Тонколона Earthquake Titan Tigris

17 040 лв. / Чифт

High-end колони от Earthquake. Подходящи за висок клас стерео система или предни колони за домашно кино.

Цена за Чифт!

5 години пълна гаранция!

Изчерпан

Описание

Earthquake Titan Tigris

 

 

Tigris са по – малкият брат на тонколоните Telesto. Tigris е доминираща  поразителнa еволюция на безкомпромисна Титан серия.
Tigris е резултат от 5 години интензивно развитие и естествено продължение на проучването, което започна преди  много години с Joseph Sahyoun – мечтата му да създаде перфектният високоговорител. По време на развитието на оригиналния Титан, беше признато, че комбинацията от индивидуални безкомпромисни единици не успя да постигне хомогенно съвършенството и верен на вижданията си  той възпроизведе с огромно пламенно желание тонколоните Tigris.

In-Circuit стана новата парадигма при възпроизвеждането. Високоговорителите са разработени и проектирани да работят хармонично заедно.

Този нов подход в съчетание с високотехнологично развитие, предлага нова степен на диференциация. Почти всички традиционни говорители са сглобени от производителите, които закупуват различни устройства от различни доставчици. След това тези отделни единици са поставени заедно в едно цяло с помощта на сложни и скъпи кросоувъри, които се стремят да компенсират задвижващите агрегати с различни характеристики.

Резултатът е високоговорител с постоянна енергиина дисперсия и говорител без тонална промяна, независимо от силата на звука. Говорител, който е безкомпромисен за сметка на динамиката.

Titan серията поставя нов стандарт във високоговорителният дизайн.

 

Луксозен Пиано лак
Външната повърхност е изработена от дълбок луксозен черен гланцов пиано лак. Елегантният финал допълва емблематичния дизайн и добавя изтънченост и изключителност във всеки дом. Titan Tigris е повече от звук.

 

Hemi конструкция 

 Дизайнът на Hemi Elliptical намалява отраженията при стоящи вълни, което гарантира по голяма прозрачност, динамичност и неутрално възпроизвеждане.
В елиптичната конструкция Hemi е изграден с помощта на патентован метод N-Flex.Огънатата дървесина, придържа заедно елементите, без загуба на структурна дебелина и твърдост в резултат на по-добрата конструкция. Еднаквата дебелина от 30 мм се постига, чрез 8 слоя на HDF (плоскости с висока плътност). Тази дебелина е постоянна.

Всяка конструкция е изградена около вътрешен скелет, направен от уникален дървен материал. Комбинацията от еднаква дебелина и силни геометрични форми води до намалено ехо и невероятно силна конструкция.

Изработването на такъв кабинет е уникален процес, който изисква няколко етапа. Повърхността на кабинета се грундира и шлифова, преди да се прилагат няколко слоя черен лак. След това кабинетът е завършен с гладка повърхност и е майсторски полиран. Резултатът от това поставя стандарт за елегантност.

 

Tx1 Super Tweeter
T1 супер пищялка е поставена в свой собствен Stilla-Sphere на върха на тонколоните Tigris. Това местоположение осигурява оптимална дисперсия, минимално взаимодействие и стабилен звук.
Tx1 е настроен да работи еднакво със супер среден клас MX2. По принцип е трудно да се получи отделната супер пищялка, която да работи хомогенно с останалата част на говорителя. Това се преодолява чрез синхронно развитие на драйверите. Тяхната дисперсия и енергия постоянно се синхронизира, така че те се появяват прозрачни като една единица.
Tx1 супер пищялка се основава на копринна куполна диафрагма, което води до точна, мека и без уморителна репродукция. Куполът е с Accumax покритие, което запазва отлични аудио свойства при високи чистоти.
Tx1 има много мощна моторна система, направен от неодимов магнит. Тази конструкция осигурява единна и стабилна  тоналност, независимо от честотата и силата на звука.

 

MX2 Ball-Loaded Super Midrange
Тигър MX2 е оптимизирана Sphere датчик технология, тъй като дизайнът има прилики с формата на сфера / топка.
Добрите звуковите свойства на супер пищялката, често е трудно да се интегрират, когато традиционните средни тонове не са достатъчно бързо или тяхното разпръскване е различно, което води до забележима неравномерност.
The MX2 има специална сферичната форма в резултат от задълбочени изследвания на причините за турбулентният поток и получените акустични артефакти на традиционните високочестотни устройства. За да създадете супер среден клас трябва по дефиниция да създадете устройство, което има по-голяма пропускателна способност в сравнение с конвенционалните средни класове. Това означава, че тя трябва да бъде в състояние да работи в честотния домейн.

Използването на конвенционална пищялка с добавена отделна супер пищялка е много трудно да се направи в хомогенна и вярно звучаща единица, тъй като електрическото разделяне на сигнала и акустичните свойства на блоковете не може да се синхронизират достатъчно точно. По-малките устройства с висока честотна лента имат  по-добри хармонични характеристики. По този начин използването на една супер пищялка и един супер среден клас е генетично по-добре, отколкото използването на среден клас пищялка и супер пищялка.

Няколко фактора влизат при създаването на среден клас по-бързи от традиционните средни тонове. Най-добре се разбира това от: маса, мощност, самостоятелен резонанс и скованост на излъчващия материал. Но има повече предизвикателства, отколкото просто увеличаване на съотношението тегло / мощност.

Размера на звеното по отношение на горната си възпроизводствена честота създава някои акустични предизвикателства. Значението на въздушната компресия и въздух импеданс се увеличават експоненциално с размера и честотата. От съществено значение е, че един задвижващ блок произвежда своето въздушно  движение така, че да избегне нежелателното доловимо изкривяване.

