващи устройства в рамките на високоговорителя.

E3 BASS

Meridian E3 Bass използва специално проектирани филтри за разширяване и подобряване на нискочестотната характеристика на високоговорителя.

IMAGE ELEVATION

Image Elevation психоакустично издига звуковото изображение до центъра на екрана

FFA

FFA (Full Frequency Alignment) е комбинация от цифрови филтри и времеви корекции за забавяне на сигнала пътуващ до високоговорителя. Той гарантира, че всички честоти достигат до ухото на слушателя едновременно.

PRO-ACTIVE BASS

Meridian Pro-Active Bass предпазва бас драйвера от прекомерно пренапрежение, осигурявайки максимален изход на басите, без да поврежда задвижващия модул.

PRO-ACTIVE THERMAL

Meridian Pro-Active Thermal следи звука, който се изпраща към широкообхватния драйвер и ограничава общата сила на звука на високоговорителя, ако има риск задвижващият модул да се нагрее твърде много.

TRUE TIME

True Time е собственият Apodising Filter на Meridian, който избягва предварителното възпроизводство и почиства ефектите от ранните резонанси, като преобразува предварителното ехо в пост-ехо.

TRUE LINK

Meridian True Link е метод за криптиране за прехвърляне на цифрово аудио с висока разделителна способност през SPDIF връзки. Позволява сигурно движение на цифров звук, като същевременно гарантира, че SPDIF часовниковият сигнал може да се предава с минимално влошаване

HPA

Технологията за обработка на HPA (High Powered Array) на Meridian минимизира разрушителните смущения между множеството високоговорители, когато се използват в конфигурация на масив.

Тонколона Meridian DSP750

 

Specification

AUDIO INPUTS

Meridian SpeakerLink connector (RJ45) accepting 32kHz to 96kHz sampling rates at up to 24-bi

AUDIO OUTPUTS

Meridian SpeakerLink connector (RJ45) delivering 32kHz to 96kHz sampling rates at up to 24-bit

PERFORMANCE

Peak SPL: 1m – 120dB

Bass extension: 30Hz

AMPLIFIERS

Tweeter: 2 x Class-D amplifiers bridged for 100W into 8 Ohms

Mid-range drivers (each): 2 x Class-D amplifiers bridged for 100W into 8 Ohms

Bass drivers (each): 2 x Class-D amplifiers bridged for 100W into 8 Ohms

BASS DRIVERS

2 x 160mm long-throw design

MID-RANGE DRIVERS

2 x 100mm with woven polyproylene cones

TWEETER

Beryllium dome with diffraction expansion technology

FRONT PANEL CONTROLS

On/off rocker switch, Fuse holder, IR window

Rocker switch selects “Right”, “L + R”, “Left or Centre”

RS232 socket – 3.5mm minijack (long version – 18.6mm)

LED indicators show power status and configuration settings

DISPLAY

LED indicators to show power status and configuration settings

DIMENSIONS / WEIGHT

HEIGHT: 1230mm [48.5in] (Excludes frame and cable feed channel)

WIDTH: 203mm [8in]

DEPTH: 102mm [4in]

WEIGHT: 16 kg [35 lbs]

GRILLE DIMENSIONS

HEIGHT: 1251.3mm [49.25in]

WIDTH: 222.5mm [8.73in]

DEPTH: 4mm [0.16in]

POWER

IEC mains cable included with loudspeaker for connection to rough-in box

Content missing

Също може да ви хареса…