Всички новости при телевизорите на CES 2014

4.9/5 - (12 votes)

ЛАС ВЕГАС — CES често събитието, на което производителите на телевизори правят големите премиери и представят последните новости в индустрията. Тазгодишното CES 2014 не прави разлика и всички значими производители като Samsung, Sony, Panasonic, LG, Toshiba и др. организираха представяне на своите най-нови и впечатляващи модели в опит да спечелят симпатиите на потребителите в един непрекъснато нарастващ сегмент. Тук ще представим всичко интересно, което беше обявено в първия и втория ден на най-голямото изложение за потребителска електроника в света.

Моделната гама на LG ще включва 8 нови LED LCD телевизора и общо 25 нови модела. LED LCD екраните използват LED подсветка, вместо класическата лампа с със студен катод (CCFL – cold cathode fluorescent). Повече от половината нови модели използват новия и изключително лесен за употреба WebOS интерфейс, който беше закупен от Hewlett-Packard.

LG's WebOS

LG 77EC9800 е 77-инчов модел с OLED (органични светодиоди) и резолюция 3840×2160, което прави четири пъти повече пиксели от познатата вече High Definition 1920х1080.

LG 77EC9800 UHD OLED

Топ моделите на LG с HD резолюция за следващата година са от сериите LB7100 и LB7200 и ще включват всички най-нови технологии на компанията като локално димиране, индивидуално слушане през смартфон, както и ултра модерното Magic Remote дистанционно.

LG Magic Remote

AX800U серията е единственото 4K предложение на Panasonic. След спирането на производството на плазмени телевизори, компанията трудно успява да се отличи сред морето от предложения на останалите производители.

Samsung AX800U

Sharp представи новата линия Aquos телевизори в понеделник и за пореден път доказа, че умее да работи с размах.

Shart at CES 2014

Серията L5400 на Toshiba са бестселърите на компанията в средния клас и се предлагат в два размера 58 и 65 инча. L8400 е базовия 4K модел на Toshiba и е наличен в 55 и 58 инча.

Toshiba L8400

Samsung е големия играч на тазгодишното CES 2014 в сферата на набиращите огромна популярност извити екрани. Компанията представи 2 серии с този тип телевизори, които скоро ще са налични за поръчка.

Както винаги Samsung диктува модата на пазара и предлага революционни решения. Този път посетителите видяха концепцията BENDABLE TV –  „огъващ се“ телевизор. С натискане на бутон на дистанционното се задействат механизми зад екрана, които го огъват за постигане на оптимален ъгъл на гледане и по-реалистично усещане за близост до обектите на екрана – истинско кино изживяване! С повторно натискане на бутона екрана се връща с познатата права форма.

Samsung Bendable TV

Въпреки, че не се огъва и изправя динамично моделът UN75HU9000 предоставя всички предимства на огънатите екрани.

Samsung UN75HU9000

Миналата много от присъстващите на CES 2013 специалисти определиха UNF9000 като най-добрия 4K / UHD телевизор. UNHU8500 е най-близкото му копие от моделната гама за 2014. Моделът е наличен с размери 50, 55, 60, 65, 75 инча и ще може да се поръчва след няколко месеца.

Samsung U8550

Неизвестните у нас производители Vizio /достъпни само за Щатския пазар/ шокираха всички като представиха своя 120-инчов телевизор RS120 и смело заявиха, че това е най-добрия телевизор в света. Дори гигантите в бранша биха били особено предпазливи с подобни твърдения. Дали качеството е толкова високо предстои да се разбере, но със своите 120 инча RS120 за момента все пак е най-големия телевизор, който може да се поръча.

VIZIO, INC. ULTRA HD COLLECTION

Със своя 4K модел XBR-X950B Sony показаха своите виждания за по-добра картина. X950B залага на набиращата популярност технология “local dimming”, която затъмнява определени зони от екрана с цел подобряване на контраста. Sony твърдят, че разполагат с най-добрата “local dimming” технология от всички производители.

Sony XBR-X950B 4k

След Panasonic спря производството на плазмени телевизори, Samsung и LG останаха единствените производители с плазмени модели.

PN6900 е най-добрият плазмен модел на LG. За съжаление от него има много какво да се желае. Моделът е един от само три (заедно с плазмения PB6600 и LCD LB5800) , които използват по-старата Netcast смарт технология на LG. Всички останали модели преминаха на споменатата WebOS. За тези модели не е налично и шумно рекламираното дистанционно Magic Remote.

LG Magic Remote Presentation

Очаквайте още новини и интересни теми от CES 2014 тук и нашата Facebook страница!