Тонколона Acoustic Energy AE120² Walnut

2 400 лв. / Чифт

Стоящи колони с топъл и детайлен звук. Серията „AE100” включва център и букшелф колони. Това прави Acoustic Energy AE100 подходящи както за стерео, така и за съраунд на домашно кино.

Цвят: Орех

Цена за Чифт!

 

Изчерпан

Описание

Тонколона Acoustic Energy AE120² Walnut

AE120² е най-големият модел от серия 100 и е с истински 3-посочен дизайн. Този високоговорител предлага силен звук от тънък корпус, стилизиран с вкус, за да се впише в широка гама от различни домашни среди. Двойните бас задвижващи устройства подкрепят производителността на запълване на стаята със специален драйвер за среден обхват, поставен в собствен корпус, внимателно проектиран да смекчи вредните ефекти от отраженията на задната вълна. Интегриран в перфектно съчетания вълновод с технология за широка дисперсия (WDT), 25-милиметровият високоговорител с мек купол на Acoustic Energy управлява високите честоти с контролирана дисперсия, висока чувствителност и ниско изкривяване.

3-посочният кросоувър е с компенсиран импеданс, за да се избегнат проблемите с резонанса, които иначе биха забавили предаването на басите и представянето на цветовете в средния диапазон. Особено внимание е обърнато и на подравняването на фазата и времето за оптимална интеграция и звукова сцена. Резултатът е високоговорител, предлагащ гладка, широка дисперсия на високите честоти с чист среден обхват и светкавично бърз бас. Инертният корпус на шкафа е изработен от 15 мм HDF и подобно на по-малкия AE109², е снабден с маса, заредена, за да помогне за потискане на вибрациите на шкафа. Вътрешната система за закрепване е внимателно настроена, за да намали резонансите на корпуса. Новият AE120² се възползва от фино оформен, дискретен сатенено черен цокъл за подпомагане на стабилността, допълнително

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

ПИЩЯЛКА

25-милиметровият високоговорител с мек купол на Acoustic Energy е проектиран в тандем с бас драйвер от серия 100, за да предложи оптимална интеграция и тонално съвпадение. В съчетание с новият вълновод с широка дисперсионна технология, областта на кросоувъра между задвижващите устройства е безпроблемна, докато високомощният неодимов двигател осигурява надеждно възпроизвеждане на голям обем без изкривявания

Драйвери

130-милиметровият бас/среден драйвер, използван в серия 100, е разработен с високомощен двигател с дълга екскурзия, за да осигури задоволителни нива на силата на звука и удължаване на басите от сравнително компактни кутии. Конусът от легирана хартия позволява по-висока точка на кръстосване за по-плавно пресичане на средните честоти и безпроблемно пресичане с високочестотния високоговорител, създавайки изключително висока прецизност, детайлно и преди всичко музикално възпроизвеждане на звук.

Серията 100 използва тънки корпуси с висока плътност 15 мм (HDF) с внимателно настроени крепежни елементи, намаляващи вредните резонанси, като същевременно запазват тялото и веществото от компактни, практични шкафове. Портирането на задния слот подобрява плавното удължаване на басите с минимално въздействие върху помещението, което позволява лесно поставяне. AE109² и AE120² разполагат с инертно натоварване на масата за допълнителна стабилност и акустично затихване, всички модели се доставят с тънки магнитни решетки.

Техническа Спецификация

Drive Unit: 130mm paper cones
Tweeter: 25mm fabric dome
Frequency Range: 39Hz – 26kHz
Sensitivity: 90dB
Peak SBL: 116dB
Power Handling: 200w
Crossover Frequency: 6ohms
Impedance: 3 way
Design: Slim, cloth magnetic fit
Dimensions: 950 x 165 x 250 (HxWxD, inc. plinth)
Weight: 19kg (each)
Finishes: Satin Black and Walnut vinyl veneer

Първото ревю на новата AE120 е публикуван от списание HiFi Choice и с удоволствие ви съобщаваме, че  получи 5-звезди и знак “препоръчан”.

“Човек не може да не е впечатлен от звука на тази  подова тонколона.”

“Заключение на HiFi Choice: Атрактивна, достъпна малка подовостояща тонколона, AE120 на Acoustic Energy звучи неочаквано прецизно за цената си и все пак е невероятно забавно да се наслаждавате на голямо разнообразие от музика. Ако търсите такъв вид тонколони, АЕ120 не трябва да ги пропускате.. Чуйте ги, ако е възможно.“

Повече за AE100 серията тонколони:

Като се има предвид взискателните изисквания, довели до създаването на оригиналната първа серия, може да звучи изненадващо, че успяха да постигнат още по-висока производителност от по-компактни кутии на по-достъпни цени … Серията AE100 е физическо доказателство, че това е възможно.

Новата серия AE100 въвежда редица подобрения и еволюционни промени, фокусирани върху прецизирането на слушането, едновременно с осигуряването на по-елегантна тонколона. Използван е модулът на високоговорителите WDT от AE1 Active тонколоните, който създава далеч по-добра дисперсия в стаята, както и проектиране на портовете в задната част за по-малко оцветяване в средата и подобрен бас. В същото време външният дизайн е подобрен за по-елегантен външен вид, който трябва да работи добре в голямо разнообразие от интериорни пространства.

Резултатът е стилен и по-мощен набор от тонколони, които олицетворяват всички качества, за които Acoustic Energy са известни, като се възползват от всичко, което са научили в непрекъснатият процес на развитие.

Допълнителна информация

Цвят

Мощност

Говорител

Чувствителност

Честотен диапазон

Размер

Content missing