Тонколона Acoustic Energy AE109² Walnut

1 800 лв. / Чифт

Стоящи колони с топъл и детайлен звук. Серията „AE100” включва център и букшелф колони. Това прави Acoustic Energy AE100 подходящи за домашно кино.

Цвят: Орех

Цена за Чифт!

Описание

Тонколона Acoustic Energy AE109² Walnut

AE109² са проектирани за да предлагат безпроблемно изпълнение, запълващо стаята почти същия начин, както световно признатият оригинален чифт подовостоящи тонколони AE109 направи преди 20 години. За да бъде възможно това, два 130-милиметрови хартиени драйвера, използващи моторна система със свръхвисока сила, се използват в партньорство с 25-милиметров високоговорител с мек купол. 2.5-посочният кросоувър се отличава с уникална топология, позволяваща интеграция и управление на мощността. Особено внимание е обърнато на подравняването на фазите и времето за възможно най-сплотено представяне.

Подобно на букшелф тонколоните AE100², драйверът и кросоувърът се помещават в солиден 15-милиметров HDF шкаф, който взема стилистични черти от отличената с награди серия на Acoustic Energy 500. Резултатът е продукт с чисти и неподредени черти, едни тонколони които могат да доставят вълнуващо и мощно представяне, което собствениците на Acoustic Energy са си представяли от самото начало на компанията. Предлагат се сатенено черен и орехов винил фурнир.

ПИЩЯЛКА

25-милиметровият високоговорител с мек купол на Acoustic Energy е проектиран в тандем с бас драйверът от серия 100, за да предложи оптимална интеграция и тонално съвпадение. В съчетание с специалният вълновод с широка дисперсионна технология, зоната на кросоувър между задвижващите устройства е безпроблемна, докато високомощният неодимов двигател осигурява надеждно възпроизвеждане на голям обем звуково налягане без изкривявания.

ДРАЙВЕРИ

130-милиметровият бас/среден драйвер, използван в серия 100, е разработен с високомощен двигател с дълга екскурзия, за да осигури задоволителни нива на силата на звука и удължаване на басите от сравнително компактни кутии. Легираният хартиен конус позволява по-висока точка на кросоувър за по-плавно пресичане на средните честоти и безпроблемно пресичане с високочестотния високоговорител, създавайки изключително висока прецизност, детайлно и преди всичко музикално възпроизвеждане на звук

Серията 100 използва тънки корпуси с висока плътност 15 мм (HDF) с внимателно настроени крепежни елементи, намаляващи вредните резонанси. Портирането на задния слот подобрява плавното удължаване на басите с минимално въздействие върху помещението. AE109² и AE120² разполагат с инертно натоварване на масата за допълнителна стабилност и акустично затихване, всички модели се доставят с тънки магнитни решетки.

 

Техническа Спецификация

Drive Unit: 130mm paper cones
Tweeter:
25mm fabric dome
Frequency Range: 40Hz -35kHz
Sensitivity: 41Hz – 26kHz
Peak SBL: 89dB

Power Handling: 175w
Crossover Frequency: 275Hz, 2.5kHz
Impedance: 6ohms
Design: 2.5 way
Dimensions: 860 x 165 x 250 (HxWxD)
Weight: 16kg (each)
Finishes:
 Satin Black and Walnut vinyl veneer

Първото ревю на новата AE109 е публикуван от списание HiFi Choice и с удоволствие ви съобщаваме, че  получи 5-звезди и знак „препорчан“.

„Човек не може да не е впечатлен от звука на тази малъка подова тонколона.“

„Заключение на HiFi Choise: Атрактивена, достъпена малъка подовосточща тонколона, AE109 на Acoustic Energy звучи неочаквано прецизно за цената си и все пак е невероятно забавно да се наслаждавате на голямо разнообразие от музика. Ако търсите такъв вид тонколони, АЕ109 е не трябва да ги прпускате.. Чуйте ги, ако е възможно.“

Повече за AE100 серията тонколони:

Като се има предвид взискателните изисквания, довели до създаването на оригиналната първа серия, може да звучи изненадващо, че успяха да постигнат още по-висока производителност от по-компактни кутии на по-достъпни цени … Серията AE100 е физическо доказателство, че това е възможно.

Новата серия AE100 въвежда редица подобрения и еволюционни промени, фокусирани върху прецизирането на слушането, едновременно с осигуряването на по-елегантна тонколона. Използван е модулът на високоговорителите WDT от AE1 Active тонколоните, който създава далеч по-добра дисперсия в стаята, както и проектиране на портовете в задната част за по-малко оцветяване в средата и подобрен бас. В същото време външният дизайн е подобрен за по-елегантен външен вид, който трябва да работи добре в голямо разнообразие от интериорни пространства.

Резултатът е стилен и по-мощен набор от тонколони, които олицетворяват всички качества, за които Acoustic Energy са известни, като се възползват от всичко, което са научили в непрекъснатият процес на развитие.

Допълнителна информация

Цвят

Мощност

Говорител

Чувствителност

Честотен диапазон

Размер

Content missing

Също може да ви хареса…

 • Стойка за тонколона Acoustic Energy Speaker Stand

  Стойка за тонколона Acoustic Energy Speaker Stand

  1 000 лв. / Чифт
  Изпрати Запитване
 • Субуфер Earthquake Supernova MKVI 15 1

  Субуфер Earthquake Supernova MKVI 15″

  7 242 лв.
  Изпрати Запитване
 • Субуфер Acoustic Energy AE108² Walnut

  Субуфер Acoustic Energy AE108² Walnut

  1 200 лв. / Брой
  Изпрати Запитване
 • Субуфер Acoustic Energy AE108² Black

  Субуфер Acoustic Energy AE108² Black

  1 200 лв. / Брой
  Изпрати Запитване