Тонколона Meridian DSP8000 XE

21 000 лв. / Чифт

Hi-Fi дизайнерска тонколона с автентичен и реалистичен звук.

Тонколоните  Meridian могат да се свържат и да работят със Sonos система. За повече информация може да се свържете с нас.

Цвят: черно, бяло, червено, оранжево, синьо

По предварителна заявка

Описание

Тонколона Meridian DSP8000 XE

Високоговорител от следващо поколение

DSP8000 XE е първият продукт, произлязъл от революционната Extreme Engineering Programme на Meridian; резултат от години на инвестиции и изследвания в екстремно ефективният аудио дизайн, изграден върху основните и уникалните елементи част от подхода на Meridian, за доставяне на автентичен, естествен и реалистичен звук.

Нова концепция за дизайн, Meridian’s Precision Sonic Transport, използва иновативни техники и процеси, които гарантират, че цялото пътуване, извършено от аудио сигналa, поддържа максимална автентичност,  така че слушателят да се потопи в наутрален и реалистичен звук.

Изключителната прецизност, динамика и чиста мощност на високоговорителите DSP8000 XE означават, че те предоставят невероятно изживяване както в кината, така и в стаите за слушане. Нашата опция цветови финиш Select ви дава избор DSP8000 XE да се влеят в стаята с допълващо покритие или да се открояват със смел, жив цвят, завършен в мат или гланц.

Meridian Bespoke Signal Mapping използва цифрова обработка на сигнала за прилагане на индивидуални кросоувър филтри, които са проектирани специално за всяка конфигурация на задвижващи устройства в рамките на високоговорителя.

E3 BASS

Meridian E3 Bass използва специално проектирани филтри за разширяване и подобряване на нискочестотната характеристика на високоговорителя.

FFA (Full Frequency Alignment) е комбинация от цифрови филтри и времеви корекции за забавяне на сигнала пътуващ до високоговорителя. Той гарантира, че всички честоти достигат до ухото на слушателя едновременно.

Meridian Q-Sync внедрява многобройната система за буфериране на Meridian „First In, First Out“, която минимизира трептене, осигурявайки перфектно време за изтласкване на звуковите вълни и подобрена яснота на звуковата картина

Meridian Pro-Active Bass предпазва бас драйвера от прекомерно пренапрежение, осигурявайки максимален изход на басите, без да поврежда задвижващия модул.

Meridian Pro-Active Thermal следи звука, който се изпраща към широкообхватния драйвер и ограничава общата сила на звука на високоговорителя, ако има риск задвижващият модул да се нагрее твърде много.

True Time е собственият Apodising Filter на Meridian, който избягва предварителното възпроизводство и почиства ефектите от ранните резонанси, като преобразува предварителното ехо в пост-ехо.

Meridian True Link е метод за криптиране за прехвърляне на цифрово аудио с висока разделителна способност през SPDIF връзки. Позволява сигурно движение на цифров звук, като същевременно гарантира, че SPDIF часовниковият сигнал може да се предава с минимално влошаване.

Meridian Free-Q се използва за компенсиране на акустични проблеми, свързани със специфични условия за поставяне на високоговорителя

Строителство

Отделно главно устройство цели да изолира изцяло новия високоговорител и неговият драйвър за среден диапазон от основния корпус. Извити линии, базирани на елипса, допринасят за твърдост и избягват успоредни вътрешни повърхности. Външните стени, изработени от многослойна комбинация от брезов шперплат, алуминий и смола, са комбинирани със значителни вътрешни подпори, за да създадат невероятно инертен шкаф.

Specification

INPUT CONNECTIVITY

Meridian SpeakerLink connector (RJ45)

1 x co-axial digital audio [RCA phono] supporting up to 192kHz @ 24-bit

1 x optical digital audio [Toslink] supporting up to 96kHz @ 24-bit

1 x USB digital audio [type C] supporting up to 384kHz @ 24-bit

Bluetooth via the Meridian B-Link [supplied]

1 x balanced analogue audio [XLR] on IA21 Analogue Input Module

1 x unbalanced analogue audio [RCA phono] on IA21 Analogue Input Module


OUTPUT CONNECTIVITY

1 x Meridian SpeakerLink connector (RJ45)


PERFORMANCE

Peak SPL: 120dB@1m for a single speaker

Frequency response in room within 3dB: 18Hz – 40kHz


TWEETER AMPLIFIER

Class AB, capable of greater than 150W into 4Ω, < 1% THD

THD + noise @ 1kHz < 0.005%

Bandwidth >100kHz


MID-RANGE AMPLIFIER

Class AB, capable of greater than 150W into 4Ω, < 1% THD

THD + noise @ 1kHz < 0.005%

Bandwidth >100kHz


BASS AMPLIFIERS

Six bridged pairs of Class-D amplifiers – each pair capable of greater than 240W into 4Ω, < 1% THD.

THD + noise @ 1kHz < 0.008%


TWEETER

25mm beryllium dome with silver voice-coil, steel custom faceplate and waveguide


MID-RANGE DRIVER

1 x 160mm with non-conductive voice-coil former and anti-resonance clamp-ring mounting system


BASS DRIVERS

6 x 200mm polypropylene long-throw (up to 24mm excursion) with anti-resonance clamp-ring mounting system


FRONT-PANEL INDICATOR

Blue in Standby, White in use (can also be unlit in use)


REAR-PANEL CONTROLS

Power On/Off, channel selector switch, input sensitivity switch [on analogue input module]


DIMENSIONS / WEIGHT

HEIGHT: 1350mm [53.2in] (With feet/spikes)

WIDTH: 400mm [15.7in] tapering to 158mm [6.2in]

DEPTH 528mm [20.8in] tapering to 210mm [8.3in]

WEIGHT: 110.5kg [243lbs]

 

Content missing