Тонколона Earthquake Titan Telesto

12 780 лв. / Чифт

High-end колони от Earthquake. Подходящи за висок клас стерео система или предни колони за домашно кино.

Цена за чифт!

5 години пълна гаранция!

Изчерпан

Описание

Earthquake Titan Telesto

 

 

Телесто са тънки високоговорители от серията Титан.
Колоните Телесто са резултат от 5 години интензивно развитие и естествено продължение на проучването, което започва преди почти 25 години с Джоузеф Sahyoun като мечтата му беше за създаването на  перфектният високоговорител.
След това фокусът на високоговорителя бе разширен към оптимизация на отделните технически подробности. Едно ново поколение устройства и компоненти бяха разработени. In-Circuit стана новата парадигма. Говорителите са разработени в паралел и проектирани така, че да работят хармонично заедно.

Почти всички традиционни говорители са сглобени от производителите, които закупуват различни устройства от различни доставчици. След това тези отделни единици са поставени заедно в едно цяло с помощта на сложен и скъп кросоувър дизайн, който се стреми да компенсира  различни характеристики.
Резултатът е високоговорител с постоянна енергиина дисперсия. Говорител  без тонална промяна, независимо от силата на звука и динамиката.
Titan Телесто е ново предизвикателство с уникален дизайн.

 

Луксозен черен гланцов пиано лак
Повърхността наTitan Телесто  е изработена от луксозен черен гланцов пиано лак. Елегантният финал допълва емблематичния дизайн, изтънченост и изключителност на всеки дом или офис. Titan Телесто – повече от звук.

 

Hemi – елипсовидна технология
Конструкцията на корпуса е получена от скандинавска  лодка. Дизайнът на Hemi Elliptical намалява отраженията и вълните при звукоизвличане, което гарантира по-прозрачен, динамичен и неутрален звук.

Елиптичната форма на Телесто Hemi е изградена с помощта на метода N-Flex. Натрупването на пара при огънатата дървесина, придържа елементите заедно, без загуба на структурна дебелина и твърдост като дава резултат на по-добър звук. Всеки слой е изпробван в продължение на 60 минути преди да се добави следващият слой. А еднаквата дебелина от 30 мм се постига, чрез 8 слоя на пара  HDF (плоскости с висока плътност). Тази дебелина е постоянна и не се компрометира от вдлъбнатини или пяна.

Всеки компонент е изграден около вътрешен скелет, направен от уникално дърво и епоксиден композитен материал. Комбинацията с еднаква дебелина и силни геометрични форми води до намалено ехо и невероятно силен звук.

Финалът за такъв внимателно изработени високоговорител е уникален процес, който изисква няколко етапа. Повърхността на тонколоната се грундира и шлифова, преди да се приложат няколко слоя черен лак. След това колоната е майсторски полирана. Резултатът от този подробен процес е гладка и мека повърхност, супер изискан завършек, който поставя стандарт за елегантност.

 

T1 Супер Пищялка
T1 супер пищялка се намира в свой собствен Stilla-Sphere на върха на Телесто. Това местоположение осигурява оптимална дисперсия, минимално взаимодействие и стабилен звук.
T1 е настроен да работи еднакво със Супер среден клас М2. Традиционно е трудно да се получи  супер пищялката да работи хомогенно с останалата част на говорителя. Това се преодолява чрез синхронно развитие на драйверите. Тяхната дисперсия и енергия постоянно се синхронизира, така че те се появяват прозрачни като една единица.
T1 супер пищялка е поставена на копринаа куполна диафрагма, което води до точна, мека и не уморителна репродукция. Куполът е  с Accumax покритие, което запазва отлични аудио свойства на чист копринен звук.
Т1 е с много мощна моторна система, основана на редкия земен неодимов магнит. Тази конструкция осигурява единна и стабилна тоналност, независимо от честотата и силата на звука.
Специална удължена версия на Vortex охлажда единицата ефективно премахвайки топлината от  системата на пищялката, като по този начин предпазва от компресия.

 

M2 Super среден клас
Уникалната M2 супер среден клас е в резултат на  Hybrid фаза поправена Parabolically Loaded Compression Driver технология с използването на стария (Parabolic зареждане на устройството). В напреднал дизайн решава няколко дългогодишни предизвикателства във високоговорителния дизайн. Увеличава  се горната честотна характеристика осигурявйки перфектен преход към супер пищялката T1.
Звуковите свойства на супер пищялката, често е трудно да се интегрират като традиционни средни  тонове, не са достатъчно бързи или тяхното разпръскване е различно, което води до забележима неравномерност.
Супер средния клас M2 преодолява тези предизвикателства, чрез което има много контролирана дисперсия, перфектно съвпадение на супер пищялката T1. Уникалният дизайн позволява също така диаметъра на конуса да се съхранява при 1,25 инча, което го прави бърз и изразителен. По този начин се увеличава горната лента, която категоризира M2 като супер среден клас.
M2s хай-тек дизайн има много предимства. Нейните основни елементи от дизайна елиминират проблемите, които традиционно са били опит да разрешават проблеми по пътя на усъвършенстване. Тук те са генетично отстранени от дизайна в резултат на подробен и напълно компресиран звук.
Стягащите драйвери  се увеличават с параболично натоварване, което повишава чувствителността. Оптимизация и строг контрол на въздушното съпротивление в параболичната чиния осигурява максимално съединяване без тонална смяна или твърдост.
Аеродинамичният Phase-коректор в средата гарантира правилната фаза и точна управляема дисперсия.Този m2s купол е изработен от Accumax копринено покритие, което осигурява точно и биологично възпроизводство.
Често, драйвери на компресия  направени с метални конуси, може да дадат твърд звук, защото звукът се възпроизвежда от метал/ твърда повърхност чрез рог. Компресията на M2 има значително по-лек компресиращ фактор.

