Тонколона Acoustic Energy AE520

8 000 лв. / Чифт

Стоящи колони с несравнимо чист, мощен и качествен звук. Подходящи за домашно кино.

Цена за чифт!

 

Описание

Тонколона Acoustic Energy AE520

 

Внушителни, мощни тонколони за подово позициониоране. AE520 са подходящи за средни и големи помещения.

Acoustic Energy AE520 разполагат с два специални 125mm driver-и за средните честоти, три нискочестотни driver-и и 25mm tweeter-и – всички изработени от въглеродни влакна, за да осигурят перфектно тонално съвпадение в честотния диапазон.

Два специални 125mm driver-и от въглеродни влакна съдържат обновените 35mm звукови намотки за ниска термична компресия и оптимална двигателната сила. Монтирани са в собствена специална запечатана кутия, докато трите специални нискочестотни driver-и са рефлекторно натоварени от голям правоъгълен порт,  който е обърнат към задната част. Керамичните алуминиеви driver-и, в тонколоните предлагат отлично затихване за по-плавен и по-прозрачен звук.

Вертикалната насоченост е оптимизирана, за да осигури отлично вертикално покритие на звука, коeто при повечето тонколони се губи в тавана и пода.

 

AE520 се предлагат в цвят: Piano Gloss Black(Черен пиано лак), Piano Gloss White(Бял пиано лак) и Walnut(Орех).

Чист, мощен и качествен звук, който Acoustic Energy осъвършенстват повече от 30 години.

AE520 лесно ще се впишат във всякакъв домашен интериор.

 

 

 

Технически Спецификации:
Drive Unit: 125mm carbon fibre cones
Tweeter: 30Hz – 28kHz (+/- 6dB)
Frequency Range: 90dB
Sensitivity: 113dB
Peak SPL: 300w
Power Handling: 373Hz/2.8kHz
Crossover Frequency: 6ohms
Impedance: 3 way
Design: Slim, cloth magnetic fit
Dimensions (mm): 1130 x 185 x 320 (HxWxD, exc. spikes)
Weight: 30kg (each)
Finishes: Piano Gloss White, Piano Gloss Black and American Walnut wood veneer

Тонколона Acoustic Energy AE520

TWEETER-И

Серията 500 включва ново разработени tweeter-и с 25mm купол от въглеродни влакна. Въглеродните влакна са много по-леки и правят по-добрo затихване от другите материали за твърд купол.  Осигуряват светкавично бърз, естествен звук. Новият алуминиев WDT waveguide на driver-а за високите честоти е разположен близо до mid bass driver-а за оптимална дисперсия и е достатъчно стабилен, за да намали вибрациите.

DRIVER-И

Тонколоните от сетията AE500 разполагат със 125mm mid bass driver съдържа обновените 35mm звукови намотки за малка термична компресия и динамичен, контролиран басов отговор. Нискочестотният woofer е оптимизиран за линеен максимум и минимално изкривяване. Осигурява дефиниция на средния диапазон, а лекият конус увеличава преходната скорост и яснота.

КРОСОУВЪР

Кросоувърите използват навити кондензатори от полипропиленов филм с висок волтаж и индуктори с въздушна сърцевина на критични места за оптимално разпръскване, чрез по-малък размер на акустичния източник в рамките на кросоувъра.

КУТИЯ

Кутията на тонколоната е изработена от 18mm Resonance Suppression Composite (RSC), специално разработена, за да се намали акустичното излъчване на корпуса.

Тонколона Acoustic Energy AE520 White

 

 

 

 

Допълнителна информация

Цвят

, ,

Чувствителност

Честотен диапазон

Размер

Избери Цвят

Piano Gloss Black, Piano Gloss White, Walnut

Content missing