Тонколона Meridian DSP5200.2

17 000 лв. / Чифт

Hi-Fi дизайнерска тонколона с автентичен и реалистичен звук.

Тонколоните  Meridian могат да се свържат и да работят със Sonos система. За повече информация може да се свържете с нас.

Цвят: черно, бяло, червено, оранжево, синьо

По предварителна заявка

Описание

Тонколона Meridian DSP5200.2

Високоговорител от следващо поколение

Тонколона Meridian DSP5200.2

Проектиран и изработен ръчно в Обединеното кралство в фабриката на Meridian в Кеймбриджшир, DSP5200.2 създава автентичен, естествен и реалистичен звук. Световноизвестната DSP технология и вграденото усилване на Meridian заменят традиционния пасивен кросоувър.

Създаден, за да пасне на малки до средни помещения (20-30 m2), DSP5200.2 има малък отпечатък и скромна височина. Собствената технология на Meridian – Enhanced Bass Alignment (EBA) гарантира, че звукът е подравнен във времево в целия честотен диапазон, създавайки кохерентност, непостижима в пасивния високоговорител.

Корпусът на DSP5200.2 е оформен от нисък резонанс, многослоен, студено отгледан, брезов шперплат и се предлага в стандартно пиано черно или бяло покритие и набор от покрития по поръчка, които, в комбинация с услугата за проектиране и спецификации на Meridian , означава, че можете да проектирате аудио пространството си в свой стил.

Най-новият DSP код на Meridian гарантира, че всички аудиосигнали, включително MQA Core потоци, се изобразяват при 88,2/96kHz, независимо от входящата честота на дискретизация, максимизирайки потенциала на DSP двигателя.

Истински високоговорител с пълен обхват, DSP5200.2 предоставя на слушателите изключителна мощност и яснота. Стандартните покрития се предлагат в бяло или черно лакирано с пиано, а чрез Meridian Select се предлагат още 270 цвята по поръчка. DSP5200.2 се предлага като подова или пълна гама хоризонтални централни канали за приложения за домашно аудио или кино.

Тонколона Meridian DSP5200.2

Specification

AUDIO INPUTS – Meridian SpeakerLink (RJ45) & RCA phono digital inputs accepting 32kHz to 96kHz sampling rates at up to 24-bit, with MHR support

AUDIO OUTPUTS – Meridian SpeakerLink (RJ45) & RCA phono digital outputs delivering 32kHz to 96kHz sampling rates at up to 24-bit, with MHR support

PERFORMANCE – Peak SPL: 116dB at 1m

Noise less than 15dB SPL
Frequency response in-room within 3dB: 35Hz to over 20kHz

AMPLIFIERS – 3 x 75w (225 w)

Overall distortion typically <0.02% at any frequency or level

MID/BASS DRIVER – 160mm polypropylene long-throw

LOW-BASS DRIVER – 160mm polypropylene long-throw

TWEETER – 25mm (1”) aluminium composite dome, silver wire voice-coil, dual magnet, semi-horn loaded

DISPLAY – Eight-character display with additional status indicators; can be blanked during use

DIMENSIONS / WEIGHT

HEIGHT: 903mm [36in] (Without feet/spikes)

WIDTH: 178mm [7in] tapering to 300mm [11.8in]

DEPTH: 220mm [8.7in] tapering to 360mm [14.2in]

FOOTPRINT (W x D): 300mm [11.8in] x 360mm [14.2in]

WEIGHT: 27kg [59.5lbs]

POWER – 20W standby; 300W maximum

Тонколона Meridian DSP5200.2

E3 BASS – Meridian E3 Bass използва специално проектирани филтри за разширяване и подобряване на нискочестотната характеристика на високоговорителя.

FFA (Full Frequency Alignment) е комбинация от цифрови филтри и времеви корекции за забавяне на сигнала пътуващ до високоговорителя. Той гарантира, че всички честоти достигат до ухото на слушателя едновременно.

Meridian Q-Sync внедрява многобройната система за буфериране на Meridian „First In, First Out“, която минимизира трептене, осигурявайки перфектно време за изтласкване на звуковите вълни и подобрена яснота на звуковата картина

Meridian Pro-Active Bass предпазва бас драйвера от прекомерно пренапрежение, осигурявайки максимален изход на басите, без да поврежда задвижващия модул.

Meridian Pro-Active Thermal следи звука, който се изпраща към широкообхватния драйвер и ограничава общата сила на звука на високоговорителя, ако има риск задвижващият модул да се нагрее твърде много.

True Time е собственият Apodising Filter на Meridian, който избягва предварителното възпроизводство и почиства ефектите от ранните резонанси, като преобразува предварителното ехо в пост-ехо.

Meridian True Link е метод за криптиране за прехвърляне на цифрово аудио с висока разделителна способност през SPDIF връзки. Позволява сигурно движение на цифров звук, като същевременно гарантира, че SPDIF часовниковият сигнал може да се предава с минимално влошаване.

Meridian Free-Q се използва за компенсиране на акустични проблеми, свързани със специфични условия за поставяне на високоговорителя

 

 

Content missing