Усилвател Denon PMA1600NE

3 999 лв.

Висок клас стерео усилвател с вграден висококачествен DAC. Подходящ за домашни HiFi системи.
Мощност: 2 x 140 W (4 ома)
Размери (Ш x Д x В)  434 x 414 x 135mm

Изчерпан

Описание

Усилвател Denon PMA1600NE

Denon е един от малкото производители, които продължават да разработват Hi-Fi компоненти и да развиват Hi-Fi аудио технологиите. Качеството и характеристиките на PMA-1600NE далеч надхвърлят тези на предишния модел на Denon PMA-1500. С великолепната си конструкция, уникални технологии на Denon и най-модерна свързаност, PMA-1600NE е наистина произведение на изкуството в аудио техниката. Благодарение на задния USB-B вход и вградения висококачествен цифрово-аналогов преобразувател, усилвателят възпроизвежда аудио файлове с висока резолюция до 384kHz/32-bit и DSD до 11.2MHz от компютър с безпрецедентно звуково качество. А за най-високо качество от аналоговите аудио източници, при PMA-1600NE е предвиден Аналогов режим, който изключва всички неизползвани модули, като цифровите входове и дисплея.

State-of-the-art решения на Denon

 • Изходна мощност 2 x 140 W (4 ома) – Достатъчно мощен дори за големи помещения
 • Усъвършенствано противотактно крайно усилвателно стъпало с мощни UHC (Ultra High Current) MOS транзистори и бариерни Шотки диоди – Звук с широк честотен диапазон, от най-дълбоки баси до детайлни високи честоти
 • DAC Master Clock Design – Звуковъзпроизвеждане без джитър
 • Заден USB-B вход – Възпроизвеждане на High Resolution Audio до 384 kHz / 32 bit и 11.2 MHz DSD
 • Цифров изолатор за елиминиране на високочестотния шум от USB-B и цифровите входове – Слушайте всички звукови източници без дразнещи електронни шумове
 • FL дисплей с индикация за източника и честотата на дискретизация – Ясно показване на най-важната информация
 • Аналогов AMP режим с изключване на цифровите аудио схеми и дисплея – Възпроизвеждане на чист аналогов звук
 • Advanced AL32 Processing Plus – Цифровите записи се доближават максимално до оригиналния звук
 • Конструкция Direct Mechanical Ground Construction – Потиска нежеланите вибрации
 • Конструкция на шасито с 6 отделни блока – Елиминира взаимните смущение от схемите
 • Главен трансформатор с отделно електрозахранване на аналоговите и цифровите схеми – Запазва чистотата на аудио сигналите
 • 2 оптични цифрови входа и 1 коаксиален цифров вход; Висококачествен MM & MC грамофонен еквалайзер – Готовност за музика от всякакви източници
 • Наличен в премиум сребрист и черен цвят – Перфектно се съчетава със Super Audio CD плейъра DCD-1600NE

Advanced UHC (Ultra High Current) MOS

Единично противотактно усилвателно стъпало

Усилвателят използва Advanced UHC (Ultra High Current)-MOS технология, която осигурява най-високо звуково качество с минимален брой високотокови усилвателни елементи.

Advanced UHC-MOS е идеалното усилвателно стъпало, осигуряващо предимствата на MOS-FET транзисторите по отношение на звуковото качество и превъзхождащо мощностните характеристики на биполярните транзистори. Технологията Advanced UHC-MOS е използвана в реализирането на единично противотактно крайно стъпало, постигащо на оптимален баланс между високо звуково качество и висока изходна мощност. То се справя перфектно с цялостното звучене, от най-фините музикални детайли до най-тежките натоварвания.

Конфигурация на шасито с 6 блока и конструкция „Direct Mechanical Ground Construction“

Шасито на PMA-1600NE е изградено от шест независими блока, в които са поместени съответно грамофонното входно стъпало и еквалайзер, схемата за регулиране на силата на звука, USB-DAC модулът, усилвателят, захранващият блок и управляващата схема.

Шасито е изработено от стоманени плочи с дебелина 1.0 mm за предпазване на сигналните вериги от външни вибрации и елиминиране на взаимните смущения между схемите. Захранващият блок е разположен в центъра на PMA-1600NE. С радиатори за охлаждане от двете страни, тази конструкция с добре балансирано тегло е идеалното решение за предотвратяване на вибрациите, смущаващи звука. Нещо повече, краката, поддържащи тежкия захранващ трансформатор, охлаждащите радиатори и шасито, са изработени от ABS с устойчива оребрена конструкция.

