Тонколона Acoustic Energy AE109² Black

1 800 лв. / Чифт

Стоящи колони с топъл и детайлен звук. Серията „AE100” включва център и букшелф колони. Това прави Acoustic Energy AE100 подходящи за домашно кино.

Цвят: Черен

Цена за Чифт!

Описание

Тонколона Acoustic Energy AE109² Black

AE109² са проектирани за да предлагат безпроблемно изпълнение, запълващо стаята почти същия начин, както световно признатият оригинален чифт подовостоящи тонколони AE109 направи преди 20 години. За да бъде възможно това, два 130-милиметрови хартиени драйвера, използващи моторна система със свръхвисока сила, се използват в партньорство с 25-милиметров високоговорител с мек купол. 2.5-посочният кросоувър се отличава с уникална топология, позволяваща интеграция и управление на мощността. Особено внимание е обърнато на подравняването на фазите и времето за възможно най-сплотено представяне.

Подобно на букшелф тонколоните AE100², драйверът и кросоувърът се помещават в солиден 15-милиметров HDF шкаф, който взема стилистични черти от отличената с награди серия на Acoustic Energy 500. Резултатът е продукт с чисти и неподредени черти, едни тонколони които могат да доставят вълнуващо и мощно представяне, което собствениците на Acoustic Energy са си представяли от самото начало на компанията. Предлагат се сатенено черен и орехов винил фурнир.

ПИЩЯЛКА

Acoustic Energy’s bespoke 25mm soft dome tweeter was designed in tandem with the 100 Series bass driver to offer optimum integration and tonal matching. Paired with our Wide Dispersion Technology waveguide, the crossover region between drive units is audibly seamless whilst the high-power neodymium motor assembly ensures reliable, distortion-free high-volume playback.

ДРАЙВЕРИ

130-милиметровият бас/среден драйвер, използван в серия 100, е разработен с високомощен двигател с дълга екскурзия, за да осигури задоволителни нива на силата на звука и удължаване на басите от сравнително компактни кутии. Легираният хартиен конус позволява по-висока точка на кросоувър за по-плавно пресичане на средните честоти и безпроблемно пресичане с високочестотния високоговорител, създавайки изключително висока прецизност, детайлно и преди всичко музикално възпроизвеждане на звук

Серията 100 използва тънки корпуси с висока плътност 15 мм (HDF) с внимателно настроени крепежни елементи, намаляващи вредните резонанси. Портирането на задния слот подобрява плавното удължаване на басите с минимално въздействие върху помещението. AE109² и AE120² разполагат с инертно натоварване на масата за допълнителна стабилност и акустично затихване, всички модели се доставят с тънки магнитни решетки.

 

Техническа Спецификация

Drive Unit: 130mm paper cones
Tweeter:
25mm fabric dome
Frequency Range: 40Hz -35kHz
Sensitivity: 41Hz – 26kHz
Peak SBL: 89dB

Power Handling: 175w
Crossover Frequency: 275Hz, 2.5kHz
Impedance: 6ohms
Design: 2.5 way
Dimensions: 860 x 165 x 250 (HxWxD)
Weight: 16kg (each)
Finishes:
 Satin Black and Walnut vinyl veneer

Първото ревю на новата AE109 е публикуван от списание HiFi Choice и с удоволствие ви съобщаваме, че  получи 5-звезди и знак „препорчан“.

„Човек не може да не е впечатлен от звука на тази малъка подова тонколона.“

„Заключение на HiFi Choise: Атрактивена, достъпена малъка подовосточща тонколона, AE109 на Acoustic Energy звучи неочаквано прецизно за цената си и все пак е невероятно забавно да се наслаждавате на голямо разнообразие от музика. Ако търсите такъв вид тонколони, АЕ109 е не трябва да ги прпускате.. Чуйте ги, ако е възможно.“

Повече за AE100 серията тонколони:

Като се има предвид взискателните изисквания, довели до създаването на оригиналната първа серия, може да звучи изненадващо, че успяха да постигнат още по-висока производителност от по-компактни кутии на по-достъпни цени … Серията AE100 е физическо доказателство, че това е възможно.

Новата серия AE100 въвежда редица подобрения и еволюционни промени, фокусирани върху прецизирането на слушането, едновременно с осигуряването на по-елегантна тонколона. Използван е модулът на високоговорителите WDT от AE1 Active тонколоните, който създава далеч по-добра дисперсия в стаята, както и проектиране на портовете в задната част за по-малко оцветяване в средата и подобрен бас. В същото време външният дизайн е подобрен за по-елегантен външен вид, който трябва да работи добре в голямо разнообразие от интериорни пространства.

Резултатът е стилен и по-мощен набор от тонколони, които олицетворяват всички качества, за които Acoustic Energy са известни, като се възползват от всичко, което са научили в непрекъснатият процес на развитие.

Допълнителна информация

Цвят

Мощност

Говорител

Чувствителност

Честотен диапазон

Размер

Content missing

Също може да ви хареса…

 • Стойка за тонколона Acoustic Energy Speaker Stand

  Стойка за тонколона Acoustic Energy Speaker Stand

  1 000 лв. / Чифт
  Изпрати Запитване
 • Субуфер Acoustic Energy AE108² Walnut

  Субуфер Acoustic Energy AE108² Walnut

  1 200 лв. / Брой
  Изпрати Запитване
 • Субуфер Earthquake Supernova MKVI 15 1

  Субуфер Earthquake Supernova MKVI 15″

  7 242 лв.
  Изпрати Запитване
 • -15% Намаление Субуфер Acoustic Energy AE108² Black

  Субуфер Acoustic Energy AE108² Black

  1 020 лв. / Брой
  Изпрати Запитване