Интеграция, хомогенност и оптимизация
Телесто е оборудван с 2 M4 бас-средата тон в настройка Array по вертикална линия. Свойствата на вертикална линия в масива са подсилени от специалните шушулки  Кала (вдлъбнати Audio Ленс апарати).  Този контрол осигурява възможно най-точна интеграцията на задвижващите елементи.

Обикновено, говорителя е проектиран и оптимизиран, на ос с един микрофон. Това означава, че един микрофон, поставен в предната част на говорителя е основната  връзка и трябва да работи с изключение на субективни тестове за слушане.

Човешкия слух е винаги в стерео, дори когато звукът идва от източник на моно. Sound винаги се възприема и тълкува като диференциал на звука от двете уши. За развитието на серията Titan,  построяват комплексен звуков анализиращ компютър, който едновременно получава и анализира данни от 21 микрофонни двойки. Микрофоните са подредени в полукръг пред говорителя, така могат да бъдат направени измервания на цялото поле на звука.

В началото стана ясно, че един говорител, който измерва перфектно на една ос, може да бъде далеч от добро, когато се измерва само на 10 градуса отклонение от оста.
Това е проблем, който дори и най-сложният кросоувър не може да го поправи. Това е довело до развитието на M2 Super midtone PLD  устройството за товарене и шушулки Кала (вдлъбнати Audio Ленс апарати).

Dual M4 Ballistic Kevlar бас
M4 бас-средния клас е 4-инчов драйвер  с балистичен клас Kevlar Cone. За да се осигури по-добър и безпроблемен преход от супер средния клас M2 и твърдото разстояние до субуферa за XLT-8 е необходим един много бърз и лек бас със среден обхват.

Kevlar е изобретен от Dupont Corporation в началото на 60-те години и са били използвани като високоговорители в продължение на много години, тъй като тя е лека, здрава и без ехо. Тези предимства идват със собствен набор от предизвикателства, Kevlar е  трудно да се интегрира поради, което често виждаме нискокачествени Kevlar (ниско-нишка-броене), използван във високоговорителите. Чрез използване на нискокачествени Kevlar, повечето от неговите специални свойства са загубени. Бас полутоновете М4 използват най-висококия балистичен клас Kevlar. Конусите са леки и изключително строги. Kevlar е изтъкан от влакна и е много чувствителен към влага като я абсорбира, ако не е специално обработен. Дяловете М4 са от типа Long-хвърляне. Необичайно е за бас-среден клас да бъдат проектирани с помощта на геометрията, особено когато са преминали през 350 Hz. Големият потенциал на хвърляне се получава чрез високо Santoprene окачване и центриране със специалния Super Spider и гласовата намотка с височина на ликвидация на почти 2 сантиметра. Височината за намотаване на стронций-кобалтов магнит осигурява силно електродвижещо взаимодействие, което да задържа устройството в желязна хватка.Това дава интригуващ и  динамичен звук, който можете да изпитате по време на жива музика.

 

XLT-8 Дълбока бас единица
Telesto е оборудван с XLT  8 (Extra Long Throw) нискочестотен високоговорител, монтиран от външната страна на кулата Telesto. XLT-8 субуфера е много добър вариант на бас, че дори и надминава MiniMe P8 субуфер, който един от най-мощените субуфери на пазара в своя клас по размер.
XLT-8 бас се строи с помощта на земетръсната XLT геометрия, която е една еволюция на генетична и  дългосрочна  архитектура.
Конусът е съставен от целулоза и фибростъкло, който се характеризират с  лекота и здравина. Висока Santoprene заобикаля  Super Spider  и води до отлична мобилност.
Една голяма медна гласовата намотка, свързана с една силна стронций-кобалтова система. Най-силно електромагнитно взаимодействие между звуковата бобина и  магнит в много високо реактивен импеданс. Това гарантира, че енергията се превръща в движение, а не в топлина. Така се избягва получената топлинна компресия.
Поглезете сетивата си с Titan Телесто.

Specifications:

 • Model nr.: PN2515BLACK
 • EAN: 0 068975 900138
 • 1 “silk dome tweeter with neodynium magnet.
 • 1.25″ horn-loaded silk dome midrange.
 • Two 4 “Ballistic Grade Kevlar bass-mid .
 • 8 ” XLT-woofer.
 • Stilla-Sphere cabinet to the tweeter.
 • Frequency response: 25 – 40.000Hz.
 • Recommended amplifier power: 100 to 500 watts.
 • Impedance: 4 ohms.
 • Sensitivity: 88dB / 1M / 2.83 W

Dimensions:

Content missing