Advanced AL32 Processing Plus

Поддържащ 384-kHz/32-bit PCM вход

При цифровите си входове PMA-1600NE прилага Advanced AL32 Processing Plus, най-новата версия на технологията на Denon за възстановяване на звуковите вълни, която използва модерни алгоритми за интерполация и също така поддържа 384-kHz/32-bit PCM входни сигнали с висока резолюция. Тези алгоритми интерполират точки, които би трябвало да съществуват преди и след съответните точки на квантуване, и по този начин създават по-гладки звукови вълни, които са по-близки до оригиналния звуков сигнал. Благодарение на прецизното възстановяване на данните, изгубени при звукозаписа, се възпроизвежда много по-детайлен, чист и богат звук, много близък до оригиналния.

Цифров изолатор и Аналогов режим

PMA-1600NE е оборудван с високоскоростен цифров изолатор, елиминиращ високочестотния шум от свързания към USB порта компютър или от цифровите входове на PMA-1600NE. Тъй като данните се предават по магнитен път чрез намотки, вградени в интегралната схема, входът и изходът на схемата са електрически изолирани. Тази изолация между цифровите схеми и цифрово-аналоговия преобразувател елиминира високочестотния шум, който иначе би смущавал аналоговите стъпала след цифрово-аналоговия преобразувател. Също така, захранващият трансформатор на PMA-1600NE има отделна вторична намотка за захранване на цифровите схеми, благодарение на което са елиминирани смущенията от електрозахранването. При възпроизвеждане на аналогов звук, Аналоговият режим може да се използва за изключване на захранващия блок за цифровите вериги и пълно спиране на работата на цифровите входове и схеми, за да не бъдат смущавани аналоговите стъпала. Аналоговият режим също така изключва и флуоресцентния дисплей, позволявайки на PMA-1600NE да работи като класически аналогов усилвател (в Аналогов режим се изключват USB-B порта и коаксиалния и оптичните цифрови входове).

USB-DAC, поддържащ 11.2-MHz DSD и 384-kHz/32-bit PCM

PMA-1600NE е оборудван с USB-DAC функционалност, поддържаща 11.2-MHz DSD и 384-kHz/32-bit PCM входни сигнали с висока резолюция. DSD методите за предаване поддържат ASIO възпроизвеждане и DoP (DSD Audio over PCM Frames). Тъй като асинхронният трансфер се контролира от главния тактов генератор на PMA-1600NE, вместо от тактовия генератор на компютъра, при възпроизвеждането на практика отсъства джитър. Цифрово-аналоговият преобразувател на PMA-1600NE е от най-висок клас, 384-kHz/32-bit, DSD-съвместим и се използва също и от DCD-1600NE за максимално чисто и висококачествено възпроизвеждане.

MM/MC грамофонен еквалайзер

PMA-1600NE е оборудван с грамофонно входно стъпало с еквалайзер, поддържащо свързване на грамофони с MM и MC дози. Тъй като грамофонното входно стъпало има голям коефициент на усилване и ако е поместено върху печатната платка, може да влоши звуковото качество, конфигурацията “simple & straight” внася значително подобрение. При PMA-1600NE, MM/MC превключвателят е реализиран с реле, вместо с бутон, с което значително се съкращават сигналните пътища и се постига по-чисто усилване на слабите и деликатни аналогови сигнали.

Системно дистанционно управление и изчистен дисплей на лицевия панел

The PMA-1600NE е окомплектован със системно дистанционно управление, което също така може да командва DCD-1600NE и други CD плейъри Denon. Нискошумящият FL дисплей на лицевия панел изобразява информация за източника и честотата на дискретизация.

СПЕЦИФИКАЦИИ – PMA-1600NE

Функции

Канали2

UHC-MOS единично противотактно стъпалоo (Advanced)

Двоен трансформатор с монтаж без утечкиo

Широколентов усилвателo

Високотоково динамично електрозахранванеo

Дискретна конструкция на крайното стъпалоo

Автоматично изключване на микропроцесораo

Масивни охлаждащи радиаториo (Separate)

Source Directo

Баланс / Ниски / Високи / Гръмкостo / o / o / -

Цифров вход: USB-B / оптичен / коаксиален / USB-Ao / 2 / 1 / -

Честота на дискретизация цифров вход192 kHz / 24-bit

USB-B DSD аудио поток (DoP): DSD2.8 / DSD5.6<=11.2

USB-B PCM честота на дискретизация384 kHz / 32-bit

DAC чипPCM1795

Асинхронен режим заден USBo

Bit-perfect предаванеo

AL 32 ProcessingAdvanced AL32 Plus

DAC Master Clock Designo

Поточно предаване (стрийминг) на аудио данни от PCo

Аналогов режим

 

Content missing