Този тип изкривяване се получава, ако повърхността на конуса не може да превежда нейното движение на въздуха по линеен начин, създавайки по този начин плъзгане. Това изкривяване се случва, дори ако устройството се държи пластично.
Обикновено проблемът е преходът между конусовидната диафрагмата и суспензията на ръба. Затварянето на въздух до ръба преживява странично изместване. Предимството е в монтажа, който седи на 90 градусова диафрагма, това намалява горната граница на честотата, преди да настъпи доловимо изкривяване / турбулентен поток.

Ball-натоварените MX2 супер среден клас преодоляват този проблем като не се налага преход между мембраната и крайното окачване. Полусферичната мембрана е двойна Hung и се огъва в две точки на окачване, с много нисък ъгъл на разлика. Бобината на конуса на вътрешната опорна точка  дава, както на централния купол така и на външното бутало прецизно движение.
Този конкретен дизайн има няколко предимства, акустичния диаметър е по-малък от зоната за незадвижена повърхност, която избутва честотата на разпадането далеч извън рамките на аудио лентата на задвижващия агрегат. Точката за разпадането на даден диск единица е материал, твърдостта с диаметър и честота.
Accumax покритието на чиста копринна мембрана гарантира, че диафрагмата е твърда, докато останалите са гъвкави в точките на въртене.
Полусферичната форма на конус гарантира, сферична дисперсия в съответствие с тази на супер пищялката Tx1.
MX2 седи в една оптимизирана плитка Audio Lens Pod като увеличава съединителя за въздуха и чувствителността. Чрез оптимизиране и строг контрол на въздушното съпротивление в Pod Lens оптималеният въздушен съединител се постига без тонална смяна или твърдост.
Нейните основни елементи от дизайна елиминират проблемите, които традиционно са били опит да се разрешават по пътя на усъвършенстване. Тук те са генетично отстранени от дизайна в резултат на подробен и напълно компресиран звук – така безпрепятствено излиза от говорителя, почти колкото ако се изсветлява.

 

Dual Bx-8 Ballistic Grade Kevlar Woofers
Вх-8 бас диск се строи с помощта на XLT геометрия, която е една еволюция на генерична дългосрочна архитектура. За да се осигури по-добрър и плавен преход от супер средния диапазон на MX2 и  удължаване в субуферната територия водача на ВХ-8 субуфер съчетава светла скорост с тежък звук.

Kevlar е изобретен от Dupont Corporation в началото на 60-те години и са били използвани, като високоговорители в продължение на много години, тъй като тя е лека, здрава и без ехо. Тези предимства идват със собствен набор от предизвикателства, Kevlar е скъп и трудно може да се интегрират поради, което често виждаме нискокачествени Kevlar (ниско-нишка-броене), използван във високоговорителите. Чрез използване на нискокачествен Kevlar, повечето от неговите специални свойства са загубени.При Bx-8 нискочестотни, използват най-високия балистичен клас Kevlar. Конусите са леки и изключително строги гарантиращи ни поведение далеч отвъд тяхната точка на пресичане. Kevlar са арамидни влакна и са много чувствителни към влага, като я абсорбират, ако не са специално обработени. Тук конусът на Kevlar  претърпява специален процес, като не може да абсорбира влагата.

The Bx-8 използва високо Santoprene съраунд окачване и специална Super Spider единица. Тези характеристики на дизайна имат впечатляващ и голям потенциал. Няколко уникални ползи произтичат от използването на XLT (Xtra Long Throw). Той преодолява всякакъв вид CMS компресия намерена в задвижващите звена. Окачване на уреда е толкова съвместим, че тя лесно се движи, когато леко я разделим с един пръст. Традиционните субуфери са тромави, тежки и им е трудно да се движат. В нискитe честоти тонколоните Tigris остават вярни независимо от сложността на слушателското ниво.

Интеграция хомогенността и оптимизация
Висикоговорителя Tigris е оборудван с 2 Bx-8 бас задвижващи звена с настройка Array по вертикална линия. Конфигурацията на Line-Array оптимизира излъчената енергия и в него е съсредоточена желаната дисперсия. Свойствата на вертикалната линия в масива са подсилени от специалните Скала шушулки (Shallow вдлъбнати Audio Lens апарати). Тази Audio леща, осигурява възможно най-точна интеграция на задвижващите елементи.

Обикновено, говорителят е проектиран и оптимизиран на ос с един микрофон. Това означава, че един микрофон поставен в предната част на говорителя е основната обратна връзка, която работи с изключение на субективни тестове за слушане.

Човешкия слух е винаги в стерео, дори когато звукът идва от източник на моно. Саунда винаги се възприема и тълкува като диференциал на звука от двете уши.
Не е достатъчно, че тонколоните притежават по-ос с един микрофон. За развитието на серията Titan,  инженери построяват комплекс от звуков анализиращ компютър, който едновременно получава и анализира данни от 21 микрофонни двойки. Микрофоните са подредени в полукръг пред говорителя, така могат да бъдат направени измервания на цялото поле на звука.

 

Sold and priced by pair.

Specifications:

  • Model nr.: TIGRIS
  • EAN: 0068975900145
  • 1 1/3″ silke dome super tweeter with Neodynium magnet.
  • 3″ Ball-loaded super midrange.
  • Dual 8″ Ballistic Grade XLT Kevlar woofers.
  • Stilla-Sphere super tweeter housing.
  • Frequency response : 25 – 40.000Hz.
  • Recommended amplifier power:100 – 700 Watt.
  • Impedance: 4 ohm.
  • Sensitivity: 88dB / 1M / 2,83V
Dimensions:

Content missing