Тонколона Meridian M6

8 600 лв. / чифт

Hi-Fi дизайнерска тонколона. Независимо дали тонколона се използва индивидуално, като стерео или съраунд система, ще получите превъзходен звук.

Тонколоните  Meridian могат да се свържат и да работят със Sonos система. За повече информация може да се свържете с нас.

Цвят: черно

По предварителна заявка

Описание

Тонколона Meridian M6

Отличеният с награди M6 включва високопроизводителни усилватели и електроника, които са добре скрити в уникалният кабинет. Независимо дали се използва индивидуално, в стерео конфигурация или в съраунд саунд система, цифровият активен високоговорител M6 съчетава превъзходен звук с елегантен дизайн, за да допълни всяка обстановка и всеки дизайнерски интериор.

РЕЗОНАНСЕН КОНТРОЛ

Meridian Resonance Control използва размерите на помещението, за да компенсира за първичните модални резонанси, които са особено изострени при тонколони с насочени надолу високоговорители.

Meridian Bespoke Signal Mapping използва цифрова обработка на сигнала за прилагане на индивидуални кросоувър филтри, които са проектирани специално за всяка конфигурация на задвижващи устройства в рамките на високоговорителя.

E3 BASS

Meridian E3 Bass използва специално проектирани филтри за разширяване и подобряване на нискочестотната характеристика на високоговорителя.

тонколона meridian M6

FFA (Full Frequency Alignment) е комбинация от цифрови филтри и времеви корекции за забавяне на сигнала пътуващ до високоговорителя. Той гарантира, че всички честоти достигат до ухото на слушателя едновременно.

Meridian Pro-Active Bass предпазва бас драйвера от прекомерно пренапрежение, осигурявайки максимален изход на басите, без да поврежда задвижващия модул.

Meridian Pro-Active Thermal следи звука, който се изпраща към широкообхватния драйвер и ограничава общата сила на звука на високоговорителя, ако има риск задвижващият модул да се нагрее твърде много.

Meridian Q-Sync внедрява многобройната система за буфериране на Meridian „First In, First Out“, която минимизира трептене, осигурявайки перфектно време за изтласкване на звуковите вълни и подобрена яснота на звуковата картина

Meridian True Link е метод за криптиране и прехвърляне на цифрово аудио с висока разделителна способност през SPDIF връзки. Позволява сигурно движение на цифров звук, като същевременно гарантира, че SPDIF часовниковият сигнал може да се предава без изкривяване.

Meridian Free-Q се използва за компенсиране на акустични проблеми, свързани със специфични условия за поставяне на високоговорителя

Гамата Performance от високоговорители Meridian приема същия дизайн на корпуса и много от интегрираните технологични принципи, включени в референтната гама.

Традиционната настройка – усилватели, задвижващи пасивни високоговорители – е неефективна и ограничава качеството на звука. Високоговорителите Meridian Performance съдържат цялостна, съчетана аудио система с ефективни DSP кросоувъри, множество DAC и специфични за драйвера усилватели, осигуряващи по-високо цялостно качество и по-малко потребление на енергия.

Specification

AUDIO INPUTS

Meridian Speakerlink (RJ45)


AUDIO OUTPUTS

Meridian Speakerlink (RJ45)


PERFORMANCE

Peak SPL: 114dB at 1m (music material)

Noise less than 15dB spl. Overall distortion typically <0.02% at any frequency or level

Frequency response In room within 3dB: 38Hz – over 20kHz


BASS DRIVERS

1 x 140mm aluminium cone


WIDE RANGE DRIVER

1 X 85mm aluminium cone


DIMENSIONS / WEIGHT

HEIGHT: 921mm [36.26in] (Including rubber bumpons)

DIAMETER 300mm [11.8in] at base, 66mm [2.6in] at top

WEIGHT: 18kg [39.6lbs]


DISPLAY

Discreet light halo indicates whether the speaker is operating (white) or in standby (blue)


POWER

110 – 120 Volt 50/60Hz Max 500W

220 – 240 Volt 50/60Hz Max 500W

 

Content missing