Тонколона Acoustic Energy AE109 Walnut

1 600 лв. / Чифт

Стоящи на пода тонколони с топъл и детайлен звук. Серията „AE100” включва център и букшелф колони. Това прави Acoustic Energy AE100 подходящи както за стерео, така и за съраунд на домашно кино.

Цвят: Орех

Цена за Чифт!

 

Изчерпан

Описание

Тонколони Acoustic Energy AE109 Walnut

Новата тонколона Acoustic Energy AE109 е разработена с качеството да предоставя изключително добър звук в корпуса на компактна подово стояща тонколона, по същият начин както оригиналната световно известна AE109 произведена преди 20 години. За да постигне това два 4“ драйвера, оптимизирани с висококачествена моторна система, си партнират с 28мм мек куполен високоговорител. Дизайнът от 2.5 ленти е технология, която позволява нива на контрол на силата, които преди бяха непостижими за подобен тип високоговорители. Особено внимание е обърнато на фазово-времевото изравняване между говорителите, което е предоставя възможно най-вярно изпълнение в баланс на ниски, средни и високи честоти.

Подобно на AE100 тонколоните за стойка или рафт, високоговорителите са поставени в корпус от 18мм MDF, кутия наследена от референтните серии. Резултатът е представяне и качество на звука на толкова високо ниво, което всеки познаващ марката Acoustic Energy очаква да получи.

Тонколоните Acoustic Energy AE109 се предлагат в цветове от Черен Сатен и Орех

Тонколона Acoustic Energy AE109 Walnut

Техническа Спецификация

Drive Unit: 4″ paper cone
Tweeter: 1″ dome
Frequency Range: 40Hz -35kHz
Sensitivity: 89dB
Peak SBL: 113dB
Power Handling: 150w
Crossover Frequency: 2.3kHz
Impedance: 4ohms
Design: 2.5 way
Dimensions: 800 x 160 x 240 (HxWxD)
Weight: 17.5kg (each)
Finishes: Satin Black and Walnut vinyl veneer

Първото ревю на новата AE109 е публикуван от списание HiFi Choice и с удоволствие ви съобщаваме, че  получи 5-звезди и знак “препорчан”.

“Човек не може да не е впечатлен от звука на тази малка подова тонколона.”

“Заключение на HiFi Choise: Атрактивна, достъпна малка подовостояща тонколона, AE109 на Acoustic Energy звучи неочаквано прецизно за цената си и все пак е невероятно забавно да се наслаждавате на голямо разнообразие от музика. Ако търсите такъв вид тонколони, АЕ109 не трябва да ги пропускате.. Чуйте ги, ако е възможно.“

Повече на AE100 серията тонколони:

Като се има предвид взискателните изисквания, довели до създаването на оригиналната първа серия, може да звучи изненадващо, че успяха да постигнат още по-висока производителност от по-компактни кутии на по-достъпни цени … Серията AE100 е физическо доказателство, че това е възможно.

Новата серия AE100 въвежда редица подобрения и еволюционни промени, фокусирани върху прецизирането на слушането, едновременно с осигуряването на по-елегантна тонколона. Използван е модулът на високоговорителите WDT от AE1 Active тонколоните, който създава далеч по-добра дисперсия в стаята, както и проектиране на портовете в задната част за по-малко оцветяване в средата и подобрен бас. В същото време външният дизайн е подобрен за по-елегантен външен вид, който трябва да работи добре в голямо разнообразие от интериорни пространства.

Резултатът е стилен и по-мощен набор от тонколони, които олицетворяват всички качества, за които Acoustic Energy са известни, като се възползват от всичко, което са научили в непрекъснатият процес на развитие.

Допълнителна информация

Цвят

Мощност

Говорител

Чувствителност

Честотен диапазон

Размер

Content missing