Тонколона Meridian DSP7200.2

43 400 лв. / чифт

Hi-Fi дизайнерска тонколона с автентичен и реалистичен звук.

Тонколоните  Meridian могат да се свържат и да работят със Sonos система. За повече информация може да се свържете с нас.

Цвят: черно, бяло, червено, оранжево, синьо

По предварителна заявка

Описание

Тонколона Meridian DSP7200.2

Високоговорител от следващо поколение

Тонколона Meridian DSP5200.2

Приемайки същия дизайн и технология на корпуса като водещия DSP8000 на Meridian, е DSP7200.2. Проектиран да бъде гъвкав в приложението си, DSP7200.2 е подходящ за използване в широк спектър от среди, от малки до относително големи помещения (20-50m2).

Използвайки персонализиран средночестотен драйвер, заедно с чифт осем-инчови бас-драйвери, DSP7200.2 предлага подобрена пространствена разделителна способност и прокарва границите с огромната динамика, която произвежда. Неговият невероятно инертен шкаф е изработен от ламинирани под налягане панели, всеки от които използва три слоя студено отгледан брезов шперплат около алуминиева сърцевина с дебело вътрешно покритие от смола. DSP7200.2 има още по-голям удар от DSP5200.2 – Впечатляващо усещане за мащаб, реалистични детайли и нискочестотен авторитет са гарантирани благодарение на експертния инженеринг на Meridian.

Най-новият DSP код на Meridian гарантира, че всички аудиосигнали, включително MQA Core потоци, се изобразяват при 88,2/96kHz, независимо от входящата честота на дискретизация, максимизирайки потенциала на DSP двигателя на високоговорителя.

DSP7200.2 доставя толкова качествен звук, колкото конвенционален високоговорител с осем пъти по-голям физически обем – доставяйки атмосферата и емоцията от изпълнение на живо направо в дома. Стандартните покрития се предлагат в бяло или черно лакирано с пиано, а чрез Meridian Select се предлагат още 270 цвята по поръчка. DSP7200.2 се предлага като на пода или като опции за хоризонтален централен канал с пълен диапазон за домашно аудио или кино приложения.

Тонколона Meridian DSP5200.2

 

Specification

AUDIO OUTPUTS – Meridian SpeakerLink (RJ45) & RCA phono digital outputs delivering 32kHz to 96kHz sampling rates at up to 24-bit, with MHR support

PERFORMANCE – Peak SPL: 120dB at 1m – Noise less than 15dB SPL

Frequency response in-room within 3dB: 20Hz to over 20Hz

AMPLIFIERS – 5 x 150w (750w) – Overall distortion typically <0.02% at any frequency or level

BASS DRIVERS – 6 x 200mm long-throw

MID DRIVER – 160mm polypropylene

TWEETER – 25mm (1”) aluminium composite dome tweeter, silver wire voice-coil, dual magnet, semi-hornloaded

DISPLAY – Eight-character display with additional status indicators; can be blanked during use

DIMENSIONS / WEIGHT

HEIGHT: 1350mm [53.2in] (Without feet/spikes)

WIDTH: 158mm [6.2in] tapering to 400mm [15.7in]

DEPTH 210mm [8.3in] tapering to 528mm [20.8in]

FOOTPRIMT (W x D): 400mm [15.7in] x 528mm [20.8in]

WEIGHT: 105kg [231lbs]

POWER – 20VA standyby; 920VA max

 

E3 BASS – Meridian E3 Bass използва специално проектирани филтри за разширяване и подобряване на нискочестотната характеристика на високоговорителя.

FFA (Full Frequency Alignment) е комбинация от цифрови филтри и времеви корекции за забавяне на сигнала пътуващ до високоговорителя. Той гарантира, че всички честоти достигат до ухото на слушателя едновременно.

Тонколона Meridian DSP5200.2

Meridian Q-Sync внедрява многобройната система за буфериране на Meridian „First In, First Out“, която минимизира трептене, осигурявайки перфектно време за изтласкване на звуковите вълни и подобрена яснота на звуковата картина

Meridian Pro-Active Bass предпазва бас драйвера от прекомерно пренапрежение, осигурявайки максимален изход на басите, без да поврежда задвижващия модул.

Meridian Pro-Active Thermal следи звука, който се изпраща към широкообхватния драйвер и ограничава общата сила на звука на високоговорителя, ако има риск задвижващият модул да се нагрее твърде много.

True Time е собственият Apodising Filter на Meridian, който избягва предварителното възпроизводство и почиства ефектите от ранните резонанси, като преобразува предварителното ехо в пост-ехо.

Meridian True Link е метод за криптиране за прехвърляне на цифрово аудио с висока разделителна способност през SPDIF връзки. Позволява сигурно движение на цифров звук, като същевременно гарантира, че SPDIF часовниковият сигнал може да се предава с минимално влошаване.

Meridian Free-Q се използва за компенсиране на акустични проблеми, свързани със специфични условия за поставяне на високоговорителя.

 

 

Content missing